Diskusije : Melburn

 Komentar
Bruka u Melburnu
Pipidugacarapa
(student)
08. jun 2011. u 00.10
Ne razumem pojedince, grupu ili već ko su šta su? Kvazi-rodoljubi, huligani-navijaci ili samo obični zatucani likovi? Na šta lici ovo brukanje Srbije po Melburnu sa bakljama i transparentima?
Da budem jasna, nemam ništa protiv Mladica, ali sport nije mesto za politiku, Australija naročito. Ovim se zatvara put drugim Srbima, rusi se ugled nasem Noletu. Ovo nije nikakva podrska, već naprotiv glupi ispad pojedinaca koji će opet stetiti vecini Srba i njihovoj deci u Australiji.
Ove tupave likove koji su ovo napravili to najmanje interesuje.
Ssunchica
08. jun 2011. u 02.22
I sama si rekla, zatucani likovi, balavci koji srpski ne znaju ni da progovore. Pogledaj samo onog malog koji će nazalost biti veceras na vestima, verovatno mu je zivotni učinak to što će se pojaviti 2 minuta na tv-u. Sutra da ih Australija deportuje nazad na Balkan, u misiju rupu bi se sakrili samo da ih ne vrate. Koliko je Novak doprineo pozitivnom imidzu Srbije, ali šta vredi pored ovakvih idiota uvek će se negativno pricati o nama. Šta Mladic ima sa fudbalskom utakmicom, i onom decurlijom koji rata nisu ni videli to mi nikako nije jasno.
Pipidugacarapa
(student)
08. jun 2011. u 03.18
Evo gledam vesti, kaže sef policije: „Trashy Culture from Overseas” zar nam to treba da nas sve vredjaju zbog ovih idiota. Imaju li oni roditelje, poznaje li ih neko, odakle su se dosmucali ovde...? Šta uopste radi nasa Crkva u Australiji, ako ne može da prevaspitava i zapreti ovom olosu. Cemu onda služe nasi klubovi, ako se već godinama bande ovakvih neizivljenih maloumnika sakupljaju i divljaju po ovoj zemlji, a nas 99% mora posle godinama da ispasta zbog njih. Da sam na mestu našeg Vladike javno bih se u ime svih nas, koji hoćemo mirno i normalno da živimo u ovoj zemlji, ogradila od ovih morona! Neko ovome mora jednom da stane naput
asdfghjkl
08. jun 2011. u 04.30
Kakve veze Vladika ima sa ovim da bi se javno izvinjavao?
Kakvi klubovi i crkva?
Kakve veze Novak ima sa utakmicom?

Ovde izgleda neko nema veze sa mozgom.
Ako imaš problem sa jucerasnjom utakmicom - to je na kraju samo tvoj problem. Ja sam deo srpske zajednice i danas na poslu smo pricali o fudbalu.
Nikakvih problema nisam imao.
Niko nije pominjao nikakav problem.

Izadji ti sledeći put pa im stani na put ako ti smeta a do tad zapusi gubicu i gledaj svoja posla.
Pipidugacarapa
(student)
08. jun 2011. u 05.46
Znaš, mislila sam da ti ne odgovorim jer to ne zasluzujes, veoma si nekulturan i bezobrazan. Umišljas da si neki macho man, vredjauci me...sakrivajuci se iza kompjutera.Samo si pokazao da si verovatno jedan od njih.
Ocigledno da ne možeš da shvatis da nas ima puno koji ne odobravamo postupke morona koji pravljenjem nereda, „tako to treba kada se igra utakmica”, pokusavaju da skrenu paznju na sebe; lomljenjem, razbijanjem i nedoličnim ponasanjem i da time velikoj vecini u srpskoj zajednici remete normalan zivot jer moramo da se mi stidimo vas izgrednika.
asdfghjkl
08. jun 2011. u 09.19
Ako neko iz mog gornjeg posta zakljuci da sam „maco-men” ili ne zna srpski ili je glip ko' sekira.

Što se tiče sakrivanja - pa svi smo, racunajuci i tebe, ovde prijavljeni pod pseudnimom. Još jedna glupost.

Inače nevaspitano i bezobrazno je nekoga nazivati huliganom (sakriven iza pseudonima.

Za vreme utakmice sam bio u Pertu gde živim.

Mogle bi UN da reaguju, šta mislis o tome?
asdfghjkl
08. jun 2011. u 09.50
Upravo je predsednik Fudbalskog saveza Australije izjavio na SBS 1 World News, aludirajuci na izjavu gosn' policajaca, da „osuditi celu zajednicu zbog postupaka nekoliko pojedinaca je ludost i FSA neće biti deo toga”.

Prema tome Pipi nemoj vise da se ljutis.
Znaš šta se desi kad se neko puno ljuti?
Uleti mu .ruti.

Igrace Srbija i AU još a gosn' policajac treba sledeći put malo bolje da odradi posao.
Ne pada sneg da pokrije breg nego da svaka zverka ostavi svoj trag.

Ako opet ne kapiraš ja ti ne mogu pomoći.
Firestone
08. jun 2011. u 09.53
Ti si nekulturan i bezobrazan a ona može da zove ljude koje ne poznaje olosem i idiotima. ;)

Uglavnom slazem se da nemate pojma zašto se desilo to šta se desilo.
Zmaj_Ognjeni
(BALKANSKI)
08. jun 2011. u 10.14
Која багра несрпска,још ,,женске,,критикују СрБе.
Мрш,ментоли,шугословенски!
dzejmicpet
08. jun 2011. u 11.26
Cao, ne mislim da je problem transparent! Šta burkanje srbije?! Mladic je Srbin i optuzen je za genocid koji se nije dogodio. Odveden je u „sud” gde će tek da mu se sudi da li je kriv ili nevin. Kapiraš.
Pola srpske dijaspore u melburnu je tu zato što je pobegla od muslimanskog ili ustaškog noza, i nikom ništa??? A Mladicu se sudi. Izvini ali mislim da je lepo sto je dijaspora pokazala podrsku generalu Mladicu i tacka.

Evo ti čitaj. http://www.srebrenica-report.com/Srebrenica_Book.pdf
i pricaj okolo da bih POPRAVILA srpski ugled u aus koji ne nerusava jedan transparent nego svetski placenici i medije koje nam ruse ugled i pišu o nama svasta... kao da smo genocidan narod. Ako bih im verovala sve sto pišu, mislila bih da smo ih stvarno razvalili u ovom ratu, kako onda da je toliko srpskih zrtava palo i da je toliko srpskog naroda raseljeno pitam se samo...

Živela ponosna srbija!
pozdrav.
dzejmicpet
PipidugacarapaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Pipidugacarapa
(student)
08. jun 2011. u 16.11
Vidim da sam zalutala ovde među vas par „velikih i kulturnih Srba”. Uzivajte u svome srpstvu, kulturi i nepogresivosti jer vas svi drugi mrze, a vi jadni se samo branite i dokazujete na ovaj način. Ako koza laže, video snimak ne laže i nije ni prvi put... Bacanje upaljenih baklji na stadion i u publiku i lomljenje stolica, to je sasvim normalna pojava kod naših navijaca u Srbiji, pa što ne bi to radili i ovde u Austrliji? Trebali su da izmlate i Socceros i slika bi bila potpuna. Mnogo ste najjači, svaka vam cast! Samo pitanje je, kada će opet posle ovoga da se neko u Australiji usudi da dovede neki Srpski tim u Australiju?!
Pipidugacarapa
(student)
08. jun 2011. u 16.22
Uostalom, kakve veze ima sport sa politikom. Nole dokazuje svoje srpstvo time sto pokazuje nacionalna obelezja, a ne politicka. Što se ne ugledate na njega i nasu decu i ljude koji normalno navijaju kada on igra?! U cemu je problem.
dzejmicpet
08. jun 2011. u 17.25
draga, nije sve tako crno kao sto mislis. Nisam bila tu pa ne znam... što se tiče mladica rekla sam šta mislim, što se tiče huliganstva ne podržavam. Komentari ispod ovog clanka u the age-u mi daju dobru sliku o reakcijama i ne čujem da je bilo TAKO strasno... čak čujem da je atmosfera bila odlicna. pa procigtaj ako nisi...

http://www.theage.com.au/sport/soccer/friendly-fire-arrests-as-flares-disrupt-soccer-international-20110608... ml?comments=36#comments

ne vidim šta je tako strasno. pozdrav.

alskdjfhg
(Never Give Up!)
08. jun 2011. u 18.37
neki od vas još nisu shvatili moc medija.

prica može da se isprica sa vise strana - ili ti 'napumpa' ko sto mislim da je ovde slučaj.

par baklji zapaljeno- pa šta?

slazem se da nisu trebali baciti na teren, ali zar zar to zasluzuje prvih 5 minuta vesti? naravno da ne!

Parola Free Mladic- SVAKA CAST!
covek je nevin dok se ne dokaze suprotno a ovde su ga već osudili i uporedili sa Hitlerom. Lično bi svakog tuzila koji izusti ovakve gnusne reci, i zao mi je sto srpska zajednica ne napise par tuzbi i posalje TV stanicama.

Samo da podsetim da su parole Free Mendela bile godinama na utakmicama u Africi- pa su ih mediji podržavali.

to je sve moc medija- i ko stoji iza njih!

dzejmicpet
08. jun 2011. u 18.53
hvala lijepo. medije medije medije. read between the lines. always no matter what! o cemu mi pricamo covece. pa „ameri” unistise ove libijce da bi im uspostavili demokratiju...alo! par stotina ili hiljada neduznih ubijenih americkim metkom ili bombom...ko će da odgovara? ko ih tuzi? ne znam da li je gadafi tiranin ali sumnjam da je ubio manje svog naroda nego sto su mu ga ameri pobili. ameri su stali na stranu pobunjenika a KLA su podržavali. ALO! gde su mediji. Jednostrani su da!

FREE MLADIC!
mojaporodica
(kuću sloga gradi)
08. jun 2011. u 18.59
Bacanje baklje i divljanje kod navijaca je odraz pripadanja najnizoj civilizacijskoj lestvici.
Isticanje politickih uverenja na sportskim desavanjima je odraz nepoznavanja posledica takvih infantilnih postupaka.
Prvo kada shvati svako od nas da PRAVDE NEMA, i da pravila pišu oni koji si na vlasti onda ćemo se pomiriti sa cinjenicom da je sve onako kako je i da nasi ispadi ne mogu ništa poboljsati, ništa ne resavaju, naprotiv, situaciju prave gorom i dublje nas zakopavaju u problem od koga se branimo.
Kada sve to znamo onda ne razumem kako se i dalje nastavlja sa ispadima ovog tipa kome smo svedoci na utakmici ser-aust.???

Kada prestanemo da svaku priliku koju imamo pokazemo se javnosti kao divljaci koji žele da „isprave krivu Drinu” onda ćemo moći , valjda, da nalazimo kontruktivne i prihvatljive nacine da resavamo svoje nacionalne probleme sa svetom u nasu korist.
Ovako sami sebi kopamo jamu...
klc
(Engineer)
08. jun 2011. u 23.56
bio sam na utakmici na strani srpskih navijaca
cetvorica momaka izbacena i dobili debele kazne za bacanje baklji..stolice se nisu namerno lomile nego dok su momci stajali na njima pukli su nasloni
koji slučajem da su tu bili bilo koji navijaci iz npr. UK, verovatno bi izvrnuli stadion naopacke...ali ko to gleda, čim su srbi u pitanju treba da se nasere sto vise, čak i ako se nije desilo
baklje su normalna pojava na fudbalskim utakmicama sirom sveta i uvek će biti prisutne...navijacki duh evropskog fudbala i domaće AFL/NFL lige se ne mogu porediti
a što se politike tiče...nazalost sve je vise prisutna u svim aspektima sporta i to sirom sveta ...

PS. 28 hiljada gledalaca je sramota za Melbourne...jedva pola stadiona


radikalan
(x)
09. jun 2011. u 00.59
Ok hajmo ovako. Jel bio neko od vas sto komentarisete negativno na toj utakmici?

Aha niko ili 1 % jel tako? E sad pitanje za vas: kakvi ste vi to Srbi i pridadnici srpske zajednice kad vas dolazak na utakmicu nije ni privlacio?

Znaci ko nije izasao da se smrzava na 5 stepeni celzijusevih na stadion nema pravo da komentarise.

Drugo... komentarisete da vam se ne svidja sto je izvesena slika Ratka Mladica? Zašto? jel on osuđen zbog nečega?

Nije mesto politici na stadionu? nije? a gde joj je mesto? Jel bilo masto politici na stadionu kad su crci podrzvali Nelsona Mandelu [dok je ovaj bio u zatvoru] na fudbalskim i drugim utakmicama Juzne Afrike i ceo svet je to podržavao? Ili se toga ne secate jer tada niste bili ni rođeni?

Srpska zajednica...steti srpskoj zajednici... sa cime? Sto kažu da treba osloboditi jednog coveka kojemu [nepravedno] sude? jel to možda loše?

Kad se zadnji put srpska zajednica okupila u bilo kojem broju? naročito tih pametnih , starih, obrazovanih i umerenih koji nikad nigde ni ne idu?

Ti nemas ništa protiv Mladica? Jel imaš nešto za njega?

I prestanite da kometrasete kako je najvijanje i klicanje Srbiji sa vatrometim tako loše i da utice tako nagativo na nasu sliku ovde. Ovi su nas bombardovbali. Ovi bi nas opet bombardovali da to amerika zatrazi. Ovi bi i JESU ubijali nasu decu bombama hej BOMBAMA u ime demokratije! Alo???? Zar zaista mislite da vas Australija voli? Ili ste joj dobri jer ste mirni , ne trazite svoja prava i placate taksu?

Da li znate da jedan državaljanin Australije već 8 godina trune u pritvoru zemlje ciji je državaljanin ? Šta bi on na to rekao. Jel znate kako se on zove? Jel znate zašto je tamo? Jel to demokratija?

Zar je zaista „big dil” sto je zapaljeno 15 baklji i izvesena slika Mladica?

Dali biste vi imali kinder elemenata da to sami uradite?

ps. bio sam na utakmici ,ali mi je zao sto nisam bio sa našim narodom na istoj tribini.

Toliko od mene.

pozdrav braci Srbima i sestrama Srpkinjama ma gde bili u svetu a čitaju ovo. Veliki pozdrav mladim Srbima koji su dodjeni ovde ,a klicali Srbiji i bodrili nasu reprezentaciju.

Sa verom u Boga, sloboda ili smrt!

PipidugacarapaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Pipidugacarapa
(student)
09. jun 2011. u 01.29
Još samo da si komandovao juris, pa da krenemo...!
Firestone
09. jun 2011. u 09.01
Ovi koji negativno gledaju na to šta se desilo su zaglavila naveliko u zapadnu demokratiju i tu im mi teško možemo pomoći. To su sobe koje se apsolutno ne bore za ništa, već provode dane kao ovce na pasnjaku.
PipidugacarapaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Pipidugacarapa
(student)
09. jun 2011. u 16.49
Mi „ovce” bi ovde normalno da živimo na „pasnjaku”, a ne da se borimo sa „mrskim neprijateljem”, a vi vukovi sto ste zalutali na zelenu livadu još uvek može nazad u onu bolju demokratju. Niko vas ovde nije naterao i ne drzi! Sto kaže moja baka: Ili poljubi, ili ostavi!
dzejmicpet
09. jun 2011. u 19.10
gde si pipidugacarapa :)
zao mi je što ne delimo isto mišljenje, verovatno oko drugih stvari bi se slozile ali ovde nikako ne možemo i nema veze... rekli smo šta smo imali. Peace.

btw.Ne ostavljam i ne uzimam ni jednu... imam sreću da su obe moje i postujem i jednu i drugu. Potrosila sam dovoljno svoje energije i truda da ne izgubim ni jednu, i ne volim te pretnje ;)

Ja samo govorim o tome da ne treba biti zaslepljen onim što procitas u novinama i cujes na tv-u (nevezano za ovu temu) Ništa i nikon ne verujem ;) Volela bih da ne sumnjam ali sam postala jako paranoicna, a to je moj problem ;)

Lep dan želim svima.
pozdravcic...
alskdjfhg
(Never Give Up!)
09. jun 2011. u 20.22
sram te bilo Pipi.

sram te bilo što se sramis sto si Srpkinja.

sram te bilo sto pognes glavu kad neistinu pišu mediji I sto nemas ponosa da kažeš- TO NIJE ISTINA!

šta ti uopste kažeš tvojim kolegama ozijima o situaciji u Srbiji, ratu, pa i ovoj utakmici? (pretpostavljam da te je od njih sramota)

ili ni ne znaju da si poreklom iz Srbije?

probaj da im objasnis nekada,kažeš lepu reč o Srbiji,srpskim obicajima,kulturi, istoriji, ratu u bosni, nato bombardovanju, Kosovu... iznenadices se da će te poslusati, isprva možda sa nevericom gledati ali garantujem na kraju ipak shvatiti da postoji i 'druga' strana svake price.


PipidugacarapaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Pipidugacarapa
(student)
09. jun 2011. u 21.08
Cao tu sam. :)
Ne znam šta podrazumevas pod pretnjom. Naše lepe narodne poslovice pune duha i uvek poucne? ;)
Nisam zaslepljena, nego sam razocarana. Ovo nije prvi put da aus mediji govore negativno i nepovoljno o srpskim navijacima; ranije posle tenisa, evo sada i fudbala. Srpska zajednica u Australiji nije stotinak neodgovornih likova sa bakljama i transparentima i takvo ponasanje medije je tendenciozno! Kada sve to znamo od ranije, zašto im onda davati priliku da nas sve vredjaju? Zbog čega UEFA da kaznjava stalno srpski tim zbog ovakvih ispada kod kuce i po Svetu?
Na zalost, ovde postoje grupice neodgovornih, neobrazovanih i nerazumnih koji nam na ovakav način srozavaju i ovako nizak ugled. Izvini, ali ne razumem podrsku ovakvom ponasanju...

PipidugacarapaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Pipidugacarapa
(student)
09. jun 2011. u 21.13
Za ovoga iznad, sto „brka babe i zabe” tj. politiku i sport, nemam ništa da kažem osim; get a life looser!
Firestone
10. jun 2011. u 04.55
Usput sad se nečeg sjetih, kad smo onomad bili na koncertu Riblje Corbe i poceli mi da skacemo u „shutku” obezbjedjenju je trebalo objašnjavati da nema nikakvih problema među nama već se samo zabavljamo. Znaci tako Australijanci čim ne shvate ili ignorantno gledaju na nešto odmah je to divljacko ponasanje i onda ajmo udri po pljuvanju te nacije.

Što se tiče Mladica kad bi se zapitali Australijanci ZASTO smo mi tako pristrasni u branjenju njega možda bi saznali jedan vid obmane zapadne politike. A ne oni ko ovce obmanuti da treba pasti travu i samo travu ni da se upitaju dal su one bobice na zbunju takođe jestive.

BSATS
10. jun 2011. u 23.00
Ima nekih koji su jedva docekali i prihvatili zdravo za gotovo sve sto ovdasnja stampa piše. Naravno, takvi su prvi da osude „genocid u Srabrenici” i Srbe kao krivce za sva zla ovog sveta.
Bilo je glupo isticati takve transparente, jer je moglo da se prtpostavi da će ovi jedva docekati. Međutim, pitanje je KO je postavio „carsav” na ogradu? Policija kaže da nisu uspeli da identifikuju „odgovorne”. Cudno, eno fotografija sa tim transparentom, okacenim na ogradu IZNAD srpskih navijaca i mogu lako da se prepoznaju oni koji stoje okolo! Lako, s obzirom na tehnologiju koju policija ima na raspolaganju.
Bio sam na utakmici i imao dobar pregled svega što se desavalo. Nisam primetio bilo kakve transparente, sto navodi na sumnju da je postavljen za kratko, sa namerom da se da „materijala” za pljuvanje po nama. Još je cudno da niko ne pominje da je prva baklja (narandzaste boje) bila zapaljena na tribini sa domaćim navijacima, na samom početku utakmice. Nasi su odgovorili kasnije, a upaljeno je svega 4-5 baklji. Ništa opasno, nikakvo „divljanje”, ono sto je pre (pa i sada, bez obzira na razne zabrane) bilo normalno na svakoj utakmici.
Atmosfera, inače, odlicna, prava fudbalska, dobra igra naših, falili samo golovi.
alskdjfhg
(Never Give Up!)
13. jun 2011. u 18.33
drago mi je sto vecina misli isto.
ima nas još koji nismo slepi kod ociju...
marisav
(Besposlicar)
14. jun 2011. u 10.40
Vidim da ovde ima gorljivih zagovornika fudbalskih utakmica tipa POZORISTE U KUCI,,,izgleda mi kao da pomenuti diskutanti i veliki deo australijske javnosti nikada i nije prisustvovao istinskim fudbalskim megdanima...mislim utakmicama kakve su npr Seltik-Glazgov REndzers, Barcelona-Real, kod nas Partizan-Zvezda, kod Grka Olimpijakos-panatenaikos, kod Turaka Fenerbahce-Galatasaraj. To su derbiji, mecevi za koje živi cela zemlja,,puni stadioni, buka nevidjena, sto je i smisao fudbala,,,fudbal nije pozorisni komad u kojem se prilikom izvodjenja nekog udarca ili serviranja cuti kao da ste na sahrani,,,nešto sto praktikuju na teniskim mecevima.
Svrha i jeste u fudbalu da se pritiskom publike, nesnosnljivim navijanjem, urlanjem, udaranjem u bubnjeve, u druge zvukovne instrumente stvara neuobicajena atmosfera kojom se protivnik želi slomiti,,
Ako Australija hoće organizaciju usvetskog fudbalskog prvenstva onda sa ovakvim shvatanjima kao posle utakmice Australija -Srbija i bolje je da takvo što ne dobije,,u stvari usudim se reci ovakva Australija svojim neshvatanjem i jednostranim ocenjivanjem rivala NE ZASLUZUJE DA BUDE DomaćIN SVETSKOG FUDGBALSKOG PRVENSTVA.
Utakmica sa SRbijom je bila kao neka ligaska utakmica nizeg ranga, FRIENDLY, zar nisu tako zvali, dakle bez takmicarskog zara, uz ;po koju opomenu ili možda kartoncic,,dok veoma dobro znamo šta se dogadja npr kada igraju ARGENTINA- ENGLESKA,,,hoće li Herald Sun koji ne zna ni ko je predsednik Bosne i Hercegovine, jer bas danas pišu povodom bacanja bombe na srpsku crkvu u Melbourneu da je Borisu Tadicu, predsedniku Bosne i Hercegovine preeno srmcu,,hic, bu, hik, ba,,,a taj Herald Sun si svakih nekoliko sedmica daje z pravo da napise koliko je hiljada ljudi ubijeno u IZMišljENOM GENOCIDU U SREBRENICI i ne pitajuci se zašto zloupotrebljava milionsku citalacku publiku da bi im lagalo da je to bio GENOCID, iako pravnici jasno znaju šta je GENOCID za razliku od drugih ubijanja...dakle, nevidjena neznalacka bruka jedne populacije kojoj vise prilici da igra golf, kriket i slične sportove na kojima nikada nema navijackih problema,,,nema, nema,,ali niti PUBLIKE NEMA,,ima nekiih gledalaca koji dodju iz ko zna kojih razloga, samo ne da bi njegovi, ili njegov pobedio,,,no to je druga prica,,,svetski fudbal, politizovan do krajnje mere, i svime u njemu sto jeste jeste bas politicko,,,takav fudbal Australiji je još neotkriven,,,uostalom šta reci za reprezentaciju kojoj je izlet u Nemacku 2010 bio kao da su bili lansirani na mesec,,i dugo će pominjati i datum i svaki detalj,,,pri tome sve vise zaboravljajuci da ih je upravo SRbin Rale Rasic 1974 i odveo prvi puta na svetsko fudbalsko prvenstvo,,,takve stvari rado brzo zaborave,,,a MLADICA odmah po preporuci Klintonove ADMINISTRACIJE proglase ratnim zločincem iako njegovo ime ne znaju čak ni izgovoriti, o njegovom zivotu pojma nemaju,,,samo im razni izvori iz druge ruke dostavljaju hiljade i hiljade besmislica u kojima se samo gube i i zaplicu...zakljucak FUDBAL I AUSTRALIJA to je kao NEBO I ZEMLJA!!
marisav
(Besposlicar)
14. jun 2011. u 10.48
Pardon..u Nemacku 2006...ne 2010...
asdfghjkl
14. jun 2011. u 21.25
Marisave, cela rasprava o srpskim navijaima je deo prepucavanja fudbal - AFL.
Tu se umesao i gos'n policajac jer je delom i njegov sektor bio prozvan a policija u AU nikad nije kriva.
Oni su besprekorno idealni u obavljanju svog posla.
Kriva je kifla, Srbi, vreme, fudbal...
Ja sam, živeci na NZ, bio zapanjen kolicinom negativne energije koja je dolazila iz Ragbi krugova kada je reč o fudbalu. Postoji jedna grupa dinosaurusa koji non-stop provlace rivalstvo, koga ako si promolio nos van NZ ili AU (za WA ne vazi Bali), u svetskim razmerama nema.
Ja sam ocekivao drugaciju klimu u AU kad je sport u pitanju a naisao na još gore i zatucanje.
Prošle godine je nekoliko pertskih AFL klubova protestvovalo o nacinu na koji novine i TV izvestavaju o ostalim sporovima za vreme pauze u AFL jer toboze narod gubi interesovanje za AFL!

Na kraju, Fudbalski Savez Australije se ogradio od gos'n policajca i medija.
Znaju oni o cemu je reč.
Problem je sto srpske gologuze usijane glave na ovim stranicama neshvataju pa ih ubi sramota.
Napisao sam im gore kako da pomognu sami sebi.
PipidugacarapaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Pipidugacarapa
(student)
15. jun 2011. u 18.34
Na utakmice po Evropi i Engleskoj, navijaci ne odlaze da bi ispoljili svoje politicko ne/zadovoljstvo. Pravili su tamo njihovi huligani nerede i bakljade pa su ih sredili. Još uvek nasi navijaci to „ne razumeju”, pa zbog toga nasi timovi placaju velike kazne FIFA. Ovde u Australiji nije nam prvi put da se sportski dogadjaji, gde nasi ucestvuju, koriste za naše ispoljavanje „patriotizma”. Bio je tu tenis, pa sada fudbal...I svaki put nam se vratilo time sto nas je Australijska medija ispljuvala.
To me malo podseca na onog seoskog kmeta, koji se naljutio na selo pa je u znak protesta otisao na sred sela i isekao sebi onu stvar...
Moja politicka opredeljenja su jasna i razgovaram o njima na mestima gde to ima nekog uticaja, a ne na stadionima gde dolazim da gledam Noleta ili navijam za neku nasu reprezentaciju.
Drugo, pripsivanje kojekakvih atributa u stilu nepatriotizma i mesanja sporta i politike su odraz nedostatka kulture i obrazovanja.
Nazalost, nekim „kmetovima” ovde to ne može da se dokaze!
Serbyouth
(Postar)
16. jun 2011. u 08.54
Šta se palite..? Cista propaganda. Bilo je 20-30-tak budala koji nisu imali vise od 17 godina ali jeli zasluzilo mrznju sto je prošireno preko svih velike medijske kuce? Apsolutno nije. Pogledajte na Foxsports izvestaji od Craig Fostera i Simon Hilla koji kažu da ova propaganda je proširena da bi ponizivala soccer ili scetski fudbal da bi sacuvali popularnosti domaćeg fudbala. To je istina plus kao srbi znamo da su ubili dve ptice sa jednim kamenom jer su ocrnili soccer i srpsku (srbe) zajednicu kao obicaju.

Vidi se kakva je vasa inteligencija kad morate preneti zdravo za gotovo sve sto su medija slagala...Dal ste se pitali da li je jedna osoba napadnuta od 30,000 ljudi.? Nije. Kao sto kaže Simon Hill sigurno da ste vi bili na neku drugu utakmicu..!!
Serbyouth
(Postar)
16. jun 2011. u 09.09
Transparent Generala mi je bila posebno drago ali nije mesto za to. Inače bilo je prelepo pogotovo kad su pola gledaoci na stadionu bili Srbi. A za ko će biti deportovan, biće prije onih koji su ovde dosli nego oni sto su ovde rođeni bez obzira ko je pravio probleme tako da nemislim da vam je pametan potez da mislite da ste zasticeni ako upirite prsta u drugog. Mi Srbi smo bez obzir odakle smo dosli i kad smo dosli skroz diskriminisani i moramo biti slozni..!! Hvala Bogu treba osuditi ove budale a bolje politika je skrenuti na sve pozitivno i odbiti tuzbe da su netacne.

http://www.foxsports.com.au/football/why-do-afl-nrl-flagwavers-denigrate-soccer-at-every-opportunity-fox-sp... s-football-commentator-simon-hill-asks/story-e6frf423-1226073107942

http://www.smh.com.au/sport/football/smear-at-wil l-how-to-make-the-bigots-hall-of-fame-20110611-1fy07.html

A pogledajte ovo ispod. Policija i clanovi bezbedjenje idu slobodno do epicentar huligana i bez otpora odvedu srpskog 'navijaca'... :

www.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DiVGbB2Kgk9s%26feature%3Dplayer_embedded&h" >http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DiVGbB2Kgk9s%26feature%3Dplayer_embedded&h =d3999
Master85
(IT)
02. jul 2011. u 08.54
Pipi o cemu ti pricas bre? Ako si bila na stadionu trebala si videti koje zapoceo bacanjem baklji ali hladno channel 7 izbacuje deo kad su aussies poceli ali nastavili od Srba i tako da smo mi krivi.

Da li ti uopste pratis fudbal ili samo čitaš šta novine napisu pa verujes?
Zašto nas UEFA kaznjava? Bog zna, ali ja ne znam zašto uefa ne kaznjava kad se englezi i italijani sastali i desi se 2 uboda nozem za 2 godine redom i nikom ništa. Izgleda opasnija je baklja nego ubodi nozem.

Nema politike? Kad transparent se postavi Kosovo je srce Srbije dolaze opomene za suspenzije, a kad se po francuskoj sirilo „nezavisno Kosovo” nije politika. Kad je u „lepoj njihovoj” pojavio transparent „OLUJA” nema politike nigde...ebemu misha samo Srbi krivi i politiku mesaju u sport.

Kako samo nisu ovi kenjali za River Plate kad su svi usli u stadion i napravili haos...izgleda nije bilo Srba...samo posmtraju šta se desava ovde i u BG šta Srbi rade...

Devojko, gledaj ti Sasu Popovica i njegove zvezde, velikog brata i farmu samo sto dalje od fudbala koja poznajes 0.0002% šta se desava u svetu.
Možda nije lepo ali ne radimo sami, ako ćemo da pljujemo pljuvacemo sve...ali da jedan bude kriv za sve nikako!!!
radikalan
(x)
08. jul 2011. u 04.46
Carapo, zapitaj se zato si u Australiji ... i kad [ne] shvatis ... sve će ti biti jasno. :)

Zapitaj se dali ćeš braniti Austaliju ako i kad joj zagusti.

Ako opadne standard, dali ćeš ostati u ovoj zemlji?

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.