Diskusije : Blablaonica

 Komentar
Iphone - savrsenstvo ili iluzija
Shaolin_monk
(warrior)
05. septembar 2011. u 05.15
Evo malo o Apple-ovom proizvodu Iphone smart telefonu.

Pored odličnih dizajnerskih rešenja i dopadljivog izgleda, nabrojacu neke cinjenice za koje retko ko zna, a mogu presuditi u kupovini ovog aparata.

Iphone...šta reci...sacekah da prođe sva euforija i pokazalo se kao tacna izreka: „SVAKO CUDO-TRI DANA”...

Ali šta prosecan korisnik u Srbiji može ocekivati od iPhone-a?
Najveci kvalitetet mu je brz i stabilan internet browser.Ovo sam zakljucio citajuci komentare na SAFARI browser za mobilne uredjaje...iako nisam video neku značajniju prednost u odnosu na,recimo OPERU(my favorite),neka bude da je to prednost iPhone-a.
Ali koliko ljudi u Srbiji koristi internet preko mobilnog(pa i preko racunara)!?Jako malo naravno...ove usluge su jednostavno BEZOBRAZNO preskupe(ne samo za nas standard)...Tako da prosecni Srbin sigurno neće kupiti iPhone za surfovanje netom!
Tako da ovo otpada.
Druga prednost je editor slika!Hmmm...zapitajte se,da li vam je mocan(uslovno receno „MOCAN”..naravno da ne može da se poredi sa istim na racunaru) editor slika bas neophodan na telefonu...plus uz losu kameru na istom...mislim da ćemo se sloziti da ovo nije opcija koja bi trebala da se stavlja kao Bog zna kakva prednost jer nema neku prakticnu primenu.

Ako ovome dodam još par nedostataka postace jasno kako gledam na ovaj gedzet i z APPLE-a:

1.Ne radi sa Office .doc .xls .ppt (samo unutar browsera) Što se mene tiče UZASAN nedostatak!

2.Ne otvara .PDF fajlove-još gore!

3.Nije podrzan 3G-lično mi ne smeta mi ali je nedopustivo da ovakav multimedijalni uredjaj ne podržava 3G.

4.Nije podrzan MMS-isto kao za 3G

5.Nije podrzan HSDPA-bez obzira sto je u Srbiji ludost(finansijska) koristiti ovakvu brzinu downloada putem mobilnog,ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da iPhone ne podržava HSDPA protok.

6.Nije podrzan Video zapis-ne koristim ali je ovo bezobrazan nedostatak.Pogotovo kada se uzme u obzir cinjenica da je ovo ipak multimedijalni uredjaj a ne samo telefon.

7.Nema konekcije sa drugim uredjajima -SRAMOTNO i ovo ne mogu da mu oprostim.Jednostavno nemogućnost povezivanja sa drugim uredjajima preko BlueTootha je meni kap koja je prelila casu.

8.USB ne potrzava fajl transfer (Disc mode) samo preko iTunes-nemogućnost racunara da ga vidi kao eksterni hard disk je,bar što se mene tiče,takođe OGROMAN nedostatak.

9.Nemogućnost brisanja pojedinacnih SMS poruka, samo cele grupe-ZALOSNO

10.Nema Draft za SMS-ovo je korisna opcija i njen nedostatak može da deluje frustrirajuce kada napisemo poruku od 200 karaktera pa slučajno izadjemo iz poruka..pa ajd Jovo nanovo..nije prijatno,priznacete.

11.Nemogućnost promene baterije-deluje mi zastrasujuca cinjenica da za promenu baterije moram da odem u APPLE-ov servis...pogotovo kada se zna da oni nisu bas sentimentalni kada treba da naplate svoje usluge aq25 A druga stvar je mala autonomija baterije(zaista slabo drzi) a samim tim sto je integrisana,ne mozete nositi dodatnu uz sebe(rezervna baterija mi je OBAVEZAN deo telefona aq01 )

Postoji tu još dosta sitnih(uslovno receno stvari koje mogu da smetaju(nema download menager-a,slaba baterija,nema mogućnost pisanja NOTES-a već mora da se ubacuju preko kompa,nema pisanja TO DO,ne možeš da divertujes poziv npr. samo za BUSY ili NO ANSWER već samo za ALL CALLS...itd...itd...).

Ovo možda deluju kao sitnice,međutim umeju da smetaju i nerviraju...pogotovo kada izgustirate iPhone-ov,moram priznati fantastican i zanimljiv interfejs.SUdeci po meni,to se prevazilazi jako brzo i kada se treba okrenuti funkcionalnosti aparata(jer zna se zasta ovakav uredjaj sluzi)nastaje problem.
Međutim,iako ne može ni blizu prici HTC-u,HP-u ili sličnim gedzetima po funkcionalnosti,iPhone će sigurno naći svoju publiku u uzivaocima estetike i ljudima kojima tehnicke mogućnosti aparata nisu na prvom mestu...Iako cena od 300$ u Americi nije previsoka,za ono sto iPhone nudi,lično ne bih dao ni toliko.

Sve u svemu već vidjeno(ili sto bi Francuzi rekli DEJA VU)..ništa revolucionarno i ništa posebno...sa puno nedostataka koje će(siguran sam) APPLE-ovi tehnicati ispraviti.Ali videcemo kako će se to odraziti na cenu..ipak je ovo njihov prvenac!
kontroverzan
(promatrač)
17. septembar 2011. u 11.51
Ovo si vjerojatno pisao za iphone 3! Ako i jesi pisao za iphone 3 ima dosta stvari koje trojka može od ovih koje si nabrojao.
Inače iphone 4, može 90% ako ne i više od toga što si naveo!
Revelations
(Freethinker)
09. oktobar 2011. u 16.03
Razlika između Iphone i Android je ista kao i između konzola i kompjutera.

Konzole nisu toliko napredne i ima samo jedan model. Za igrace su koji ne vole komplikovane stvari.
Kompjutera ima mnogo modela i razlicite brzine/cene, ali ima mnogo vise opcija i covek može da si namesti šta i kako hoće.
Dragoljub
25. decembar 2011. u 16.48
Vidimo se da nisi koristio 4s, plus čuo Sam da u Srbiji polovina mogućnosti koje ovaj Telefon ima je funk ironies zbog ko zna čega ...

Imam 4s I iPad 2 ... 2 izvanredne sprave, pod uslovom da se koriste tamo fed je mreza odgovarajuca.

Poz.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.