Kardinal šnite

Datum objavljivanja: 20. jan. 2011. | Kategorija: Deserti | Kuhinja: Austrijska


kopiR

Uvećaj

Težina pripreme

easy

Lako

Ukupno vreme

Sastojci

Masa I:
5belanaca
180 gšećera
1 kesicavanilin šećer
½ kašičicegustina
1 kašikasirćeta
Masa II:
2jajeta
3žumanca
60 gšećera u prahu
60 gbrašna
Masa III:
250 gumućenog šlaga
20 gšećera u prahu
3 kašikecrne kafe (skuvane)
1 kes.učvršćivača za šlag

Priprema

1

Uzeti papir za pečenje i iseći dve trake. Dužinu ostaviti koliko je dugačak pleh u kome će da se peče, a širina trake je 15 cm. Staviti papir u pleh (od šporeta) jedan pored drugog i na njega naneti mase.

2

Masa I – Dobro umutiti belanca, dodati šećer, još malo mutiti (kao za puslice), sipati sirće, gustin i masom napuniti kesu od šprica sa otvorom od 2 cm. Na prvi papir naneti celom dužinom (oko 38 –40 cm) masu, napraviti razmak od 2 cm., ponovo naneti masu, napraviti razmak od 2 cm. i još jednom naneti masu od belanca na taj papir. Isto tako uraditi i sa drugim, tj. papirom do njega.

3

Masa II – jaja, žumanca i šećer dobro umutiti, dodati brašno i napuniti kesu od šprica sa 2 cm. otvora. Ovu masu naneti između mase belanca. Znači na svaki papir po dve žute mase. Kada smo naneli mase, sa svake strane ostane još po 2,5 cm. papira.

4

Staviti da se peče na 200°C 20 min. Izvaditi iz rerne, prevrnuti pažljivo na papir posut šećerom i skinuti papir na kome se peklo. Uzeti jedan deo, tako kako smo ga prevrnuli (ali bez papira) i na njega naneti masu III.

5

Masa III – umutiti šlag, dodati šećer u prahu, još malo mutiti, dodati učvršćivač za šlag i kafu. Sve zajedno blago promešati.

6

Ovu masu naneti na postavljenu prvu koru (masu), preko nje naneti ravnu površinu druge kore (mase). Posuti šećerom u prahu. Znači donja kora je rapava kao i gornja.

7

PS. Ovo je najlakši i najbrži način za ovaj desert. Postoje i druge varijante, gde se prvo suši masa belanaca, pa onda dodaje žuta masa i još nastavlja pečenje. Kod te varijante bela masa se peče na 170°C oko 10 min., a onda na 150°C još 35 min. Ovom prilikom se papir ne seče nego je izjedna, ali se onda dobijeni kolač preseče na pola. Ko želi ovoj trećoj masi može da doda i kupine.


Članovi kojima se dopada recept

  • bakica
  • Komunikativna

Komentari

Nema objavljenih komentara.



Pošalji

Obavesti me kada neko objavi komentar na ovom receptu
Dodaj komentar

Još od istog autora...

 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…