Дискусије : Штутгарт

 Коментар
Internationaler Führeschein??
BG73
(Medicinska sestra)
20. јул 2011. у 03.45
Trebamo li ili ne?Da li ste upoznati sa ovim „novim zakonom”?
Gruß!
COKTA
20. јул 2011. у 06.53
Zakon vazi samo za Srbiju. Od 1 jula je svim dijasporcima potrebna internationalna dozvola!!! To ide brzo, odes samo do Führerscheistelle ili Bürgherbüro i oni ti ga odma izdaju.
Ako u kojem slučaju nemas inetnet. dozvolu sledi velika novcana kazna i čak ti smeju oduzeti dolzvolu pa će morati sutradan na raport..:(

BG73
(Medicinska sestra)
20. јул 2011. у 07.40
Danke Cokta!!!
Mikajlo
(Miki)
20. јул 2011. у 13.45
Vozačima iz EU u Srbiji ne treba međunarodna vozačka dozvola
12.07.2011 11:22

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije obavestilo je danas strane državljane koji dolaze iz zemalja EU da im na putu kroz Srbiju nije obavezna međunarodna vozačka dozvola i da probleme sa saobraćajnom policijom u vezi vozačkih dozvola prijave na telefon 92.

MUP-u Srbije stiglo je više dopisa ambasada i generalnih konzulata Srbije iz nekoliko evropskih zemalja sa pitanjem da li je prilikom tranzita kroz Srbiju obavezno posedovanje međunarodne vozačke dozvole, uz važeću vozačku izdatu u stranoj državi.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da državljanin zemlje članice EU, „koji privremeno boravi u Srbiji, može na osnovu važeće vozačke dozvole koju je izdao nadležni organ te zemlje, da upravlja motornim vozilom”.

- Navedene odredbe se odnose i na pravo da stranac može da upravlja vozilom koje je registrovano u Srbiji u skladu sa Zakonom - navodi se u saopštenju.

MUP poručuje i da - svaku zloupotrebu od strane policijskih službenika saobraćajne policije strani državljani mogu prijaviti područnoj policijskoj upravi na broj telefona 92.
BG73
(Medicinska sestra)
21. јул 2011. у 03.29
Hvala i tebi Miko!
Inače ja sam srpski državljanin.Izvadicemo internacionalne za svaki slučaj.
Želim vam svima lep „Urlaub” :)))!
COKTA
26. јул 2011. у 05.37
Izvini BG, Mikajlo je upravu. Taj zakon vazi samo za državljane Srbije koji i žive u Srbiji. Za nas u dijaspori to nevazi.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.