Arapska salata Tabulaah

Datum objavljivanja: 24. dec. 2010. | Kategorija: Salate | Kuhinja: Univerzalna


T&N&V (posetilac)

Uvećaj
Posno

Težina pripreme

easy

Lako

Ukupno vreme

10 minuta

Ocena

Hvala :)

Ocenite recept

Uvod

Dragi ljubitelji klope, probajte ovaj super recept jer je zaista ukusan, osvežavajući, a povrh svega jako zdrav!


Sastojci

4veće veze svežeg peršuna
jedanveći paradajz (ili 2 manja)
1 manja glavicacrnog luka
2 čenabelog luka
sok od jednog limuna
maslinovo ulje
malosoli
na vrh nožacimeta

Priprema

1

Dobro opran, svež peršun iseckati sitno, u to dodati sitno iseckan crni luk (što sitnije to bolje), a tako isto i beli (može se izrendati na sitno),paradajz iseckati na manje kockice pa i to dodati.

2

Začiniti sa limunovim sokom (količinu odrediti po ukusu), maslinovim uljem, solju i cimetom koji će dati diskretnu aromu i miris ovoj prelepoj salati! Ovo sve naravno dobro izmešati i servirati hladno po mogućstvu uz pržene krotone ili kao dodatak uz neko glavno jelo. Odlično ide i sa jelima sa roštilja (pogotovu ribom)! Prijatno i uživajte!


Članovi kojima se dopada recept


Komentari

radoznalo - 30. maj. 2006.
Mislim da u ovoj salati nedostaje menta ( svjeza nana ) i bulgur.Tabouli salata se ne može zamisliti bez bulgura.Bulgur je psenica koja je već napola skuvana, zatim osusena i krupno mljevena kako bi mi rekli pretucena.Upotrebljava se u Mediteranskoj i Orijentalnoj kuhinji.

Mislim, ovo je moje zapazanje posto često pravim ovu salatu tako sam primijetila da nedostaje psenica i menta.

Ptica_trkacica - 12. avg. 2006.
Apsolutno tačno zapazanje! Ovo pravim svake sedmice i glavni sastojak je bulgur, a takođe i nana je prisutna. Recept se mora ispraviti.

xyu - 28. feb. 2007.
Za bulgar se slažem, ali mislim da bi sa nanom bilo odvratno (ne volim nanu u jelima). Naravno ko voli da meša slatko i slano, nek izvoli!

Pozdrav, OCILI Kuvar

PeraPeric - 31. okt. 2007.
Mislim da NE mora bulgur, jer sam sigurna da sam (doduse vrlo davno) u Siriji, u arapskoj kuci, jela slatu kojoj je glavni sastojak bilo lisce - da li je bio samo persun, ili još nešto, nisam bila u stanju da odredim, i bilo je dodato po vrlo malo sitno seckanog paradajza i belog luka.

Takođe ne znam cime je sve bila zacinjena ta salata, ali bila je izvrsna - kako je ovaj recept napisan, lici na to što sam jela.

mehur - 5. avg. 2008.
siguran sam da je ovo pogresan recept!Bulgur MORA da bude ukljucen u salatu..a nana takođe...ali vrlo ,vrlo malo....ispravite ovaj recept molim vas ...netačan je!

ninaparisroma - 25. avg. 2009.
mehur, ne tupi, i libanci jedu oviu salatu bez bulgura. Jesam li dobro procitala ili mi se samo učinilo da je neko napisao da je menta slatka?!

Dandelion - 14. avg. 2010.
Tabuleh(tabouli) je libanonska salata i naravno,nezamislivo je praviti je bez bulghura(bungur).Koristi se sitno mljeveni bungur koji,prije no što se doda u salatu, treba da stoji potopljen u vodi bar pola sata.Dobro iscjedjen mijesa se sa sitno sjeckanim persinom,crvenim lukom,paradajzom i zacinjava sa soli, maslinovim uljem i limunovim sokom.Treba biti prilično kiselo.Menta,najcesce susena, se protrlja među dlanovima ali nije neophodno da se dodaje za one koji nisu vicni tom ukusu.

Neki u ovu salatu dodaju i zelenu salatu ili krastavac,najcesce u restoranima da bi dobili na kolicinu,sto pravi libanonci ne priznaju za tabouli

violetta2004 - 1. nov. 2010.

u ovaj recept ide obavezno bulgur!




Pošalji

Obavesti me kada neko objavi komentar na ovom receptu
Dodaj komentar

 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…