Diskusije : Nemačka

 Komentar
Teme ovde
Jaga
(1Q84)
02. oktobar 2014. u 03.25
Zdravo svima

Dakle, postadoh moderator ove diskusije.

Ali, smetalo mi je sto sam morao sa dam SVE podatke o sebi, a slao sam na jedan anoniman email. Ta kombinacija mi smeta, nemam problema da kažem ko sam, ako moj sagovornik isto nastupi tako.

Drugo, moderator ovde, nema mogućnost moderisanja kao takvog.

Ja sam zamišljao da imamo u okviru Nemacke, diskusije ne po gradovima, nego po temama tipa:

- Boravisne titule
- Skolovanje dece
- Zdravstvena osiguranja
- Kultura
- Itd

Tako da to bude od pomoći ne samo ljudima, koji razmišljaju tek da dodju, nego pogotovu za ljude koji su već godinama ovde.

Međutim, ovaj softver sam po sebi to ne podržava. Otvaranje nove teme ide preko tog anonimnog nadmoderatora. Ja kao mali moderatorcic, zamolim nadmoderatora, da kreira novu diskusiju / brise postojecu diskusiju, ili da promeni pozdravnu poruku u nekoj diskujsiji.

Sve i da tako postupim, opet neće biti onako da postoje stalne teme, a ispod recimo ticker tema.

U tom smislu, apsolutno podržavam predlog Hobbita, da se negde drugde nalazimo, pa makara mroali to mesto tek da stvorimo.

Recimo SC Kuvar, radi sa druginm softverom, i tu bi već moglo da se nestop uradi, ali na moj mail nadmoderatoru sa takvim pitanjima, nije se ni udostojio da bilo šta odgovori.

Dakle, šta mislite, da otvorimo npr srspkikutak.de ?

Pozdrav,
Jaga
Gojko
02. oktobar 2014. u 05.13
čestitam !


marijamhlc
02. oktobar 2014. u 05.15
Jaga, podržavam :) samo je potrebno da vidis u sustini, kako bi taj sajt radio. kao i svaki sajt koji radi na principu foruma, iza sebe ima neki softver. Sto znači da bi trebalo u sustini da se kreira novi sajt kompletno, i naravno neko da napravi taj softver, ili da prilagodi već postojeci. Kako god da okrenes, to je nešto sto kosta. Pitanje koje ti sebi treba da postavis je koliko ti stvarno želiš da se bakces sa tim, a naravno, ako pravilno i postavis ceo koncept, možeš od toga napraviti i vise od samog foruma.

Najmanji posao ti je da napravis sajt, najveci posao je sve ono pratece uz taj sajt, kako treba da se registruje sajt i da li treba da se uopste da se registruje, T&C, odgovorno vlasnistvo i t.d...

sve u svemu, prvo prouci najbolje kako rade slični sajtovi, pa onda vidi da li uopste želiš da se upustis u celu pricu...

opera
(muzicar)
02. oktobar 2014. u 14.14
Jago, kao prvo da ti čestitam!

Možda bi mogle da se obrisu izdvojene teme i da se postave neke nove? Ne znam kako funkcionise, ali bi to, možda, bilo jednostavnije. Bilo kako bilo, puno pozdrava i uspeha u daljnjem radu :)))
krle76
(pravnik)
08. oktobar 2014. u 16.28
čestitke.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.