Diskusije : Melburn

 Komentar
Potvrda o zaposlenju
zoran
15. april 2011. u 16.07
Pozdrav zemljaci!vijam papire za radnu dozvolu,engleski sam polozio,treba mi potvrda o zaposlenju ...dali neko zna kako bi ona trebala da izgleda i dali se ona proverava kod poslodavca?
Hvala unapred!
Raven_UK
16. april 2011. u 07.47
Pogledaj tačno šta treba na www.britishexpats.com Pošto si polozio engleski to ne bi trebalo da ti bude problem. Tu je informacija najsvezija i tacna. Mojne da te levate ovi lokalni australopitekusi sto su dobili vize pre 50 godina.
zoran
16. april 2011. u 12.35
Hvala ti na odgovoru!pozdrav!
asdfghjkl
18. april 2011. u 06.05
Zorane kako kad. Nekad proveravaju nekad ne.
U mom slučaju zapadna AU je radila rekrutment u NZ, ja se javio (uslov minimum 3 godine u struci), prosao, i na kraju su kontaktirali ljude koje sam naveo kao „reference” i pitali ih sve sto ih je interesovalo vezano za mene.
Što se tiče dolaska odande zavisi šta si po struci.
Frizerku istestiraju za jedan.
Za poslove sa vise skole posao se trazi preko agencije za zaposljavanje. Dodjes tamo, kažeš dobar dan, ja sam taj i taj, po struci elektro-inzenjer, ovo je moj CV. Oni te intervjuisu da vide šta si radio i šta znaš da radis pre nego sto te stave u proces za preporuku. Kad te neka firma pozove na itervju obično te „istresu iz gaca” na osnovu čega donesu zakljucak, uz preporuke i CV, koliko možeš da im budes koristan i mogu li te zaposliti ili ne.
Retko da će neko zvati. Moj drugar je radio u elektrodistribuciji i zaposlio se u sličnoj firmi ovde.
Nikog u BG nisu zvali, dok su drugom tipu, bivšem oficiru, poslali pismo vojsci da provere ko je i staje.
Nekog opsteg pravila nema. To je bar moje mišljenje posle 15 godina u Au i NZ.
raikkonen
(engineer)
18. april 2011. u 22.36
Pozdrav iz Adelaide!

Moje iskustvo sa potvrdom o zaposlenju je da se ona proverava. Neko iz AUS ambasade je pozvao firmu u kojoj sam radio u to vreme i pitali za mene. Osim toga, čuo sam za još puno primera da su proveravali, ne samo potvrdu o zaposlenju, nego i mnoge druge stvari.
Što se tiče forme same potvrde, po mom mišljenju ona treba da bude uradjena u skladu sa filozofijom koja se primenjuje za sva zvanicna dokumenta tvoje firme (memorandum firme obavezno i potpis onoga ko izdaje potvrdu).
Sadrzaj potvrde je detaljno opisan na sajtu www.immi.gov.au i precizno definise šta sve mora da bude sadrzano u njoj (šta si radio, od kad, status u firmi, zaduzenja, obaveze...), ali to mi je već isparilo iz glave pa moras sam da pronadjes.
britishexpats je dobra referenca, ali ja bih se ipak bazirao na podacima i smernicama koje daje Ministarstvo za imigraciju Australije. Ja sam veoma precizno radio onako kako su oni tražili i sa njihove strane sam bio nagradjen izdavanjem permanent vize oko 2,5 meseca nakom apliciranja.
Opet, ovo su iskustva od pre godinu ipo dana, možda se nešto promenilo...
Pozdrav i izvesti nas kako napredujes!
zoran
20. april 2011. u 15.26
Inače sam po struci automehanicar i znam posao,nisam od onih koji imaju samo papir...hvala na odgovorima!obavestavam o napretku!Pozdrav!
zoran
10. maj 2011. u 15.01
dali mozete da mi preporucite nekog dobrog agenta?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.