Diskusije : Operativni sistemi

 Komentar
Kako da povratim NTFS particiju?
snexan
25. maj 2013. u 12.43
Na HDD imam dve particije: C i D. Ca live CD-a, pokrenuo sam partition magic 8, kako bi izbrisao C particiju na kojoj je bio Win7, i instalirao XP. Sve je proteklo u redu, ali posle toga XP particiju D nije mogao da ucita. Video je da psostoji kao D, ali ne cita, već nudi format. Inače, sada se D particija (ne vide se podaci, a postoje i trebaju mi), umesto kao NTFS, vidi kao RAW. Da li je moguće i sa kojim programom to popraviti, kako bi sadrzaj te particije bio vidljiv?
Hvala svima, unapred.
hakermaher
(Master Yoda)
25. maj 2013. u 22.32
To si nešto zeznuo sa Partition Magic. Mogao si i sa XP instalacijom da izbrises C particiju i sve bi bilo OK. Da ne bi još gore napravio i izgubio podatke do kojih ti je stalo najbolje ti je da skines neki live Linux ili Live XP. Pa spases te podatke pre nego upotrebis Partition magic i actiuviras tu particiju da bi je XP vidio kako treba.

Sledeći put backup podatke prvo pre nego menjas operativne sisteme ili se igras sa particijama.

poz
snexan
28. maj 2013. u 08.39
Ne prijatelju moj. Ništa ja nisam zeznuo, nego PM8 nija kompaktibilan sa nekim upisom koji Win7 upisuje na disk, pa, prilikom učitavanja podataka o disku (s obzirom da je PM8 u tom trenutku OS), napravi problem. Bekap od 360 Gb uopšte nije lako napraviti (na čega i zbog čega kad postoje programi za sve i svašta?) i nije nikakva igra u pitanju, već isključivo potreba. Zašto misliš da se svako igra sa sistemima? Ne msilis li da postoje i „kvarovi” na OS-ovima?
Prijatelju moj, ja sam tražio pomoć, i to na vrlo konkretan način. Biti „general” sa druge strane ekrana, nije ni malo lepo. Još samo da si mi nalupao packe i sve bi bilo kompletno.

Vidi: za tebe (pošto voliš da daješ savete) i sve ostale koji će imati ovakav problem: Linux live ne pomaže, već samo HDD u drugi računar koji ima prostora za skidanje podataka sa oštećene particije i uz pomoć LICENCIRANOG Get Data back (nelicencirani ne mogu da kopiraju, već samo omogućuju da se vidi sadržaj), može da se kopira bilo šta sa te, oštećene particije. Kasniji postupak je svima poznat.
ludikure
(ofr)
28. maj 2013. u 15.18
Je si li pokusao sa disk management da napravis novu partaciju i da formatiras taj prostor koji ne možeš iskoristiti?

Ako nisi:

Desni klik na My Computer > Manage > Disk management

hakermaher
(Master Yoda)
29. maj 2013. u 05.57
Boze me sacuvaj, ne možeš vise nikom ni pruziti pomoć odma zube pokazuju.

Naravno da si se igrao kad ne shvatas šta znaci backup podataka pre nego menjas OS. Ne bi ti sastavio ni jedan dan kao IT u nekoj firmi.

Pa kad tako sve znaš zašto onda pitas?
ludikure
(ofr)
29. maj 2013. u 14.09
I ja volim da čitam temu od sredine pa i ne procitah dobro šta je problem.
snexan
02. jun 2013. u 11.02
E moj prijatelju, hakeru maheru..Jesi li to sam sebi dao nick? A sada da ti odgovorim: pitao sam jer nisam znao. A saznao sam posle tvog glupog konetara. A tebi, da bi shvatio šta piše u mojoj prvoj poruci, očito nedostaju kilometri magistrale za protok informacija. Pa, gledaj, regulipi to pre nego budeš „delio savete” drugima...:)
hakermaher
(Master Yoda)
05. jun 2013. u 18.46
momak, u cemu je problem? Zašto se osecas toliko uvredjenim kad te nigde nisam vredjao?

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.