Hleb za bruskete

Datum objavljivanja: 24. dec. 2010. | Kategorija: Predjela | Kuhinja: Italijanska


Veca (posetilac)

Uvećaj

Težina pripreme

easy

Lako

Ukupno vreme

30 minuta

Ocena

Hvala :)

Ocenite recept

Uvod

Hleb za bruskete treba da je hrskav, ali ne i tvrd. Hrskav i sočan. Ja pravim sa kiflama može i sa kriškama hleba samo da kriške nisu tanke.


Sastojci

kriškehleba
1 šoljavode (150 ml)
6-7 kašikaulja (velike)
4-5 čenabelog luka
1 kašikaperšuna.
Ova količina preliva je za 2 kifle tj. 4 polovine dužine oko 15 cm. Ne morate da potrošite sav preliv dovoljno je 4 kašike preliva na 1 polovinu kifle.

Priprema

1

U dublji tanjir stavite šolju vode, ulje, ispasiran beli luk (može i sitno seckani) i peršun. Poređajte hleb na suv pleh. Znači, pleh ne treba da se podmaže uljem. Naneti premaz i staviti u zagrejanu rernu da se zapeče 5 do 7 minuta.

2

Pogledam uvek kakav je hleb odozdo, da je li porumeneo i jesu li krajevi porumeneli. Tad izvadim hleb i stavljam fil. Fil nekad pravim onaj originalni sa paradajzom i belim lukom, a nekad, čisto da promenim, pravim drugi fil koji se mojoj porodici više sviđa.

3

To je ovaj fil:

4

Iseckati salamu na kockice (pileću, šunkaricu, ćureću, koju volite). Propržite salamu na malo ulja pa kad porumeni dodati sos paradajz onaj u staklenoj tegli gotov, što je namenjen za testeninu (špagete, makarone...), promešati minut dva.

5

Kašikom stavljamo fil na hleb i odozgo pavlaku ili rendani sir. Ja pavlaku stavim u zip kesicu (kesica za meso) i makazama samo malo odsečem špic (ćoše kesice) i cedim na fil, pravim krivu liniju od početka do kraja kifle.

6

Mnogo lepo, ukusno i dekorativno izgleda (možete pavlaku staviti u tubu za šaranje torte, ali ja je nemam pa koristim kesicu). Salame stavite onoliko koliko imate hleba, koliko mislite da će vam biti dovoljno i paradajz sos.

7

Na 2 tanja komada salame ide 1 velika kašika paradajz sosa. Možete skuvati i koje jaje, lepo ide sa ovim. Jaja isečem posebno u tanjir.


Članovi kojima se dopada recept

  • paukovaca
  • xella
  • Sumadinacbre
  • bi-sa
  • abetarja
  • malena88

Komentari

Nema objavljenih komentara.



Pošalji

Obavesti me kada neko objavi komentar na ovom receptu
Dodaj komentar

Još od istog autora...

 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…