Diskusije : Nemačka

 Komentar
Minhen
Ultra_Partibrejker
21. jul 2014. u 17.47
Da li neko zna neko normalno naše mesto u Minhenu gde se može izaci, kafic ili klub? Samo da nema pevaljki, splavarusa, rbadzija i sličnog olosa. Po mogućnosti da se pusta rock muzika. Bas sam skroman a? :)

Hvala i pozdrav
Hobbit
22. jul 2014. u 17.42
Odlično pitanje, ni meni ne bi skodio odgovor. Nemojte mi reći da u Minhenu ima splavarusa???
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
23. jul 2014. u 12.51
Ljudi furaju trend Beograda.
sirchulle
(CAD Designer)
23. jul 2014. u 16.37
Do skora je bilo jedno mesto preko puta BMW FIZ-a, tacnije moj stan. To je jedino mesto gde se čula rock muzika (ja svirao od blues-a do Hard Rock-a), nije bilo splavova ni sponzorusa a bogami ni gostiju jer svi kad tad zavrse na splavovima. Mala sala ali takvog mesta nema niti će ga biti u dijaspori jer se dijaspora veze za napred pomenuto. Nećeš ovde cuti ni Bajagu, Cukica a o Partibrejkersima, Sarlu Akrobati, Atomskom sklonistu, Azri, EKV ne bih reci trosio...Ja sam imao ideju da se nešto tako organizuje ali se bojim da bi to bio potpuni fijasko...
Hobbit
23. jul 2014. u 18.22
To je muzika za matore, u koje i sama spadam.
Šta je bilo posle toga sa muzikom u ex Yu? Već sam čitavu deceniju i malo preko toga emigrant, tako da sada mogu vise da ti kažem o italijanskoj muzici nego bilo kojoj drugoj. Ali mislim da posle tog perioda, tamo u doba Slobe u Srbiji ništa vise vredno pomena što se tiče muzike nije bilo. A klinci teško da mogu da se identifikuju sa muzikom od pre 20 godina, to bi bilo kao kad bi tebe otac i majka napali kako zaboga nećeš da slusas Djordja Marjanovica i Kicu Slabinca. Svako vreme ima svoje idole, nesreca danasnjih i skorasnjih klinaca je da su bas u supljem periodu rođeni kada drustvo i nazovi kulturna desavanja nude uglavnom sra...
A u KST-u i dalje prodaju skoro pa dzabe ulaznice za sva pozorista u Beogradu. Kada sam ja studirala splavova nije bilo, ali smo svake nedelje isli i u bioskop i u pozoriste, pa na dancing do jutarnjih sati. Sve do inflacije i one totalne katastrofe 92-93 kada se sav taj sunovrat zahuktao.
Danas je u Srbiji Leontina recimo bas muzicar, ali je digla ruke od sve te komercijale i piše decije pesme. Zeljko Joksimovic pokusava nešto, neka muzika koju je pisao za filmove nije tako losa, ali kada peva je pravi ljakse i od kako Leontina ne piše za njega, kao sto već rekoh...
Sestre Kovac? Samo jedna reč, LUJKE. Razmazene cerke bogatog i poznatog tate. Dobro da tata nije bio hirurg pa da se deca zaigraju...
Goca Trzan? Ne znam prosto šta da mislim, neki nabedjeni feminizam izbija iz njenih pesama, ali to je valjda ono u cemu se ona pronalazi, pa kome se svidja. Slab vokalni raspon, ali dobar osecaj za ritam.
Natasa Bekvalac? Da sedim do sutra ujutru neću se setiti niti jedne njene pesme, ali se secam da je pevala u providnim haljinama i onog njenog sugar daddy :-)
Van Gogh??? E, možda je to vredno pomena. Da Djule može da spusti svoj ego koji milimetar možda bi i muzika bila malo bolja i ne bi izdavali album svaki put kad umre Papa u Rimu. Ali ipak vredno pomena.
Dzoni Stulic?? To nije pevanje, to je samo poezija. Kako sebi mrmlja u bradu, nikada mi nije bilo jasno šta to kao peva dok nisam kupila knjigu pesama pa to mogla na miru da procitam. Ali i Eminem nije neki pevac, a onamo svetska zvezda, pa šta.
Bila sam na koncertu Parnog valjka kada su bili u Sloveniji, pevali na samoj obali mora na nekom poljancetu, nestvarno. Ne znam na cemu je Aki, ali deluje, atmosfera je odlicna i koncert smo odskakali i odpevali, ali... Meni su oni nekako plitki, za klince je ona lirika, neću to nikada da pustim kod kuce da slusam. Delom zato i sto smo to isto slusali recimo kada smo isli na gimnazijalske eksurzije, covece to je bilo u proslom milenijumu, ha??
Meni se one perse tipa Dejan Cukic, Idoli i ostali smekeri nikada nisu muzicki svijdali, tako da ih tek tada neću razmatram.
Disciplina Kicme, bio i ostao folirant. Njegova muzika je plagijat Americke underground scene, kao sto su danasnji zavijajuci narodnjaci plagijat turaka.
Sarlo akrobata nisam slusala, nekako mi drustvo nije bilo u tom fazonu, pa o njima i ne znam puno.
Riblja corba? Bora je sam sebe uredno zakopao svojim zivotnim budalastinama, a kada sam bila tinejdzer nisu mi bile bliske pesme tipa 2 dinara druže itd. Ali on i dalje kao nešto svira, kad nije sveze zaljubljen ili mrtav pijan.
Kada imam to malo vremena ono sto ja pustim da slusam je 90% strano i ne po neka klasika ili opera.
Nacisto sam digla ruke od srpske muzike. Sada se borim da identifikujem neku Nemacku muziku koja bi mi se svidela, ali za 3 godine total od 3 pesme i ni makac dalje, slabo napredujem.
Ali ako imate dobre preporuke, razmotricu :-)
keramicar
24. jul 2014. u 13.00
sirchulle
u vezi tvoje konstatacije da nema lokala u dijaspori koji upraznjava iskljucivo rock...

nije u Minhenu, nije u Nemackoj, ali ipak je u dijaspori

http://derstandard.at/3163919/Einen-Gorki-auf-Tito?_slide=1

ovaj tekst je jedini trag na internetu o ovom lokalu. ne reklamiraju se nigde, stoga ih je teško naći ili procitati nešto o njima.
do njih se dolazi samo na preporuku od stalnih gostiju.

možda ima i u Minhenu ili drugom gradu lokal koji je samo za rokere, samo je negde skriven i dostupan pravim ljubiteljima ove muzike.

hobbit
rock scena u Srbiji postoji, samo sto grupe nemaju finansija da reklamiraju i pokazu siroj javnosti svoju muziku. obično njihove pesme ostanu u verziji demo snimka i nikad ne budu snimljene u profesionalnoj produkciji.
od bendova koji su uspeli u poslednji 10g da preko PGP RTS snime svoje albume u profesionalnoj produkciji su „neverne bebe”, „ortodox celts”, „s.a.r.s”, „negative”. imali su dobru promociju i postali poznati siroj publici.

pozdrav
sirchulle
(CAD Designer)
26. jul 2014. u 10.19
Kada sam bio mlad i lud a ujedno živeo u Puli (CRO) pre neke dve ipo decenije odem ja na koncert KUD Idijota. Vidim nekoga lika koji tu stoji i sve nešto komentarise kako zvuce i kakve su im pesme. OK, popijemo mi neko pivo i onako kroz razgovor pitam ja njega cime se doticni bavi. On mi onako povrsno rece da je on nekakav muzicki kriticar. Na to ga ja upitah a dobro ako je muzicki kriticar koji instrument svira i kojim se zanrom bavi? Kaže lik da on ne svira ni jedan instrument ali se razume u muziku. Cool, kažem ja, a za Hobbita jedan predlog. Ako mu se ništa od toga ne svidja uvek može da pokaze bolje od toga. Danas su instrumenti jeftini, kurseva ima na sve strane, za 21 nedelju možeš da postanes pro. Dobar glas, dobra melodija, stav i to je to...
Hobbit
27. jul 2014. u 03.46
Verovao ili ne, ne treba mi kurs. Pre vise od 2 decenije sam zavrsila nizu muzicku-violinu. Moj poduzi monolog je bio kao neka retrospektiva šta sada klinci u Srbiji mogu da slusaju. Vreme leti pa kao sledeću generaciju u porodici imamo već tinejdzere. Nikoga ne interesuje muzika i ništa ne slusaju (ni pink „muziku” hvala bogu), ali su recimo 2 devojcice lude za slikanjem, svo svoje slobodno vreme se time bave, ne bune da cuju neku zivu klasiku. I to je valjda generacijska stvar, ove generacije muzika manje interesuje.
Od novih grupa koje je neko nabrojao, bas ću da napravim mini anketu među našim tinejdzerima, ko zna makar za jednu grupu ili pesmu dobije od mene 10 E. Meni su najupecatljiviji bili Ortodox Celts, najviše mi se svidele bebe a najmanje Negativ(zbog pevacice)
Jaga
(1Q84)
28. jul 2014. u 07.55
Zdravo Hobbit

Apropos nemacke muzike, probaj ovaj CD, mislim da će ti se dopasti:

http://www.amazon.de/Mamani-Joy-Denalane/dp/B000067FVT/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1406548445&sr=8-1&keywords=ma... ani

Pozdrav,
Jaga
Hobbit
28. jul 2014. u 13.21
Hvala Jaga, momentalno sam narucila. Zar ova tamnoputa gospodja peva na Nemackom??
Nemam odmor zbog promene posla, ali će dusa da mi se odmori kad ostatak familije ode u Grcku, a ja na miru odslusam i odgledam sve sto želim.
Ultra_Partibrejker
03. avgust 2014. u 19.49
Hobbit
Rock muzika nema veze sa godinama. Ima puno klinaca koji slusaju rock, samo zavisi u kakvoj su porodici odrasli i sa kim su se druzili. Rock je vecniji od vecnosti, samo što se sada svugde slusa primitivni techno, hiphop, haus i sva slična zatucana sranja. Nemci su totalno operisani od muzike, vecina.

Teško je ovde naći neku sredinu. Ili si osuđen da ides u nemacke klubove, slusas glupi techno i slično i gledaš njihove zenske nakaze. Ili ides u naše klubove, slusas narodnjake i gledaš naše nafurane seljansture.
Treba otici u Australiju, tamo pici rock na svakom milimetru...
windy-chicago
(windy-chicago)
03. april 2018. u 16.19
!!!!!!!!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.