Diskusije : Računari i Internet

 Komentar
Zašto se mora na Applu potpisivati?
dimitra
21. novembar 2014. u 21.41
Htela sam da skinem program za Skype na Applovom Ipadu, kad mi trazi da otvorim account, dam neke podatke, čak i broj kartice i još da potpisem neki dugacak „agreement”... Da li je neko uopste citao taj agreement i šta tamo piše? Da li je opasno potpisati taj agreement? Kad sam otvarala Skype na drugom kompjuteru (Sony) ništa mi to nije bilo trazeno. hvala na odgovoru!
SM
(System Manager)
09. decembar 2014. u 11.28
Sony koristi Windows pretpostavljam. Skype za Windows i Linux samo trazi otvaranje naloga (username, password, email) ne secam se da trazi i kreditnu karticu. Ako želiš da zoves brojeve van Skype-a treba ti i to, mada za inicijalno otvaranje nije neophodno.

Apple u principu trazi vise ličnih podataka, da bolje kontrolisu korisnike (profile radi bolje zarade). Ako bas ne možeš da preskocis karticu, vidi da li možeš da iskoristis iTunes karticu koju možeš da kupis odvojeno i time izbegnes davanje kreditne kartice.

Alternativa je da koristis web based Skype koji ima Outlook, gde lako možeš da otvoris racun a ne moras da instaliras Skype. jedino ne znam da li Apple ima bilo kakav problem sa tom komuikaciojm (web Skype), ne bi trebalo ako koristis Firefox/Chrome/Opera.
dimitra
11. decembar 2014. u 00.03
Hvala, SM, mada bas nisam sve razumela, videla sam da mogu da otvorim account na Apple Ipadu, da ne dajem karticu i ime, ali mi trazi kod bilo kog free programa da potpisem taj Agreement, to jest da kliknem na I agree, a taj dokument je tako dugacak da ne mogu da ga čitam, pa se pitam šta li tamo piše?
Nije valjda da svi potpisuju to „I agree”, a da ne čitaju šta tamo piše? da li smo svi takve budale da pristajemo da oni sa nama manipulisu i da nas kontrolisu?
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
16. februar 2015. u 23.04
Agriment kao i svaki treci. Klikni na I agree i ides dalje, inače nema instalacije.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.