Дискусије : Штутгарт

 Коментар
Baaatoo??
Mikajlo
11. новембар 2009. у 06.16
Srbin na probnoj vožnji slupao „ferari

Kupac iz Srbije, koji je u Nemačku otputovao zbog kupovine najnovijeg modela ”ferarija„, na probnoj vožnji je totalno slupao ekskluzivni model tog automobila, a ukupna šteta procenjuje se na oko 300.000 evra, preneli su juče nemački mediji

Kako Press saznaje, ”ferari„ je slupao četrdesetpetogodišnji R. Đ., biznismen iz Kruševca, inače strastveni kolekcionar skupocenih i egzotičnih automobila. Ovaj sada uspešni privrednik bio je i izuzetno uspešan automobilista na ovim prostorima, a u svojoj garaži već ima jednog ”ferarija„, jedinstvenog u svetu. U Nemačku je otišao kako bi u firmi ”Skuderija novitek roso„ kupio tjuniranu ”skuderiju spajder 16M„.
Osoblje firme izašlo je našem zemljaku u susret kada je želeo da isproba vozilo sa ugrađenim tjuning čipom, kojim je povećana snaga vozila za stotinak konjskih snaga, pa je sa jednim od zaposlenih izvezao automobil na probnu vožnju.
Nesreća se dogodila na autoputu 96, u okolini bavarskog grada Mindelhajm, prilikom preticanja. Kako prenosi nemačka štampa, udes je bio stravičan - automobil je pretrpeo totalnu štetu, ali su putnici preživeli. Nesreća se dogodila kada je vozač automobila, najverovatnije zbog prevelike brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i probio zaštitnu ogradu na autoputu. Posle izletanja s kolovoza ”ferari„ se više puta prevrnuo.
Oba muškarca su u ovom udesu povređena, preneo je nemački tabloid ”Bild„. Ali, prema našim informacijama, R. Đ. je samo potresen, nije ni ogreban, dok je njegovom suvozaču napuklo rebro.
Vozilo koje je vozio kupac iz Srbije je, prema pisanju nemačkog lista, specijalno, odnosno ekskluzivni model ”skuderija spajder 16M„, koji treba da bude proizveden u svega 499 primeraka. Ovo je kabriolet ili rodster varijanta ”ferarija 430„ i spada među najekskluzivnije modele ”Ferarija„.
”Spajder 16M„ ima ”suvu„ težinu od 1.340 kg, motor od 4.308 kubika i 510 konjskih snaga, pomoću kojih do brzine od 100 km/h stiže za samo 3,7 sekundi, a maksimalna brzina mu je 315 kilometara na sat.
Automobil koji je slupao kruševački biznismen zbog dorađivanja u nemačkoj firmi ima veću snagu, odnosno motor proizvodi impozantnih 696 KS, ubrzava do 100 km/h za 3,5 sekundi, a do 200 za manje od 10 sekundi i razvija daleko veću brzinu od one fabrički ugravirane.”
Biser
(Seljak)
11. новембар 2009. у 07.25
je l Bato, al ništa nepise ko će sad tu muku da plati... :-)
mene ništa ne cudi, carapan nikad nije znao da vozi...
znaš valjda da ja nemam ladju, imam pravu bella machina http://velospace.org/files/Bianchi_928.jpg

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.