Diskusije : Operativni sistemi

 Komentar
Ahci driver
mitan
12. jul 2012. u 07.04
kod instalacije Win 7 dolazi mi poruka:
„a required cd/dvd drive device driver is missing... malo sam guglao i nasao da je u pitanju AHCI driver, kada ga stavim na memoriju, memoriju u PC, ovaj prepoznaje memoriju ali ne i driver. Bez toga nema dalje. Svaka pomoć dobrodosla

unapred hvala o pozdrav svima”
Srle
(djavo)
16. jul 2012. u 22.54
morati ćeš reci koji ti je model racunara ili maticne ploce, pa onda ima i neke sanse da ti nađemodrajver, koji se stavi na floppy disk ili USB disk.
mitan
17. jul 2012. u 07.38
Srle, generalno se radi o AMD procesoru, gigabyte mb, e pa sada da vidim razliku između tog i mog drivera
Felix
(amater)
17. jul 2012. u 14.58
Pa nije samo procesor koji to određuje...a šta je sa chipset ?
Lepo ti je Srle rekao kompletiraj ako hoćeš pomoć, ovako je nedoreceno (nema dosta informacija)

POzdrav
mitan
18. jul 2012. u 19.09
Felixe, mislio sam da si vise upucen u tu poruku, ali ocito nisi, pa evo da ti ispricam pricu od a-z. Juni 11. kupio sam na sajmu Win 7 i instalirao ga na svoj desktop. Zatim sam ga stavio još i na 2 laptopa i sve je to zajedno radilo jako dobro, i bio sam jako zadovoljan. Pocetkom jula ove god. zaradih trojana i nije mi bilo druge nego presnimiti Win 7. E sada je nastao problem, jer vise nisam mogao napraviti kompletnu instalaciju upravo zbog te poruke. Pazi!!!! isti komp isti DVD, prvi puta OK, a sada mi stalno izbacuje istu poruku. istu poruku mi izbacuje i na dva druga komp. Guglao sam tu poruku i nasao taj driver, stavio ga na USB, ali kada USB stavim u moj komp, on ga ne cita. kako sada stvari stoje problem je u DVD, ali sam želio to da potvrdim sa forumasima. Eto Srle, Felix nije u pitanju driver za mb, nego DVD. Jedno iskustvo vise. Anyway thanx and

cheers Mitan
Srle
(djavo)
18. jul 2012. u 19.49
drajveri za DVD/CD uredjaje se ne prave još od '95. Od tada pa na dalje jedino potoje drajveri za kontrolere na koje se DVD uredjaj povezuje. Kontroleri su na maticnoj ploci, zato smo te i isto pitali.

AHCI (Advanced Host Controller Interface) je noviji standard na SATA kontrolerima. Obično Windows 7 nema problema sa njima, već ima drajvere na DVD-u. Za neke novije nema. Tada proizvodjac daje drajvere koji se instaliraju prilike intalacije Windowsa, u protivnom instalacija zapne.

Jedan od nacina da se izbjegne trazenje drajvera jeste da se iskljuci AHCI rezim u BIOS-u, obično su opcije Legacy, AHCI, RAID. Prvi ne treba nikakve drajvere.
nadael-rafal
(no moto)
19. jul 2012. u 00.13
Mitan brate idi na neki drugi sajt ,ovde svi misle da sve znaju a ustvari su najobičnije gluperde. Nemoj da gubis vreme sa idiotima.
ring
(lozac)
19. jul 2012. u 03.56
tebi nije startala instalacija uopce.
napisao si da ti pri instalaciji kaže kako fale DVD/CD i pocheo prichu sa AHCI, chak si i guglao za tim drajverom.
pri guglanju si mogao otkriti da AHCI drajver windows nosi sa sobom još od Viste ili chak još od XP service pack 3 i da ne treba extra da se puni AHCI drajver prije instalacije sistema, jer je drajver već integrisan u instalacioni medij.
prochitao sam ovu temu prije par dana i okrenuo jednom gugl i u par minuta shvatio da nema smisla.
Felix
(amater)
19. jul 2012. u 08.15
Dobro kažeš lozacu, nema smisla...
A i ti Nadael, (bar sada) imaš pravo.
Cemu se opterecivati.
Sada razumem zašto se Srle ne javlja često...

POzdrav
mitan
20. jul 2012. u 10.26
Pre godinu dana isti komp, isti DVD (Win 7) instalacija OK

Nakon godinu dana isti komp, isti DVD, instalacija NE IDE na 3 razlicita komp.

Zakljucak ????
Ubiratan
20. jul 2012. u 17.40
ispricam pricu od a-z. Juni 11. kupio sam na sajmu Win 7 i instalirao ga na svoj desktop. Zatim sam ga stavio još i na 2 laptopa i sve je to zajedno radilo...
_____________________________

OEM verzija W7 za samo 3 kompa?
Ubiratan
20. jul 2012. u 17.43
odnosno za samo 3 instalacije?
mitan
22. jul 2012. u 09.37
Ubiratan, posto je problem rjesen ajde da i tebi odgovorim: samo 4 instalacije i onda dolazi do opisanog problema. Problem je bio u DVD, nabavio drgi i sada sve radi ko SEIKO.

pozdrav svima
MITAN
ring
(lozac)
22. jul 2012. u 18.06
kloniraj taj drugi odmah, da imaš rezervu.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.