Usvojila „dete” od 32 godine

desk - 16. mart 2013. u 08.42

Dirljivo - Amerikanka i njen nekadašnji „sin” odlučili da ozvaniče porodičnu vezu.

Liza Gadbold iz San Dijega sredinom osamdesetih videla je slatkog dečaka u sirotištu u Sakramentu, i sa mužem odlučila da ga usvoji.

„Već smo imali dva sina, a tada veze između ljudi različitih rasa nisu bile toliko ´popularne´. Pomoglo je to što je mali Moris bio iz rasno mešovite veze, i uprava sirotišta dala nam ga je na probni period. Tada smo bili njegova hraniteljska porodica, i to je bio najsrećniji period u našem životu”, rekla je Liza za Si-En-En.

Dečak se brzo združio sa dva biološka sina para, i porodica je lepo funkcionisala sve do jednog nesporazuma sa agencijom za usvajanje i socijalnim radnicima.

„Ne smete tući dete u hraniteljskoj porodici, a sva tri dečaka bila su nestašna. Naravno, mi smo to znali i nismo hteli da ga ´šljepimo´, ali je on insistirao da moramo da ga tretiramo kao dvojicu naših sinova. Par puta je dobio po guzi, ali je to saznala socijalna služba i oduzela nam ga”, priseća sa Gadboldova.

Moris je otada promenio više hraniteljskih porodica i izgubio kontakt sa Gadboldovima. Pre šest godina, povezao se sa Lizom preko društvenih mreža, i shvatili su da porodična veza i ljubav i dalje traju.

Gadboldova je pokrenula postupak da pred sudom u Sakramentu zvanično usvoji „malog”, koji sada ima 32 godine.

„On je moj sin, i želim da to ceo svet zna”, ponosno je rekla Morisova buduća mama. (Mondo)

Komentari

Zanimljivosti

„Siromašni” biseri turizma

Budimpešta, Mumbaj, Peking umesto Njujorka, Londona i Pariza?! Da, moguće je, turisti sve češće pohode zemlje u razvoju, gde kvalitet usluga ne zaostaje mnogo, a cene su neuporedivo niže.

Aeromiting ili vojna akcija? (video)

Jedan „mig-29” koji učestvuje u antiterorističkoj akciji ukrajinske vlade izazvao je podrugljive komentare na internetu jer se „iz aviona” vidi da je u pitanju akrobatska letelica nekadašnjih…

Da li je ovo najčudnija kuća u Srbiji?

Velika kuća koja se nalazi u Ripnju, svakodnevno mami poglede prolaznika. Pored toga što postoji više od veka, ova građevina jedinstvena je po tome što umesto krova ima kupolu! Niko ko je prošao…

Norvežanka došla u Beograd da „ratuje” i - ostala zauvek

Norveška važi za „obećanu zemlju” i za mnoge Srbe nedosanjan san - visoke plate i standard, uređeno društvo... Ipak, jedna Norvežanka odlučila je da napusti sve to i svoj dom pronađe u Beogradu…

Automati sa slatkišima od marihuane

Širom Kolorada uskoro će biti postavljene mašine za prodaju čokoladica, bombona, i gaziranih bezalkoholnih napitaka sa marihuanom!

Njoj je zabranjen ulazak u sve prodavnice u gradu

Kejli Haris (21) stoji iza niza krađa i nasilnih napada koje je uspela da počini za samo nekoliko nedelja. Zbog toga joj je zabranjeno da uđe u skoro sve prodajne objekte u rodnom Vorndonu.

Napravio šest hidroelektrana, a ima samo osnovnu školu! (video)

Da fakultet i visoke škole nisu merilo znanja uverio nas je Božidar Jovanović iz sela Ravno Bučje kod Stare planine. Ovaj šezdesetogodišnji čovek, vedrog duha, završio je samo osam razreda škole,…

Gledajte uživo pomračenje krvavog meseca! (video)

Gledajte uživo prenos totalnog pomračenje meseca! Ovo je prvo pomračenje meseca u poslednjih dve i po godine. Ovaj redak događaj se vidi samo u Severnoj Americi.

Posadio biljku u boci pre 50 godina, ona stvorila sopstveni ekosistem

Dejvid Latimer (80), baštovan iz Velike Britanije, došao je još 1961. godine na ideju da posadi biljku u zatvorenoj boci kako bi video kako će biljka reagovati. Pedeset tri godine kasnije, biljka je…

Vetar promene na istoku Ukrajine

Prezenter vremenske prognoze na ruskoj državnoj televiziji iznenadio je gledaoce komentarom o ukrajinskoj političkoj krizi, upozorivši na „vetar promene” na istoku te zemlje.

Survao se autom niz liticu visoku 24 metra i preživeo (video)

Tridesettrogodišnji Britanac preživeo je pad s automobilom niz liticu visoku 24 metra kod Brajtona i prošao samo sa manjim povredama, piše „Skaj njuz”.

Crna Gora neće „Mekdonalds”

Pored Gvantanama, u pustinji, u avionu da, ali ne i u Crnoj Gori! Američki časopis „Dejli mil”, specijalizovan za hranu tvrdi da je Crna Gora eksplicitno odbila otvaranje restorana „Mekdonaldsa”…

Kinez ilegalno podigao dva sprata i sakrio ih vrtom

Jedan kineski biznismen je ilegalno podigao dva sprata na vrhu 18. spratne zgrade u gradu Guangžuu i pokušao da ih sakrije vrtom, prenosi "Orange news".

Pas čekao vlasnika 7 dana ispred bolnice (video)

Lauri da Kosta iz Pasa Funda u Brazilu dospeo je u bonicu pošto ga je slučajno pogodila kamenica u lice. Lekari su mu rekli da ima melanom i da mora odmah na operaciju. Njegov pas Seko je ostao ispred…

Izveo scene iz Matriksa BEZ specijalnih efekata! (video)

Mladić Keniči Ebina u američkom takmičenju „Ja imam talenat” izveo je scene iz Matriksa i ostavio sve u studiju bez teksta.

Srpsko kolo za Ginisa

Srbija će pokušati da 14. septembra obori Ginisov rekord tako što će, povodom 100 godina od Kolubarske bitke u Prvom svetskom ratu, organizovati simbolično „kolo mira” u kojem će igrati najmanje…

Jovanovići, Petrovići i Nikolići „vladaju” Srbijom!

U Srbiji je najviše Jovanovića, Petrovića, Nikolića. Brojni su i Markovići, Stojanovići i Đorđevići. Prema Zavodu za statistiku to su najčešća prezimena, a koja su najživopisnija? Možda Ćuk,…

Devojka šeta dečka na povocu (video)

U petak ujutro, na ulicama Londona desila bizarna pojava koja je preplavila Tviter. Žena, bezbrižno ispijajuću kafu, šeta na povocu za pse muškarca u odelu.

Sudanka protestuje na drvetu (video)

Azilant iz Sudana Napuli Langa popela se na drvo u centru Berlina, nakon što su je vlasti izbacile iz izbegličkog kampa.

Misterija ranog cvetanja svemirske trešnje

Prevremeno cvetanje trešnje čija je koštica bila poslata u orbitu iznenadila je i zadivila naučnike i budističke kaluđere koji o njoj brinu.

Prekrio telo sa 460.000 pčela

Kineski pčelar Še Ping prekrio je svoje polunago telo sa više od 460.000 pčela radi reklame, kako bi prodao što više meda.

Podgorica: Za „neću ništa” u kafiću - pola evra

Jedan podgorički kafić u svoju ponudu je uveo i „neću ništa” i to naplaćuje pola evra.

Zaposlenih više nego zatvorenika?!

Stopa kriminala u Holandiji neznatno se smanjila, ali je broj zatvorenika pao toliko da ih ima manje nego čuvara i drugih zaposlenih!

Bio je ubeđen da ga niko ne gleda...(video)

Šta sve možeš kad radiš u obezbeđenju... Između ostalog, da vežbaš plesne korake tokom noćne smene... I moliš boga da kolege ne okače snimak bezbednosnih kamera na Jutjub!

Prva zgrada namenjena hiperosetljivim osobama

U Cirihu je upravo završena izgradnja prve zgrade u Evropi namenjene hiperosetljivim osobama.

Mini Vini je prvi britanski klonirani pas (video)

Krajem marta je na svet došla Mini Vini, prvi pas iz Velike Britanije koji je nastao kloniranjem, prenosi „Metro”.

Srpkinje među „privlačnim ženama sveta”

Rezultati ankete koju je sproveo sajt „Targetmap.com” pokazuju da su žene iz Srbije, veoma privlačne. Slovenke, Hrvatice i Crnogorke „upale su” u kategoriju „normalno privlačnih”…

Burek u svemiru do kraja 2015. godine?!

Tuzlak Nebojša Stanojević i njegov tim "Synergy Moon" uz pomoć robota „Tesla” nameravaju da naredne godine na Mesec pošalju - bosanski burek!

Dao 26 miliona za „pileću činijicu”!

Kineski kolekcionar Liu Likijan platio je 26 miliona evra porculansku činijicu iz dinastije Ming, staru više od pet vekova. Kineski carevi cenili su ove posude zbog kvaliteta, retkosti i legendarne svilene…

Prodaju i prašinu sa Meseca!

Astronautska odela, američka zastava koju su astronauti poneli sa sobom u vasionu, pa čak i prašina sa Meseca, sve to je na prodaju!

Prethodni članciNoviji članci

Zabava

„Siromašni” biseri turizma

Budimpešta, Mumbaj, Peking umesto Njujorka, Londona i Pariza?! Da, moguće je, turisti sve češće pohode zemlje u razvoju, gde kvalitet usluga ne zaostaje mnogo, a cene su neuporedivo niže.

Ostale vesti