Diskusije : Knin

 Komentar
Knin-stanovi
exorcist
03. avgust 2009. u 18.10
Da li će doći do povratka stambene imovine i kada ?

Zar su moji roditelji radili posteno i mukotrpno 30 godina za nekog drugoga ?

Gospodo Hrvati , necete imati ruku pomirenja dok se god ne regulise pitanje stambene imovine u Kninu .
lap_tom
(manager)
03. avgust 2009. u 18.25
Nije vam ovo Bosna da se pravno rjesavaju pitanja stambene imovine.

Vasa je krivica sto Boris Tadic I NE POKUSAVA POKRENITI TA PITANJA U EUROPI.

Za koga ste glasali dobro ste i prošli.

Domagoj

kazo
(ti ga smazo)
05. avgust 2009. u 06.52
radom 30 godina stekli su stanarsko pravo a ne vlasnicko pravo.
kizaplaninar
(zajebant)
07. avgust 2009. u 04.59
05.08.2009. | 11:31

IRIS VASILJEVIĆ, PREDSJEDNICA gradskog HHO-a, O KNINU DANAS
Realnost u Kninu: stambeno pitanje zamijenilo nacionalno
Stambeno zbrinjavanje je najveći kninski problem koji je nemoguće adekvatno riješiti, jer se paralelno vodi postupak povratka i doseljavanja. A zakon je povratnike stavio u niži rang, pa su, kad govorimo o stambenom zbrinjavanju, povratnici svrstani među - „ostale”
PIŠe DAVORKA BLAŽEVIĆ

Zvonimir Barišin / Cropix
Iris Vasiljević, dugogodišnja je aktivistica (posljednjih godina i predsjednica) kninske Podružnice HHO-a, koja i sama od Oluje do danas ustrajno vježba suživot s rodnim gradom.

Možda zato bolje razumije sve one koji joj godinama kucaju na vrata, očekujući pomoć ili makar strpljenje i suosjećanje za njihove životne priče i tegobe. Koliko se situacija promijenila poslije 14 godina, tko se danas obraća HHO-u, zbog kojih problema, nacionalnih ili egzistencijalnih, sve smo to pitali Iris uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Je li onih što traže vašu pomoć posljednjih godina manje?

- Nećete vjerovati, ali nije! I danas je broj onih koji nas trebaju u prosjeku isti kao i prije. Godišnje zaprimimo oko 300 slučajeva. Samo je sada struktura nešto drugačija, pa imamo i ekoloških predmeta, što je u godinama iza Oluje bilo nemoguće. Prije su dominirali incidenti na nacionalnoj osnovi, sada su doseljenički.

Što je najveći problem?

- Stambeno zbrinjavanje. To je problem koji je nemoguće odgovarajuće riješiti, jer se paralelno vodi postupak povratka i doseljavanja. A zakon je povratnike stavio u niži rang, pa su, kad govorimo o stambenom zbrinjavanju, povratnici svrstani među - „ostale”, a prvi po redu prvenstva su oni koji napuštaju tuđe kuće.

Po kojim kriterijima Ured za prognanike dodjeljuje stanove, nije jasno. Tvrde da je to datum podnošenja zahtjeva, ali nije točno! Tu su i problemi zapošljavanja, ne toliko u policiji, pravosuđu, državnoj upravi, koliko u javnim poduzećima i ustanovama, školama, bolnici, vrtićima...

Gradonačelnica Knina Josipa Rimac tvrdi da problem povratka više ne postoji?

- Nažalost, nije baš tako. Objektivno, stanova nema i dok god se ne provede potpuna revizija svih rješenja, to će biti nerješivo pitanje. U BiH je svima vraćena imovina, ali su mnogi bh-Hrvati kuće tamo prodali, a sada od Hrvatske traže stambeno zbrinjavanje.

Politička volja je da se ne provjerava što su bh-Hrvati ostvarili u matičnoj državi, jer po važećem zakonu ne bi mogli ostvariti pravo na stambeno zbrinjavanje ako im je imovina vraćena.

Nema, međutim, političke volje da se provede revizija korištenja stanova. A da se to učini, bilo bi kvadrata za sve, a ne da se urbanom stanovništvu nudi sanacija starih kuća na selu...

Da je prevencije, incidenata bi bilo manje

Incidenata na nacionalnoj osnovi je manje, ali ih ima. Da je bolja prevencija, bilo bi ih i manje. Policija djeluje promptno, počinitelji se privode pravdi i kazneno odgovaraju. Nedavno su brzom reakcijom spasili prebijenog Radovana Raškovića da ga nasilnici ne dokrajče. Njihovo postupanje ulijeva optimizam.

uzeto iz http://www.slobodnadalmacija.hr

Ел ово мала Паићка? Ето видис како ти Казо вели.. добили ћаћа и матер станарско право.. тј да станују док их рвати не избаце што се 1995 и десило тако да се без везе буне. Е јадна мајко...
carlsberg
(sljaker)
09. avgust 2009. u 04.39
u engleskoj po zakonu ne možeš pasa drzati u dvoristu, ustvari možeš ako ima adekvatnu kucicu i adekvatno grejanje.
To sto ustašija poziva srbe na povratak a ne vraca im njihovu imovinu samo pokazuje da naziv ustašija je adekvatan naziv za normalog hrvata.
Znaci hrvati ne bunite se kad vas neko zove ustašom, ustvari šta ja pricam pa oni se ponose kad ih neko nazove ustašom .
Ta bolesna hrvatska nacija jedna od posljednih na balkanu( premda oni misle da su u evropi) ne zna jadna šta radi i zato ih i ne mrzim nego ih zalim .
Ppostasvljam si stalno pitanje kako pomoći hrvatima a rijesenje ne znam, dal i neko zna ,ako zna ,nek napise.
Zalosno je svoje nekadasnje sugradjane gledati kako propadaju.
Cesto se sjetim izjave „slobodniji sam ja u zatvoru nego neko na slobodi ”
Lepse je meni ne zivjeti u svom stanu nego onome ko živi u njemu !
Mora da se svako jutro dignu pogledaju u ogledalo i kažu kakvo sam ja govno cime sam ja ovo sve zasluzio ?
kizaplaninar
(zajebant)
11. avgust 2009. u 04.10
Како чиме су заслужили.. па „домољубљем”! Ко је нам крив што ми нашим патриотама не дајемо станове.. ево једва смо и Чавићу намакли једнособну такорећи гарсоњеру. И то је морао министар обећати а предсједник потврдити. Нема код Србаља ништа без муке чак и кад заслужиш. Ево карлзбергу би ли се ти сложио да ми најуримо неког рвата из БГ-а из његовог нпр трособног стана и у исти уселимо Чавића?

Ал добро то се сад мало дигла бука поводом „обљетнице” а и љетна су доба кад омладина иде мало у родни крај да обиђе старину, уради пар фотографија да старце мине жеља..
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.