Diskusije : Zaštita

 Komentar
Ubuntu u sebi ima adaware
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
26. septembar 2012. u 12.57
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/unity-lens-shopping/+bug/1054776

Plus sklopili su dil sa M$ i podrzali Uefi Bios cija opcija je do sad onemogućavala instalaciju bilo čega sem Windowsa. Ubuntu gazda prekrsio je sve norme koje postoje u linux svetu.
Felix
(amater)
27. septembar 2012. u 07.36
Ma nemoj se zafrkavati...Linux je najbolji najsigurniji i samim tim najlosiji, a ti kažeš da nevalja...
Pa otkud još i to??

POzdrav
Felix
(amater)
27. septembar 2012. u 07.43
Ja sam još prije petnaestak godina probao, po prvi put, instalirati jedan Linux na jedan stari 386 kompjuter, i nije islo (kasnije se ispostavilo da nevalja CD driver, ili ja samo tako mislim).
Nikada nisam volio sto mi to nije radilo. I mogu reći da sam masu puta probao razlicite linuxe (usporedjujuci sa Windows) i nisam nikada bio zadovoljan.
Evo sada čitam tvoje postove i rado bih da te pitam ovako javno. Koliko si puta ili godina radio i isprobavao razlicite linux operativne sisteme.

POzdrav
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
27. septembar 2012. u 08.17
Uvek mi je bilo cudno da se nešto sto je egzaktno pretvara u neku filosofiju i religisko-sektaski kult. Ima sigurno jedno 7 godina kako probam razne verzije, stalno nešto ne radi, stalno je user kriv, stalno moraju da se kucaju komade, stalno su krivi proizvodjaci hardwera. Koliko godina radi XP na svakakvom hardweru, nije idealan ali je poboljsavan i mislim da mu je 12 godina. Sad se nadju ljudi koji svim silama ubeđuju ostale da su glupi, ubeđuju ih da treba kucati komade, svi su odjednom strucnjaci za pisanje programa, . Rezultat toga su kriminalno loše napisani programi koji rade u jednoj distribuciji i ako imaš sreće izdrže 6 meseci bez otkazivanja ili brljavljenja. Ovo sa Ubuntu je super primer, propagira se jedno, masa zaludjenika radi besplatno za vlasnika firme, na kraju vlasnik odlucuje šta će da radi a sledbenici samo nemo gledaju i ne mogu da shvate da ih je gazda vozao sve ove godine. Ima zaludjenika koji po ceo dan i noc nešto probaju, žive zivote svojih linux idola, znaju kad su oni isli u wc, kad su jeli, kad su spavali sa zenom (ovo su izuzeci), znaju da li im idol ima stan ili ne...totalno bolesno.
Racunar, OS, programi treba da služe coveku a ne obrnuto.
Najviše se gadim preletaca koji svoj post na forumu zapocnju pljuvanjem po M$ a traže pomoć za banalne probleme koji u windowsu i ne postoje.
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
27. septembar 2012. u 09.23
Ovo je citat coveka koji sa aka sa linuxom, nije amater
citat:
Linuks projekat u globalu će početi da nestaje onog trenutka kada bude počeo da se komercijalizuje. Ja recimo nikada ne bih dao novac za njega. Ako već moram da ga dajem bio bi to MacOS bez ikakvog razmišljanja. Linuks koristim samo zato jer mi je simpatična i lepa cela priča dok za filozofiju i ostala sranja ne marim ič.. Voleo bih ako može da ostane ovakav kakav je sada. Ako ne, srećan vi put.
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
28. septembar 2012. u 06.54
Felix šta kažeš na ovo, klasican keyloger, na njega se oslanjaju, ne možeš kompletno da ga maknes iz sistema jer sklanja i pola sistema

Zeitgeist is a service which logs the user's activities and events (files
opened, websites visited, conversations held with other people, etc.) and
makes the relevant information available to other applications.

It serves as a comprehensive activity log and also makes it possible to
determine relationships between items based on usage patterns.

This metapackage depends on the Zeitgeist engine and a set of packages
(such as data providers) commonly used together with it.
Felix
(amater)
28. septembar 2012. u 08.48
Ma šta da kažem ima linuxa i Linuxa.
Moj Android radi kako treba. Juče neće da se ukljuci na internet, ja gladam i probam neće sa WiFi nego samo sa 3G (GSM). Zenin komp radi na WiFI i njen telefon radi na WiFi, samo moj neadi. Ja vratim telefon odpočetka na fabricku „nulu”.
Ponovo probam i neradi. Ukopca sa ali nema protoka podataka.
Odem danas u trgovinu i kažem nevalja ovo sranje a imam još garanciju. Zenska lezerno upise podatke za WiFi u trgovini i eno sve radi. Pocrvenih, pokrih se usima i po dolasku kuci probam i telefon neide na WiFi.
Da skratim (pricu o mukama) srećom sam imao isti router kod kuce kao i onas „sada stari” probam ga i sve radi kako treba.
Da nisam imamo taj router pa ja bih si pojeo onu stvar i ko zna kako bih nasao kvar.

Bas tako kao i moj router rade i vecina Linuxa, samo na pojedinom mestu sa pojedinim hardwerom i pojedincima iza tastature...
A ja nepripadam nijednoj grupi.

I satelitski prijemnik mi je sa Linuxom...mislim da je Sagem proizvodjac. Ni taj nije radio od prvog do zadnjeg dana kako treba.

POzdrav
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
28. septembar 2012. u 14.32
Eh pa ti im izbi glavni argumet iz ruke :) Linux radi svuda maltene u Smederevcu :) Istina je da ga stavljaju svuda ali to su linuxi koji su totalno ocerupani i nameski napravljeni da obavljaju nekoliko operacija. I tako napravljeni opet kiksiraju kako si dao par primera, moras za sebe da kupis poseban ruter koji će da se svidja tvom telefonu ;)
Pozzdrav
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
07. oktobar 2012. u 10.53
Muka mi je od ovakvih hvalospeva, nije probao vise od 10 programa, najverovatnije samo tera browser i vis na facebook-u
Citat:
A sto bih ja imao dva os? Ne treba mi taj luksuz. Ja ne znam šta ću ni sa ovim jednim.
Ne bih da se nešto foliram, ali sednem danas za win racunar, ja ne mogu da vam opisem, posle samo nedelju dana koriscenja ubunta koliko je meni win7 bio stran, a zamisli 10god sam živeo na win nisam znao ni kako linux izgleda.
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
07. oktobar 2012. u 11.07
Ovo mu je problem u linuxu a piše hvalospeve, u win imaš drajvere, klik klik i gotovo

RE: AR9485 Wireless Network Adapter Pomoć
Ima nešto na nekom acer-ovom sajtu za lap topove koji koriste ovu karticu piše da se problem resava instalacijom „build essential” paketa i kompajliranjem odredjenog paketa drivera koje sam preuzeo sa tog linka. Jer zan neko nešto o kompajliranju?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.