Diskusije : Melburn

 Komentar
Posumi
Rzav
(radnik)
16. jun 2011. u 08.39
Kako se rešiti posuma iz potkrovlja.
asdfghjkl
16. jun 2011. u 10.31
Rzave, postoje zamke, nešto poput ogromne misolovke, bar je tako bilo na NZ gde su posumi uvezeni iz AU pa se nenormalno razmnozili.
Najbolji mamac je parce sveze jabuke sa cimetom.
Ja sam ih lovio jednom mesecno kod prijatelja na njegovoj farmi (NZ). Krenemo nocu sa 4 Dzek Rasela i velikim baterijama n a ledjima. Tukli smo ih „Vincesterkama” malog kalibra (slično nasoj „floberki”) tako da si morao da ga pogodis pravo u glavu. Za noc smo znali da omlatimo 40-50.
Najviše ih je bilo oko vocnjaka. Okolni farmeri su postavljali zamke i znam da su za noć,sa jabukom i cimetom kao mamcem, sve bile pune.
Zamka ja zuta kutija sa otvorom kroz koji se posum provuce a da bi dohvatio hranu treba da pomeri mehanizam koji ga spljeska kad se aktivira.
Kao misa u misolovci.
Ima i otrov ali ti ga ne bi preporucio. Ako se zavuce negda pa crkne ima da ti smrdi danima ako ne i nedeljama.
Postoji i treca solucija - zovi rendzera.
Rzav
(radnik)
17. jun 2011. u 05.17
Kažu da su zakonom zasticeni. Ako ga uhvatim, samo 50 metara ga smijem odnjeti od kuce, onda se on opet vrati. Kažu zacepite rupe na kuci, sve pregledali nema nigdje rupa. Ljudi kažu da su oni u stanju njuskom podici crijep i tako se uvuci u potkrovlje. E, jedino su nam dugo vremena bila otvorena ona mala vrata za ulaz ispod kuce, pa su se možda tuda uvukli, te između plaste i zida nekako se popeli u potkrovlje. Onda smo prekjuce preko dana zatvorili vrata, navece otvorili da izadju, prije svanuca opet zatvorili. Dok ovo kucam vece je, čujem ih gore hodaju. Razmišljam otici, otvoriti opet ona mala vrata, da mi je znati u koje doba izlaze da dezuram, pa da zatvorim opet vrata. Hvala za odgovor.
mojaporodica
(kuću sloga gradi)
17. jun 2011. u 08.14
Rzav
(radnik)
18. jun 2011. u 04.16
Hvala za link, ali ja to sve već znam. Mom komsiji ove godine je prvi put rodila mlada jabuka tik uz ogradu koja nas granici, od tada su nastali problemi.Profesionalci za ove probleme kažu: uhvatiti u kavez i odnjeti 50.metara od kuce, (takav je zakon ovdje u Viktoriji) ali, oni se opet vrate. Po zakonu ga nesmijes ubiti, kazna velika. Mene interesuje dali neko zna neku caku, kako ih uplasiti da više ne navracaju. Pozdrav.
bt
20. jun 2011. u 07.52
Mi smo u Banings kupili sprej protiv posuma...Muž poprska dvoriste,ogradu,oko olukai nema ih po 3-4 mjeseca.Onda se opet pocnu vracati,on opet poprska i super.
Inače ne smijes ih trovati,ali imaš pravo na zamke u koje oni udju,pa ih sklonis u prvi park na koji naidjes.Probaj sprej..srećno!
asdfghjkl
21. jun 2011. u 03.18
Na NZ ćeš da robijas ako ga pustis zivog.
Rzav
(radnik)
21. jun 2011. u 07.37
Hvala za odgovor, oticicu u Banings po sprej.
Pipidugacarapa
(student)
23. jun 2011. u 23.34
Nama su se posumi uselili u potkrovlje i dugo dugo, svake noćismo čuli njihovo kretanje. Pozvali smo coveka koji ih izbacuje iz kuca. On je stavio mehanizam da mogu da izadju a da više ne mogu da se vrate... To je bio haos kada su pokusali ujutru da se vrate, a vise nisu mogli da udju nazad. Čitava familija, njih 6 je tumarala okolo. Otac im je bi kao osrednji dzukac. Nisu imali gde idu pa su se rasporedili po supljinama krova i kuce. U neku ruku mi ih je bilo zao - kao beskucnici. Sreća da smo uskoro prodali kucu. Nije lako sa njima kada se jednom usele teško ih se rešiti. A za njihovo ubijanje, čujem da su kazne drasticne. Zato se bolje raspitaj koji je najbolji način da ih se resis.
CTEBA
(penzioner)
24. jun 2011. u 12.42
Нисам сигуран за посум али ако треба да се истерају разне животиње из подкровља (веверице, ракуни, мишеви итд) нај једноставније је бацити у таван нафталин.
Некако им се не свиђа мирис и сами оду.
Када изађу треба затворити рупе које су направили да уђу.
Ово је нај простије и нај јефтиније решење.
Ако их ухватите да се не би вратили морају се однети бар пар километара (пожељно што даље) од куће иначе ће се одмах вратити.
jassna
15. avgust 2011. u 00.41
čim čujem da nešto na tavanu pocne da tabana i struze, odmah se prestravim da nisu pacovi - pa potrujem... UPS!!!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.