Дискусије : Штутгарт

 Коментар
Heiratsrecht
ajfon-0
11. мај 2011. у 02.35
mam sledeću dilemu, možda mi neko od vas može pomoći.

Planiram u buduce da se zenim sa djevojkom koja živi i ima pasos BiH. ja evo već 20 godina živim u njemackoj (NRW) i takođe imam BiH pasos (unbefristet).

e sad... mogu li ja da je dovodem ovamo pa da obavimo vjenacnje ili je bolje da se vjencamo u BiH?

zna li neko šta kosta ta procedura (inkl. Schmiergeld)?

šta na nju ceka ako tatsächlich uspije vjencanje ovdje u Nemackoj?

xvala unaprijed
Mikajlo
(Snadji se..;))
11. мај 2011. у 11.42
Beba ;))
COKTA
11. мај 2011. у 12.37
Schmiergeld??? Pa gde ti bre živis??? Nije ti ovo ovde Balkan. Pokusaj ti samo sa Schmiergeld pa ćeš prvo lezati malo u corku.

Ali da se vratim na temu. Ako se nevaram, gradjani BiH trebaju vizu da bi dosli u BRD. E pa kad ona bude ovde ( neka ponese sve dokumente iz opstine koje moraju biti overeni), odes do Standesamt i napravis termin. Papire naravno moras njene i tvoje poneti.

-Pasos
-izvod iz maticne knjige rođenih
-rodni list
-potvrda da nisi udata/zenjen

Pošto si i ti gradjanin BiH, sve to i tebi treba. Sve te papire moraju biti overeni (pecat) i nesmeju biti stariji od mesec dana.
Ako u Standesamt želiš onda to sve ovde moras da prevedes kod staatl. annerkannten Dolmetscher ( imaš dosta naših kancelarija koji to obavljaju). Ako želiš u konzulatu onda netreba prevod. Brze ćeš sve srediti kod shvaba nego u konzulatu.
Nebi ti bila losa ideja ako već želiš da se zenis, da odes sam do Standesamt/Konzulata i sam se raspitas šta oni sve žele.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.