Diskusije : Melburn

 Komentar
Australija ili Novi Zeland
arhimed
(student)
08. januar 2012. u 17.50
Interesuje me jer negde cuh da je Novi Zeland bolji po zivotnom standardu, platama, klimom i ostalim od Australije pa rekoh da vas pitam koliko je to tačno?
Srdacan pozdrav!
Disk-jokey
10. februar 2012. u 16.41
prijatelju ja sam živeo u wellingtonu 15 godina,dosao sam u wellington 1996.tada je bila masa naših srba,i to sve većinom lekari,vetrinari,novinari,glumci,zubari,profesori,nastavnici,med sestre,direktori,piloti,lekari specijalisti,pravo da ti kažem sve zanimanja fakultetska,sve neki direktori,sve mozgove srpskog znanja,.i šta bi nijedan ama nijedan,od tih slavnih fakultetlija ne radi u svojoj struci,nijedan,nijedan lekar,zubar,inzinjer,profesor,pilot,niko,šta uradise,sedose svi da voze taksi,prvo pocese kod gazde Rame fidzijanca,koji ima dade,da voze za njega,pa onda se osvrnuse,i kažu,lepo,primas socijalnu pomoć,radis sa 2-3 log book-a,i po!@#$das državu,koja te je primila,lepo se živi,kad imaš socijalu pomoć države,par stotina ako si samac,vise stotina nz dolara ako imaš familiju,vozis taksi,dobijas gotov novac,malo prijavis kao vozis nedeljno za 80 dolara,a mi ti cucimo po celu,noc,i kažemo uzmemo 300-450 za noc,i pola dana,lepo se živelo,.nikada nismo bili posten narod,zato nam je i sada tako,uvek smo skloni nekom lakom zivotu sto smo naucili u srbiji,direktor firme,kafica,sastancici,sekretarica,platica,ljubavnica,i tako na zapadu nema toga i sto još najgore mnogi ovi nasi visoko skolovani kadar,nije nikada dokazao,da je lekar,zubar,inzinjer,pilot,glumac,novinar,itd itd,jer niko nije polozio DržavNI ISPIT koji je tražio NZ,niko niko od njih,i šta onda kad se proveo period cuceci na socijali,doslo vreme da se uzme pasos,i dzavljanstvo,ajmo kud koji kuda pa u australiju,malo tamo živeci na racun države,muvajuci nešto,i eto penzije,pa onda polako grickati i prođe radni vek,bilo nam je dobro,.mnogi od ovih visoko obrazovanih koji dodjose na NZ nije prikazao pravu istinu,koliko se zaradjuje,svi su imali nekog pitaj koga knjigovodju da im napise da zaradjuju par stotina godisnje,prijava za taksu,.a tri log knjige o taksiranju,bas smo se snasli,.a u australiji nema taxi,ispred kuce,sednes u taksi u firmi,odvzis 8 sati,i vratis auto u depo,masa više ne vozi taxi tako kako je vozilo u wellingtonu,.lako će mo,.masa je pobegla ispred tax depratmenta,takođe,malo se lagalo na sva primanja,sada ti ti isti daju savete kako se snaci u nz kako stati na noge,kako ovo kako ono,.ne nasedaj na njihove fazone,radi sam bez ikakvih posrednika,trazenja saveta,.mi smo cudna nacija,puni smo neke ljubomore jedni na druge,puni smo neke zlobe,.zato i nismo nikada bili slozni kao nacija nigde,.tako nam je i prije bilo,i sada,i sutra,.i uvek,cudna smo nacija,ne nasedaj na fazone ovih sto ti daju savete,o NZ,pitaj njih šta su radili u NZ zašto su otisli,.
Aotearoa
13. februar 2012. u 14.26
Jeli šta bi sa ramom? Taj tip je bi dodgy do bola kola na loan prodavao pa nalazi šta sve nije radio.
Još je moj cale od njega kao i svi ostali uzimo kola.
Bilo lepo na NZ a onda svi odose. Sad čujem i od prijatelja kivija da su zapalili u Oz jej je standard otiso na dole od ove krize.
Wellington je za sad po meni stvarno do jaja posle ovog zivota u jevropi. Mirno za porodicu bogom dano nemas nekh preopterecenja niti stresnog zivota koji je u evropi toliko vidljiv.
Disk-jokey
23. februar 2012. u 17.43
prijatelju,ramo je bio dobar covek,kad se nije moglo naći boljeg gazdu za koga da vozis,ramo je davao,mnogima auto za polaganje ispita,malo smo mi bili puni sebe,ljubomorni,kao i uvek na fidzijanca,imali smo i mi naših ideja,sa 3 log boka radili,primali socijalu punu,lagali da zaradjujemo 8o dolara nedeljno, acucali dan i noc u taksiju,muvali inland revenue,sa prihodima,ama svi,bez obzira,parica na parica,pa onda placali nekom makedoncu tamo negde na drugom ostrvu da nam uradi tax primanje,placali njemu neku sitnu paricu,muvao on muvali mi,lepo se živelo,3 log book,socijala,živelo se lepo,kad je doslo državljantsvo,pasos,ajmo dalje,ne moze se vise muvati,u zelandu,idemo do obecane australije,zar ne,.a kad u australiji nema rame,nema 3 log book-a,nema taxi da se vozi kuci,.e tu smo malo stali sa našim poslom koji smo radili u zelandu,sa ramom,sasom,rusom,airpot taxi co,itditd,itd.bilo je lepo .ostala secanja samo,ramo je bio covek za sve VAS koji ste vozili taxi,on vam je dao posao,sto ga niste uzeli sa svojom pameti iz jugoslavije,.
mimozaaa
(posmatrac)
24. april 2012. u 14.24
Molila gore diskutante da mi napisu kakve su sada sanse za dobijanje useljenicke vize kroz strucnu spremu. Nisam nikad zivjela u NZ, bila sam u AU ali znam da je NZ bio puno fleksibilniji kad se trazilo uselenje. Sad je AU nešto postrila i teško se dobija bilo koja viza a najzalosnije je sto sve to kosta a konacni ishod neznas. Pitam za jednu porodicu koja je mlada 32 godine troje male djece on sam radi i po struci je tehnicar za elektroniku a radi na poslovima informatika/elektronika, zna engleski . Želio bi otici u neku zemlju kojoj je potreban ovakav kadar. Spreman je da rasproda ono malo imovine kako bi platio svu tu papirologiju ali bi bilo bolje da zna kakve su mu sanse, da ne ostane bez icega i da na kraju dobije odbijenicu. Pitam vam kakve su sanse kod vas jer u AU je jako teško i skupo a ishod ne neizvjestan.
Vidim da mnogo toga znate i iskreni ste pa se nadam da ćete mi napisati kakve su sada sanse u NZ po pitanju ove porodice?
Hvala vam na odgovorima.
ima_dana
28. april 2012. u 02.58
http://www.immigration.govt.nz

Bez ponude za posao nema sanse. Da dobije ponudu dok je još u Srbiji - misaona imanica.
radikalan
(x)
11. jun 2013. u 00.45
idi u englesku ili nemacku, *a...i australiju, ovo ti je sad ko grcka.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.