Diskusije : Elektronika

 Komentar
Još jedno pitanje u vezi LCD_LED TV
Sagrailo
16. januar 2012. u 11.48
Имам калсични ТВ.
Треба да купим овај равни, рецимо ЛЕД.
Знима ме ово: Немам сателит ни кабловску, користим собну антену. Па се плашим, можда нова технологија не препознаје ако није савршена слика. Рецимо, на РТС 1 и није баш најбоља, али није битно.
Неки рподавци ме убеђују да ће бити боља слика јер је боља техника, јача селективна моћ теевизора, али неко каже да та нова технологија неће имаит добру слику ако није пријем савршен.

Има ли ко идеју?
Corner_Crew
(Cotton)
17. januar 2012. u 03.56
Imaces potpuno istu sliku kao sto si imao, tj bolja ne može da bude nego na crt (tvom starom) TV-u. Ako već nećeš da uzimas neki HD player onda ne bacaj pare na led, uzmi najjeftiniji lcd i imaces ok sliku
Nakamura
(znanje je moć)
17. januar 2012. u 14.11
noviji imaju i neke mogućnosti da malo filtriraju sliku od senki, ali ako nemas dobar prijem signala iz antene, ti filtri ne znace mnogo. Stavi spoljnu antenu ako hoćeš bolju sliku.
Kod nas sada ima dosta starih modela i levih marki, pa su njima i pale cene jer hoće da ih rasprodaju pa da onda uvezu nove. Ja sam kupio pre skoro godinu dana, a kod nas se ni do danas nije pojavio taj model. Inače bih ti preporucio ili Sony Bravia ili Panasonic Viera sa internetom, jer sve vise ima i TV kanala na internetu, a i sama internet pretplata je sve jeftinija a konekcija sve brza.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
19. januar 2012. u 12.09
LED bi bio pravi izbor jer prakticno ako LED diode nemaju neki defekt prilikom izrade trajnost je veoma velika. Kod drugih tipova se koriste za pozadinsko svetlo tanke neonske cevi koje imaju mnogo duže vreme trajanja nego obične ali daleko krace od LED.
Što se tiče prijema ima dve vrste prijema klasicni analogni prijem kao kod starih TVa gde možeš imati sliku sa snegom ali još uvek možeš da gledaš a posebno da slusas bez problema tj detekcija signala je moguća i sa veoma slabim prijemom. Drugi prijem je digitalni prijem tj dok imaš prijem slika je perfektna ali prag detekcije je visi tj teško možeš da sa trikovima pomeranja antene lako možeš naći dobar prijem.U slučaju da nemas bas dobar prijem nema slike.
Kola za prijem nisu mogla da se drasticno poboljsaju jer su tehnike prijema sa oscilatornim kolima iste ali kasnija obrada je drugacija.
Ovde na zapadu su prestali da emituju Tv programe kroz vazduh i sada samo emituju kroz kablove i to digitalno. Pretpostavljam da će to biti i tendencija i u Srbiji sobzirom ko je na vlasti. Za takvu tendenciju ima mnogo razloga u koje nebi da ulazim ali sigurno da bi pokojni Gebels otac upotrebe sredstava masmedija u ratne i propagandne svrhe za vreme Hitlerove Nemacke bio presretan da živi u danasnje vreme.
Tj iako ste tvoj komsija i ti na istoj TV stanici programi mogu biti razliciti.
Takodze ima i korisnih stvari jer glavnokomandujuci mogu prakticno u svakom trenutku da imaju uvid u dogadzaje bez da uznemiravaju okolinu jer se informacije i slike u kratkom vremenskom periodu mogu proslediti na TV u njegovoj sobi sa sinhronizacijom njegovog mobilnog i sigurnosnih sluzbi. Ovo sto sam izneo je Već u operativnoj upotrebi i mogu da kažem da smo u tom pogledu veoma ispred i najrazvijenijih zemalja sveta pa i USA.
Itd itd
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas
Nakamura
(znanje je moć)
19. januar 2012. u 18.39
Udbas_Chica,
on je pitanje postavio tipicno laicki i teško mu je precizno odgovoriti. Nije mi jasno da li ima tu gde stanuje mogućnost za kablovsku i da li je planira. Drugo, da li misli da mu je dovoljna sobna antena ? Ja mislim da ona nikome nije dobro rešenje i da bi trebao da ide na spoljasnju antenu, a da bira TV koji će moći da mu bude aktuelan za vise mogućnosti.
Ima jeftinih sa ravnim ekranom, ali od modela do modela su ogromne razlike. I ja sam mu već i pomenuo i internet TV. Mislim, steta je da se zaleti i kupi nešto, a već za godinu dve da kupuje ponovo.
Ja ne znam dokle će kod nas emitovati programe sa analognim signalima, ali verujem da će se uskoro masovno preci na DTV.
Bas sam gledao na sajtu Tehnomanije, među najprodavanijim modelima je i Panasonic 32„ LED, sa internetom. I to je jako dobra marka za TV. Kosta oko 530 evra, ali oni daju i na kredit, pa uzme na onoliko meseci koliko mu odgovara (to je kod nas povoljna cena za tu takav model, a mislim da je Tehnomanija jedna od najskupljih, pa verovatno kod drugih može da se nadje jeftinije). Ali, zna da ima i kvalitet i modernu tehnologiju. To je jedan od najnovijih modela i to je mnogo bolje nego da ustedi u startu 100-200 evra, pa da nema ni kvalitet ni neke vece mogućnosti da bira među opcijama.
Meni je sony stalno prikljucen na internet i često se softver azurira i dobijam nove opcije. Nasi provajderi još drže cenu interneta, ali im stalno i pada, spustice se i oni na zemlju. Koliko je kostala brzina od 1,5 Mb/s pre godinu dana, toliko sada kosta od 8 Mb/s. A TV kanale sve vise guraju i na internet, pa ti antena za zemaljske TV za koju godinu neće ni trebati, a moći će se i bez kablovske. Danas TV dobija sve vise racunarskih funkcija, pa treba misliti o tome, jer su se vremena promenila i nije u pitanju samo ravan ekran i par dugmeta.
Ja sam mu zato dao ovakav predlog, a on kako hoće. Znam da je ranije pisao da je gledao neke od 200-300 evra, ali pogresice ako kupi to što daju na rasprodaju. Zna se kako radi jeftina roba i nije bez razloga jeftina.”
mxm
13. mart 2012. u 13.41
Cica cica.. al' ga lupi pa osta ziv.

Ovde na mom zapadu (USA) i dalje se emituje program „kroz etar”. Program je digitalni i može da ga primi svako ko ima antenu.

Kablovska se naravno placa, a ova „vazdusna” TV je besplatna.

----------

Supersurfer
10. avgust 2012. u 07.50
Samo što vam je vazdušna vrlo nepouzdana.

Ovde na mom istoku (USA) gledam preko interneta kanale iz bivše Jugoslavije na Balkaniyumu a kolegi inicijatoru teme mogu dati savet da kupi Samsung Smart tv pa preko njega gleda RTS etc.

Neće se pokajati.

Don't waste your money!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.