Domaći rezanci za supu

Datum objavljivanja: 25. dec. 2010. | Kategorija: Prilozi | Kuhinja: Srpska


Zar_Ptica

Uvećaj

Težina pripreme

easy

Lako

Ukupno vreme

20 minuta

Ocena

Hvala :)

Ocenite recept

Sastojci

2jajeta
300 gbrašna
pola čaše(oko 1 dcl) mlake vode
prstohvatsoli

Priprema

1

Umesiti testo. Treba da bude dosta tvrdo. Kada umesite, razvaljati što tanje možete, i ostaviti da se suši na pobrašnjenoj kuhinjskoj krpi.

2

Kada se osuši, uviti u palačinku i pažljivo seći što tanje rezance.


Članovi kojima se dopada recept

  • Danijela83
  • astro-sneza
  • californication

Komentari

LEOPARDI - 5. maj. 2010.
...UZGRED...U STAROM KUVARU S KRAJA 19. VEKA...PišE DA SE REZANCI PRAVE SAMO OD SMESE JAJETA I BRASNA....NIKAKVA VODA ILI MLEKO...TO SU ONDA JUFKE...

krstina - 5. maj. 2010.
Pa dobro možda je to neki stari recept ,ali lijepo je i isprobati i neki malo drugaciji pa i sa jajima i vodom nezvuci loše.

barumba - 5. maj. 2010.
Ja pravim ovako. Na jedno jaje 100g.brasna i malo soli i to je sve,bez ikakve vode ili nečeg drugog. P.s. atako i taranu za supu

sladjasam - 5. maj. 2010.
Svako pravi na svoj način, može da stavite bilo šta od tecnosti u ovo testo za makarone, vode,mleko pa čak i koka kola (samo primer dajem ne uzbudjuj tese) , ali ipak nema onaj ukus fide/rezance kao kad se pravi samo od jaja. ja prsvim ove rezance samo ZUMANCE,so i brasno pa budu lepo zute boje. ovaj način sam naucila od moje bake, a tako su pravile i njene komsinice u Cupriji odakle sam rodom. nekada, se domaćice skupe pa zajedno pravile rezanca raznih velicina za celu zimu.

barumba - 5. maj. 2010.
Sladjo,imaš pravo ,ima sto nacina ali ipak bez vode su oni pravi. To kako je tvoja baka pravila i je pravi rececept ali pogotovo ako su domaća jaja e onda je to to,pozzz P.s. imam pitanje za tebe onako u prolazu,posto si iz Cuprije jel ti poznato prezime Stojanovic? ako jeste molim te javi mi jer me interesuje jedna obitelj za koju bi voljela cuti.

Oli1 - 5. maj. 2010.
Ja pravim kao sladjasam samo zumanca, brasno i so.

Sa masinom za pravljenje rezanaca izbegla sam i tvrdo zakuvavanje(mesenje). Masina sve odradi za mene.

Prvo sve umutim u velikom mikseru Kitchen Aid koliko god može tvrdo. Skidam kapu onome ko je izmislio, velika mi je pomoć u kuhinji. Ostavim testo da stoji 10-20 minuta da se malo opusti. Izvadim iz vangle, malo obradim rukom. Isecem na manje delove. Stavljam na masinitu koja se može podesavati tako da oklagija testo na razlicite debljine. Na najvecoj debljini nekoliko puta pustim testo i pri svakom sledećem putu presavijem testo par puta. Tako se testo „zamesi” tvrdo. Posle samo postepeno pomeram valjke do zeljene debljine, ostavim malo da se prosusi i posle rezem.

Evo kako moja masina izgleda sa sve motorom tako da me moram da se mucim i okrecem rucno. Napravim od 6 zumanaca pastu, dobro prosusim, stavim u plstenu korpu, pokrijem papirom i ostavim na suvom mestu. To mi traje oko mesec dana, moji obozavaju supu tako da e imam bar jednom sedmicno, skuvam jednom u veliom loncu i traje 2 dana.

http://www.chefdepot.net/kitchensmallwares4.htm

Pravljenje rezanaca za supu mi je sad jako lako sve zavrsim sa sat vremena. Nekad ovako isto pravim i siroke rezance i testo za lazanju. Ovo je nešto što se ne može porediti sa kupovnim rezancima, nemam pojma šta u njih stavljaju, meni lično su skroz neukusni, brasnjavi.

Liketa007 - 5. maj. 2010.
Meni se baš sviđa ovaj recept, verujen da su dobri i ukusni rezanci.

Pozdrav od Likete

sladjasam - 5. maj. 2010.
ovo je Barumbi:

moje devojacko prezime je Andrejic, ja mislim da imamo familiju Stojanovice ali nisam sigurna. iz zemlje sam odsutna još od 1964god tada sam imala 9 godine.

kopiR - 5. maj. 2010.
U Cupriji ima dosta Stojanovica. Kaži nešto konkretnije pa možda mogu da ti pomognem.

Sladja, tvoje prezime mi mnogo govori! Znam sve Andrejice iz Cuprije.

Pozdrav!

Zar_Ptica - 5. maj. 2010.
Sto krajeva sto obicaja :)

Ja sam tako naucila sa vodom,budu malo meksi nego kad su bez vode,ali ih zato uvek susim.

Naravno svako pravi kako misli da mu je najbolje,meni se ovako svidja,ali to ne znači da ne bih pravila i bez vode.

Lep pozdrav.

barumba - 6. maj. 2010.
Kopir i Sladja, Stojanovic Tomo,ima sinove Predraga (stariji i ozenjen i dal se rastao ne znam) i sina Nenada a inače čini mi se da Tomina žena Vladanka radi ili je radila u Policiji,eto toliko sto ja znam a treba mi telefonski broj da ih mogu nazvati jer smo nekad bili komsije u jednome gradu u bivšoj Yu gdje je Tomo bio vojno lice. Ako mi saznate broj ili ako ih neko poznaje jako će mi biti drago da stupimo u kontakt zahvaljujuci vama. Pa nisam puno ni daleko od Cuprije ako se može reci kada dolazim na godisnji u Srbiju u svoju kucu. Pozdrav cure i javite se,Hvala vam!

DZEKSON - 6. maj. 2010.
Tako isto kao ti sprema i moja svekrva,samo doda malo soli.Ja često kuvam supu sa domaćim rezancima,pozdrav!

barumba - 7. maj. 2010.
Kopir i Sladjo,ima li šta da ste saznale? pozzzz

kopiR - 8. maj. 2010.
barumba,samo malo sacekaj!

barumba - 8. maj. 2010.
Ok. nema problema,čujemo se

farma-pticica - 18. avg. 2011.
pozdravljam sve ucesnike ovoga sajta. Zovem se Milan.
Imao bih jedno pitanje u vezi pravljenja rezanaca za supu.
Naime,zanima me,kakav se sastojak dodaje u testo za rezance,da bi se rezanci odrzali duze vremena u takvom stanju da se ne mogu lomiti. Obicno,kada rezance kupujemo po pijacama,kupujemo takve rezance,koja nisu krta i lomljiva. Pa ako neko zna za taj "tajni sastojak",bio bih mu vecno zahvalan! Jos jednom Vas sve pozdravljam i unapred se zahvaljujem.

farma-pticica - 18. avg. 2011.
Inace,da Vam se ukratko predstavim...
Ja se zovem MIlan,zivim u Beogradu. Po zanimanju sam odgajivac japanskih prepelica. Bavim se proizvodnjom lekovitih jaja i mesa od ovih ptica. Pa eto,s obzirom da proizvodim jaja,hteo sam da prosirim asortiman svojih proizvoda,praveci rezance za supu od prepelicijih jaja. Tako da bih zamolio sve VAs,koji se razumete u ovu "problematiku",da mi date svoj savet u vezi proizvodnje rezanaca koji nisu krta i lomljiva. Pozdrav svima!




Pošalji

Obavesti me kada neko objavi komentar na ovom receptu
Dodaj komentar

Još od istog autora...

 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…