Lazanje sa korama za pitu

Datum objavljivanja: 24. dec. 2010. | Kategorija: Glavna jela | Kuhinja: Italijanska


Knajce (posetilac)

Uvećaj

Težina pripreme

easy

Lako

Ukupno vreme

30 minuta

Ocena

Hvala :)

Ocenite recept

Uvod

Recept je lak i brzo se pravi. Za pripremu je potrebno maksimalno pola sata, i kad se sve lepo pripremi ostaje samo ređanje u pleh i stavljanje u rernu. Ko god proba videće da je lako, ukusno i brzo.


Sastojci

500 gmlevenog mesa
500 gkuvanog paradajza
500 gkora za pitu (1 pakovanje)
300 gšunke za picu (isečene na listiće)
400 giriškog sira (ili bilo koji za picu koji se lepo topi)
1 glavicavećeg crnog luka
1jaje
1 dcljogurta ili pavlake
1vršna kašika brašna
origano
so
biber
maloulja
Za bešamel sos:
100 gputera
100 gbrašna
1 dclmleka
so
biber

Priprema

1

Prvo pripremite bešamel sos.

2

Pripremanje: Puter istopiti na tihoj vatri, pa u njega dodati brašno koje ste prethodno umutili sa šoljom mleka (da ne bude grudvica). Uz stalno mešanje postepeno dolivati mleko, pa kuvati, obavezno na tihoj vatri, još 5 min. Posoliti, pobiberiti, a ako volite, možete dodati 3-4 kapi limunovog soka.

3

Sos mora biti gladak i bez grudvica. Ako vam se ipak desi da ostanu grudvice, sos umutite malo mikserom ili još bolje onim dodatkom, tj. štapom za majonez

4

Sos za lazanje:

5

Zagrejte ulje u malo dubljoj i široj posudi, zatim kada je ulje vrelo dodajte iseckan crni luk, sačekajte minut, dva da malo porumeni pa dodajte brašno, dok se ne sjedini tj. dok se grudvice ne rastope. Čim se to rastopi dodati mleveno meso, propržiti ga do pola, ne skroz. Zatim ubaciti paradajz sos i dodati malo bibera i 2 kašičice soli, ili po vašem ukusu. Poklopiti ali ne skroz - ostavite malo vazduha. Pržiti 5 do 10 min na jakoj vatri, zatim dodati origano i isključiti.

6

Sve što vam je preostalo je ređanje. U namazan (bez brašna) pleh staviti jednu koru (i ostaviti jednu za kraj) i staviti kutlaču sosa, rasporediti jednako po kori, takođe staviti malo šunke, ne mnogo, slično kao na picu, i narendan kačkavalj. Zatim prekriti drugom korom, preko toga staviti malo bešamela na sve ivice i ponoviti proces filovanja, pa opet koru preko... dok ne potrošite materijal i kore! Ostaviti malo sira za kraj. Umutiti jaja i jogurt, začiniti po želji i sa tim i kačkavaljem zapeći lazanje. Peći oko 20 min na temperaturi od 250°C. Po potrebi izvaditi pleh i izbušiti kore viljuškom, imaju običaj da se naduju. Servirati bez ičega ili sa malo kečapa preko.

7

Prijatno!


Članovi kojima se dopada recept


Komentari

ucesnik - 15. mar. 2010.
....pa ovo nije recept za lazanju , nego nešto kao pita pizza....

pa , po ovoj logici i sarma je lazanja....

remedica - 16. mar. 2010.
kakve kore idu za lazanju tanke ili srednje ili?

ucesnik - 17. mar. 2010.
Lazanje se prave sa korama za lazanje, koje kupiš ili ih umesiš jaja , brašno pa se ,,razvuku,, na željeni oblik , i malo prosuše.

Lazanje se ne prave sa korama za pitu ...onda to nisu lazanje.

dal_negro - 17. mar. 2010.
pa da, ovo je totalna glupost

Bonafides - 17. mar. 2010.
Nije glupost, ovo je odlicna alternativa kada nemate prave kore za lazanje, ovde u Americi nismo nasli one prave siroke kao dlan već neke poput malo sire rezance, a piše da je za lazanje?

Uostalom i nema neke razlike u sastavu i izradi kora za gibanicu i lazanje jedino sto su za lazanje duplo deblje i isecene po duzini na listove sirine od 7 do 8cm.

baby65 - 17. mar. 2010.
u Americi ima da se kupe gotove kore za lazanje u Walmartu $1.50 - $2.00 Barilla

ucesnik - 21. mar. 2010.
Bonafides

naravno da ima razlike , kore za pitu se prave od brašna i vode , a kore za lazanje od brašna i jaja , sastav utiče i na ukus i kompaktnost...ali ako ti smatraš da nema razlike....odlično

jeja - 12. jan. 2011.
Pravila sam i preukusno je!I nije bas neka bitna razlika u ukusu zbog kora!Ali mi volimo da komplikujemo stvari pa kad neko predlozi nesto jednostavnije i jeftinije odmah to nipodistavamo!Ja se licno zahvaljujem na receptu!Moja porodica je bila veoma zadovoljna!




Pošalji

Obavesti me kada neko objavi komentar na ovom receptu
Dodaj komentar

 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…