Diskusije : Film

 Komentar
Dorian Gray
VeritasInVino
27. decembar 2009. u 05.55
Za zainteresovane, evo link
http://www.watch-movies-online.tv/movies/dorian_gray/

Puno video portala ga daje, u odlicnom kvalitetu...

Utisci, onako, malo su promenili pricu, Ben dobar, Colin Firth onako kako sam i mislio. Sve u svemu, gledao sam i bolje adaptacije, ona sa Helmutom Bergerom je najbolja.
VeritasInVino
03. januar 2010. u 14.19
Šta bilo, jel pogledao neko film bre? Ništa od razmenjivanja utisaka, vidim ja :)
Babette
(office mite)
04. januar 2010. u 17.02
Lepa obrada, vizuelno. Poeticna i creepy. Ono sto nedostaje je dubinska analiza karaktera nesrecnog Dorijana. Njegova lepota je ocigledna, negova savrsena neizmenjivost u vremenu koje protice skoro da postaje bezizrazajnost, mada ponekad kroz sasvim mali detalj promice i biva oku vidljiva njegova unutrasnja teskoba, rekla bih da je to premalo za kompletan dozivljaj dramaticnosti lika.

Sve u svemu, bolje nego sto sam ocekivala. Izneti jednu ovako poznatu i već uspesno obradjivanu pricu nije lako i mislim da je reziser sasvim pristojno odradio posao. Izvesne scene su ipak preterane, kao na primer, slikanje pada u greh koje me podsetilo na scene iz „Devil's advocate”, ali su u ovom turobnom okruzenju i dramskoj kompleksnosti celokupne price ipak van okvira i pojacavaju koncentrisanost na sam porok umesto na dusevnu pustos koju prouzrokuje.
VeritasInVino
15. januar 2010. u 13.22
Wow, Babette, odlicna recenzija. Slazem se totalno...I dalje mi je Kolin Firt bio dosadan, bas kako sam ocekivao. Vise sam ocekivao, priznajem. Ubistvo Bazila je loše, situacija sa bratom cudno prikazana...Al, dobro. Hvala na postu, zaiste je interesantan.
Babette
(office mite)
16. januar 2010. u 18.52
Dzabe, tema ti je ionako propala :))
VeritasInVino
18. januar 2010. u 12.53
vidim i ja:)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.