Diskusije : Niš

 Komentar
-Elektropionir-Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Dvadeset godina
-Elektropionir-
09. mart 2011. u 13.31
Danas je 20 godina od demonstracija 9. marta 1991. godine. Tog dana sam bio rano ujutru u Beogradu, i u Yugoslavia Commerceu u Sarajevskoj ulici, kupio sam Nike trenerku koju i dalje imam u ormanu. Ofucala se i na nogavicama malo iscepala, ali je čuvam jer kad je spazim na dnu police, podseti me na dešavanja koja su tada usledila.

Kad sam je kupio pošao sam brzo posle toga nazad kući, pre bilo kakvih naznaka da će tog dana da se desi bilo šta neuobičajeno.

U utorak 12. marta te godine bio sam ovde ispred Narodnog pozorišta. Na platou ispred pozorišta i u okolini skupio se veliki broj studenata da bi dali podršku demonstrantima u Beogradu. Moj kum i ja smo se sreli na stepeništu pozorišta i kum je rekao: „Ajmo.” Seli smo u sumrak tog dana u žuti mini Mercedes, on, njegov kolega sa fakulteta, još jedan momak i ja. Putovali smo polako i verujem da je svako od nas imao neko osećanje teskobe u sebi. Ako dobro pamtim, ulaz u Beograd na Bubanj potoku je bio blokiran za autobuse, ali mi smo, pošto smo bili u kolima, prošli bez problema. Sećam se da je neki policajac prišao i pitao gde idemo. Kum je rekao da idemo u Novi Sad ili tako nešto.

Stigli smo u centar Beograda i parkirali smo u nekoj mračnoj ulicu u centru. Možda u ulici Svetozara Markovića sa gornje strane, ili tako nekoj. Odatle smo do Terazija otišli bez problema. Ispred Londona su ljudi palili sveće milicioneru Nedeljku Kosoviću i Branivoju Milinoviću koji su poginuli tri dana pre toga. Kosović je poginuo kad je pao sa stepeništa kod „Beograđanke” u Masarikovoj (kao Bris Taton na Obilićevom vencu pre godinu i po dana), pa ga je, koliko znam, masa demonstranata koja se tu našla izgazila. Branivoje Milinović, dečko od 17 godina, poginuo je kod Londona, kad su milicioneri sa ugla ulice Kneza Miloša sa Admirala Geprata ili Narodnog fronta, pucali na gore prema Londonu. Sećam se da sam ranijih godina negde na internetu pročitao da je Milinović voleo da sluša grupu The Smiths.

Na Terazijama smo se probili kroz gužvu do česme kod hotela „Moskva”. Tu je, ako se dobro sećam, bila bina na kojoj su se smenjivali govornici. Sećam se da je možda na njoj govorio i tadašnji predsednik vlade Srbije Dragutin Zelenović i da je pominjao događaje u Pakracu koji su se desili nedelju dana pre toga. Pored nas je kasnije te večeri, ako me sećanje ne vara, prošao i Vuk Drašković koji je tog dana pušten iz pritvora.

Tu na Terazijama sam slučajno sreo svog školskog druga iz odeljenja koji je u Beogradu studirao Fiziku. Nisam ga video od rastanka iz gimnazije četiri godine ranije. On je bio veliki talenat za matematiku i fiziku, ali je takođe bio i teško bolestan čovek, sa velikim problemima sa bubrezima. Zbog toga je pauzirao skoro celu treću godinu srednje škole. On je takav, čemeran i bolestan, proveo tri dana bez prekida na Terazijama; od početka demonstracija 9. marta do tog 12. marta kad smo se videli. Želeo je, kao i svi mi ostali, da se zaustavi ludilo koje je počelo da se razvija. Nažalost, nije nam uspelo da zaustavimo to ludilo, ni tada, ni posle toga, sve do 5. oktobra 2000 godine.

Ovo pišem da bih ovaj tekst sačuvao u kompu kao html fajl. Zbog toga sam posle nekog vremena svratio i pogledao šta se dešava ovde. Vidim da onaj kreten Vocko ide na vidovdan.org i/ili neke druge slične sajtove, da bi odande postirao tekstove ovde. Kao da hoće da pokaže da je savladao komande copy i paste.

Zbog njega ova diskusija i jeste ovakva kakva je.

techich
(IT)
10. mart 2011. u 03.04
Hvala brate elektricni za pricu. Jedini plus, iz dvesta iljada minusa.
ma jok nije zbog tebe da ove diskusije nisu onakve kave bismo voleli da budu.
Za sve je kriv vocko. Jeste. Zamisli, setio se covek Vidovdana.
Još ako ga neko vidi da se prekrsti, neka nam javi. Da konacno znamo ko je ko.
A razlog da si ovde pisao da bi ti to ostalo u html fajlu je isto tako jak kao sto je cava preskakala sine od tramvaja da je ne bi udarila struja.
Svaka cast.
-Elektropionir-Poruka negativno ocenjena. Pokaži

-Elektropionir-
12. mart 2011. u 03.58
Danas je osam godina od ubistva Zorana Đinđića. Tog dana u sredu 12. marta 2003. bio sam s jednim školskim drugom poslom u Vranju. Kad smo se našli da pođemo nazad kući rekao mi je da je na radiju čuo da je pucano na Zorana Đinđića i da je ranjen. Stali smo u motelu „Džep” da popijemo nešto i tamo smo na BK televiziji čuli da je Đinđić umro u Urgentnom centru u Beogradu.

Znamo ko su oni koji su ga ubili. Saznaćemo možda i ko je to zatražio ili odobrio, a ovakvi su oni koji su se tome veselili: http://www.youtube.com/watch?v=9aGkgwnt1pY&feature=player_embedded

techich
(IT)
16. mart 2011. u 08.31
jel si i ovo hteo da imaš u html-u pa zato ovde postujes?
Videh juče neke jutjube snimke DS omladine besednika i onu sto je koordinator takmicenja u besednistvu. Koja nepismena i nesposobna omladina, ali bi da se ukljuce u politiku!
jel su to tvoji „drugari”?
DS je gori nego KPJ.
Tito je bar slao neistomišljenike na Goli otok.
DS ih je sve ostavio kod kuce i polako isisava sve mogusnosti da se prezivi.
Bravo!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.