Diskusije : Elektronika

 Komentar
LED Lights proizvodnja
2909
(System eng)
17. decembar 2011. u 14.04
Na veliko me interesuje.Ima li neko informacija o masinama i tehnologiji ?
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
20. januar 2012. u 13.05
Šta mislis pod proizvodnjom. LED teško da ćeš lako proizvesti i imati dovoljno sredstava da osposobis proizvodnju jer se bazira na silikonskoj osnovi sto podrazumeva sličnu proizvodnju kao integrisanih kola ali ako već kupis gotov poluproizvod tj sam LED anda možeš organizovati proizvodnju tj pakovanje sa pratecom elektronikom u odredzena kucista tj svetleca tela, sijalice i sl i dobiti konkurentan proizvod.
Ovde se moras drzati standarda i to malo problematizuje stvar tj ako već nemas ogromna sredstva i marketinske mogućnosti da nametnes svoju liniju svetlecih tela onda mrka kapa.
Jedinu mogućnost koliko vidim u toj industriji je decentralizovana rasveta tj nova linija svetlecih tela koja bi bila vektorskog principa sto opet podrazumeva obucenog instalera a ne prosto odvrtanje stare volframove sijalice i zavrtanje nove LED.
Pozdrav iz Toronta
Chica Udbas

2909
(System eng)
24. januar 2012. u 22.31
Upravo sam mislio na kupovinu gotovih high power LED, dizajniranje maticne ploce,kucista i assembly.Krenuo bih od street lights,masine su pristupacnih cena i organizovanje same proizvodnje ne bi bio problem. Kao sto kažeš, marketing je kljuc svega.Trziste ogromno i mislim da cene padaju .Office retrofit( 2x4 ili 2x2) fluorescent zamena sa LED dolazi brzo. Radim za goverment i vidim da dosta pricaju o tome.Inače sam iz Windsora i dolazim često u Toronto.Ako si zainteresovan za razgovor mosemo se naći na lunchu kada navratim ili možda diner posto ostajem po dva ,tri dana u TO.
Milan
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.