Preminula Božen Žumbor

nebojsa - 05. oktobar 2012. u 03.26

Božen Žumbor, vlasnica poznate linije kozmetičkih proizvoda preminula je u svojoj kući u Beogradu posle duge i teške bolesti.

Potvrdu o smrti gospođe Žumbor na Tviteru je objavila i njena kuma, voditeljka Dragana Katić.

„Danas sam izgubila svoju milu Božen. Mila moja, bila je velika sreća poznavati te. Hvala ti za sve. Budi konačno sa anđelima”, napisala je Katićeva.

Božen Žumbor je rođena u Koprivnici u Hrvatskoj, gde je živela sa bakom Katarinom do 12. godine, kada se priključila svojim roditeljima koji su živeli u Holandiji, u Roterdamu.

Posle gimanzije, završila je Višu kozmetičku školu, zaposlila se i počela da radi u svojoj struci.

U Srbiju je prvi put došla 1982. godine kada je u ime sedam hiljada Jugoslovena donela pomoć za sestre Đuljak koje su promrzle u snežnoj mećavi i lečile se na VMA u Beogradu.

Preduzeće „Božen cosmetics”, osnovala je u Beogradu 1991. godine.

Proizvodila je kozmetičke preparate na bazi algi i lekovitog bilja, a u asortimanu danas ima preko 80 različitih proizvoda.

Božen Žumbor je bila veliki humanista i ceo život je pomagala deci i ljudima koji su imali problema sa zdravljem i novcem. (Blic)

Komentari

Aktuelno

Srećan Dan žena!

Svim posetiteljkama i pripadnicama lepšeg pola srećan 8. mart, Dan žena, želi ekipa SerbianCafe.com sajta! Pošaljite virtuel…

Prethodni članciNoviji članci

Vesti

Srećan Dan žena!

Svim posetiteljkama i pripadnicama lepšeg pola srećan 8. mart, Dan žena, želi ekipa SerbianCafe.com sajta! Pošaljite virtuel…

Ostale vesti