Diskusije : Elektronika

 Komentar
Pirograf
zagordark
(tehničar)
20. novembar 2011. u 07.35
Gdje se može kupiti solidan pirograf sa mogućnosti podešavanja toplote i kolika je cijena?

Hvala!
Nakamura
(支持卡扎菲)
22. novembar 2011. u 06.03
nisi napisao gde si i u kojoj državi, od toga i zavisi gde možeš da kupiš. Inače, pirograf je isti kao i manja lemilica, razlika je samo u obliku vrha koji je ili poput vrha šrafcigera ili je zašiljen kao olovka, može da se menja. Znaci, možeš da koristiš i manju lemilicu od 20-tak vati.
zagordark
(tehničar)
23. novembar 2011. u 02.59
Znam da se može raditi i sa lemilicom ali nikako nije isto, pirograf ima prije svega veće mogućnosti, podešavanje temperature, i žica je mnogo tanja a inače sam iz BiH ali ne bi mi bio problem nabaviti i u Srbiji samo da saznam gdje.
Nakamura
(支持卡扎菲)
23. novembar 2011. u 04.13
pa ako neki i ima podesavanje temperature, neće ti mnogo znaciti. Kupi neku lemilicu od oko 30-40W +/- a da ima i rezervne vrhove, pa ih turpijom doteraj kako ti odgovara i to je to.
zagordark
(tehničar)
24. novembar 2011. u 14.16
Pa ono nisam neki znalac za pirografisanje ali čitajući po internetu svi pišu da je pirograf sa potencijometrom i tekako bitan jer time omogućujete i do devet različitih tonova na drvetu.

Ipak hvala na kakvoj takovoj pomoći.
Nakamura
(支持卡扎菲)
24. novembar 2011. u 17.06
pa imam ja jedan, nema razlike između njega i lemilice sa pravim vrhom, osim u obliku vrha. Ima par vrhova koji se mogu menjati, a regulacija temperature nije potrebna jer to nisu grejaci neke velike snage. Moraces sporo to da vuces po drvetu da bi ostavljalo trag. Ja sam vidjao veoma lepe dekore radjene pirografom. U stvari, radi se najcesce samo o detaljima.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.