Diskusije : Košarka

 Komentar
Trojke - Trice - Trojke - Trice - Trojke..
Da_dodam
21. avgust 2016. u 16.25
Finale - SRBIJA:SAD - SRAMOTA!!!
Kad ti tim ne pogadja „trice” ni kad su otvoreni onda je tu kriv trener! To su najsladji peoni sa kojima pravis prednost a posebno kad te još fauliraju pa napravis 4 poena! Nasi nisu mogli „VOLA DA UBODU” danas - šta se desilo? Da li su se svi sinoć napili pa nisu mogli da funkcionisu ili su imali tremu?!?!
milanche
21. avgust 2016. u 16.35
Upravo trener nikako ne može biti krivac za promasaje cistih suteva.

Trener sve sto treba da uradi je da ih nauci kako da organizuju napad da bi doslo do slobodnog suta. Sve posle toga su sati provedeni u sali, pod punom koncentracijom i sa litrima prolivenog znoja.

Ovako kako stojimo, samo možemo da zahvalimo urođenom talentu, a pomalo i formatu takmicenja. Da se igra vise utakmica, još mnogo toga sto nije uslo u prirodne reflekse bi izbilo na videlo.

S druge strane, kako je nama tako i svima ostalima. Tu smo gde smo, i srebro u svetskoj konkurenciji je odličan rezultat.
milanche
21. avgust 2016. u 16.38
Osim toga, video se kvantni skok poboljsanja celokupne igre, sto je po meni još bolja vest od ove medalje.
Da_dodam
21. avgust 2016. u 16.39
I još „da dodam” - ako si belac a nisi dobar suter i/ili 210cm+ visine ti si u pravoj profesionalnoj kosarci BESKORISTAN. Znaci gradi SUT a posebno „TROJKE”. Vidi šta Durant radi; ne samo da je visok i „skida lopte s'oblaka” nego i „zabija TRICE iz SVLACIONICE”.

>>>> NIJE TO BAS TOLIKO KOMPIKOVANI KONCEPT <<<<
escada
(ɐpɐɔsǝ)
21. avgust 2016. u 16.41
E što volim ovakve „stručnjake” koji pljuju a da su kojim slučajem naši pobedili oni bi se busali kao da je njihova lična pobeda!
Treba poštovati srebro jer to nije lako protiv harlem basketball tima.
Našima svaka čast, borili su se i viteški izgubili.
Kako god da je, još uvek su naši uz koje smo bili sve vreme i ponosni smo što su osvojili srebro!
milanche
21. avgust 2016. u 18.29
Svi mi znamo šta treba, međutim:

Da je ljudsko biće mehanicka naprava kao sto nije, problem preciznosti ne bi postojao.

Ovako, skalamerija napravljena od nerava i misica + puno još kojecega na podsvesnom nivou je osuđena na procenat suta ispod nekog procenta.

Taj procenat raste strpljivim i pametnim vezbanjem, od potpuno laganih i preciznih baletskih pokreta, pa do brzih serija od po 20 suteva u 15 sekundi, danima, godinama. To je obavezni individualni deo treninga koji oni najveci rade i bez trenera. Kažu ocevici da su u ona vremena Sale i Danilovic uvek bili pre svih u sali, i odlazili posle svih.

Osim vremena provedenog u sali, treba tu još toga - opasan komsiluk u kojem svi dobro igraju basket, preko liga u kojima se odigra 82+xyz utakmica, na raznim terenima protiv gomile raznih igrača, gde od jednog dela sezone igras polu mrtav i izgazen, a opet moras da se nateras da radis sto ti je kosarkaski opis posla.

Uzevsi da dobar deo toga nemamo, stojimo sasvim dobro sto samo pokazuje da imamo najbolju koncentraciju kosarkaskog talenta (tj. ostvarenih rezultata spram ulaganja) po glavi stanovnika.
milanche
21. avgust 2016. u 18.41
Nego, da kažem zašto sam jako zadovoljan sa pokazanim na ovom sampionatu.

Pošto je ovo izuzetno slabo posecena diskusija na SC-u, ne mora da se skroluje vise od pola stranice da se vidi na šta sam se zalio u vezi igre i tima na predhodnom velikom takmicenju.

Evo šta se sve popravilo:

Tim je dobio nekoliko 'racunovodja', igrača koji vode racuna o rezultatu, i znaju kad šta treba uraditi a naročito kad šta ne treba uraditi da bi rezultat napredovao. To podrazumeva da ćeš prvo da trazis da kljucnes vocku koja visi sa nizih grana kad god možeš, a posle da mislis o heroizmima i nerezonskim egzibicijama.

U vecem delu sampionata, znalo se gde je ko i šta treba odigrati.

Nekoliko individua je pruzilo znatno bolje i zrelije igre:

Raduljica pocinje da misli i da se ponasa kao iskusan centar. Znatno bolje
razmišlja pod kosem, pocinje da koristi standardne centarske manevre
kojima se protivnik izbacuje iz ravnoteze. Mentalno je prilično jači. Nigde
se ne pominje jedan detalj koji mi je jako upao u oci - posle jednog
zakucavanja je Hezonja vracajuci se od kosa poceo nešto da ga gurka
i da mu se trsi. Upravo od tog momenta je pocela eksplozija našeg tima,
čiji ishod znamo. Pokretac - covek sa integritetom, cukom i inatom, uz to
i visok i jak koliko treba. Po meni je pravi oslonac ekipe, i dok je tu mnogo
toga će biti dobro.

Teo - poboljsao je pouzdanost i izbor suta, sve ostalo je ostalo standardno
isto = standardno super.

Markovic - postao znatno hrabriji, znatno pouzdaniji, znatno opasniji.

Kalinic - raste u malog Paspalja, radan, borben, stalno vreba svoju priliku.

Jokic - može puno bolje, bazirano na onome sto je pokazao u NBA. Vise
vremena sa ovim istim timom i ići će i to u pravom smeru.

Svi ostali - niko me nije preterano razocarao. Bogdanovic ako ume da uci
od onoga što se desavalo, mora da jezivo poradi na koncentraciji, tj. da
mu je svaki dan u sali na treningu kao poslednji, tj. da mu od suta zavisi
opstanak planete Zemlje. Ali, to se postize.

Sve u svemu - ovaj tim je na ovom sampionatu napravio znatan korak
napred u kljucnim elementima. Saletu sve čestitke ne samo na medalji
nego na postenom i delotvornom radu sa timom. Medalja je već proslost,
međutim, buducnost zacrtana ovim trendom je ono sto me najviše raduje.
Da_dodam
21. avgust 2016. u 19.46
Amerikanci su uvek imali najprodornije (pod kos) igrace na svetu i tukli su sve redom dok se Evropljani i ostali nisu dosetili i napunili „paint” s visokim i krupnim igračima pa se u toj guzvi „tuklo” i ti prodorni igrači su kiksiralii. Šta je bio problem? Problem je bio da RAZUDJIS ODBRANU da bi „uskoci (Americki crnci)” imali prostora za manevrisanje i s njihovim dominirajucim atletskim sposobnostima nadvladaju odbranu.
Čak sam i ja primetio pre 10-15 godina grešku koju Ameri prave ne vodeci „trojkase” čiji je bas zadatak da rastegnu odbranu. Odjedanput su se po NBA-u namnozili „trojkasi” i stil igre se potpuno izmenio. Kad su Ameri poceli voditi „trojkase' po međunarodnim takmicenjima tada su opet poceli da dominiraju i nisu izgubili niti jednu utakmicu u zadnjih desetak godina.

Ja mislim da nasi trojkasi nisu dali niti jedan kos danas dok su nas Ameri izbusili sa 3-ki k'o Svajcarski Sir!

peca81
(radnik)
21. avgust 2016. u 19.50
Sve čestitke našim momcima.Borili su se,ali na zalost ne dovoljno.Ameri su jaki ko bikovi i agresivni u napadu sto mislim da nama fali.Živim u USA i pratim njihovu NBA i to su borbe na terenu pogotovo u play-of-u.Takođe se dosta razlikuje stil igre u Evropi i u USA.Ne znam možda gresim...Još jednom sve čestitke.Idemo dalje.
Tubby
21. avgust 2016. u 22.34
I još „da dodam” - ako si belac a nisi dobar suter i/ili 210cm+ visine ti si u pravoj profesionalnoj kosarci BESKORISTAN. Znaci gradi SUT a posebno „TROJKE”. ...

*** brate JA mislim da si TI jedan zesci saljivdzija.
drugo, koja durantova trojka je bila „izgrdjena”? ja ne mogu da se setim ni jedne jedine akcije ... predje pola i zavali je a sanse su 50/50 međutim njemu je ulazilo kao da ubacuje loptu u obruch velichine omanje terase na dorcholu. nasi centri su podbacili i to je kljuc poraza a traziti problem kad uzmes srebro na olimpijadi bi nas odvelo u bespotrebnu diskusiju. kako smo poceli ovom srebru se ni u snu nisam nadao.

HVALA TI BOZE! HVALA TI BOZE! HVALA TI BOZE!
Da_dodam
21. avgust 2016. u 23.00
Imam samo dva zakljucka sa ove Olimpijade - bar u vezi kosarke!
1) Ameri su najmanje za klasu bolji od ostatka sveta
2) Teo je u pravu sto nije dosao u NBA.
Area036
(distributer)
22. avgust 2016. u 05.52
Eto i ja da dodam još jednom, Bogdanović je naš najizvikaniji i najprecenjeniji igrač. Bez pokrića. Isuviše slab učinak da bi se forsirao u repki.
Te ući će kad treba, te izgoreo u želji...
Loš i pre toga, a u finalu katastrofa...
I nije to samo šut, koliko je puta amerima bacio lopte u ruke za lake poene i zakucavanje.

Odigrati jednu solidnu utakmicu od 10 je katastrofa.
Da_dodam
22. avgust 2016. u 11.01
Ako nisi visok kao Divac i precizan/visok kao Stojakovic i suter kao (pokojni) Dražen Petrovic onda stvarno trosis pare za kartu dolazeci u NBA - samo dolazis na blamazu. Ovde se igra prava PROFESIONALNA kosarka koja nema mesta za „primadone”!
nebojsa4
22. avgust 2016. u 11.56
Ko nije video da su u drugoj četvrtini usli Stimac I Bircevic ne mora da komentarise. Ocigledno pustena utakmica osim prve četvrtine. Da smo grizli mogli smo zavrsiti na -10 ili -15 sto nakraju ne predstavlja nikakvu razliku.
Postali smo opasna ekipa, ono razbijanje Australije nije skoro vidjeno u srpskoj kosarci. 3 puta sam gledao utakmicu cekajuci da se Aus trgne I dovede u red:))
Imamo 3-4 igrača kojima se moramo zahvaliti I ne zvati ih vise.
intrigue
27. avgust 2016. u 13.30
Nije Stimac ulazio tako rano zato što je to tako zamišljneo...već
zato što se moralo . Posteno gledajuci ništa se nije promenilo od onog finala na Svetskom gde su nas dobili 37 razlike . Ustvari jeste , ovaj puta je bilo 30 ...ali , ostaje cinjenica da su nas i onda i sada mogli ladno naduvati 50 razlike (da su hteli , naravno) .

Da bi se bli blizu ovim Americkim timovima moraju da se poklope neke stvari . Ti moras da imaš talentovanu generacaciju igrača , a da veci deo njih igra u NBA . Cisto da se izbegne fascinacija crnim igračima koji igraju u NBA , strah ...a tu je i cinjenica da si i ti (čim igras u NBA atletski blizu tih camugica) .

Onda ti obavezno trebaju ekipi dobro dobri centri koji su spremni i za tucu u oba pravca .
(Zbog kosarke mi je iskreno zao sto na ovom prvenstu nije bilo Marka Gasola i Ibake ...ne kažem da bi Spanija dobila Amere...ali bi ih uz onakom dobrog starijeg Gasola dobro nasekirali )
Znam da mnogima odma upada u oko dominacija Americkih „nizih” igrača , sutera ...ali , verujete ...glavana razlika se pravi sa visokim igračima .
Mi , osim Raduljice , u ekipi nemamo kvalitetnog visokog igrača .
I to je nas glavni problem kad igramo protiv NBA igrača .

Evo ja tvrdim da bi Ameri imali mnogo veci problem sa Ausrralijancima nego sa nama . Bez obzira sto smo mi onako na!@#$li kengure .
Ne zbog Australiskih bekova i sutera...već zbog Boguta i onog drugog glavonje koji imaju debelo NBA iskustvo i koji bi bili spremni da se svakog trenutka posibaju sa Americkim centrima .

Ovaj Americki tim je bio tanji od onog u Pekingu i Londonu...pa i od onog sa poslednjeg svetskog...Zato je steta što se nisu uklopile neke kockice... Pa da im bar guzica malo zazvace .

Razumem ja pricu da je ove NBA camugice teško motivisati...pa da neku utakmicu u grupi odigraju loše...ali , ipak se njima ovaj put desilo da odigraju čak 3 utakmice koje su bile blizu (čak i polufinale sa Spancima) .
Da su one dve utakmice protiv nas i Australije bile jedine...onda nek djavo odnese...covek da to uracuna kao zaebanciju , nedostatak motivacije , mamurkluk ...ali , polufinale je polufinale .

Dakle ,sa ovom Americkom ekipom se moglo igrati , definitivno .

Istina je i to da su oni posebno naspanovani i motivisani u finalu...i da su tad sasvim druga ekipa .
Samo , može da ti se desi , pa da te ne sere kao sto je sralo Duranta...a , on je svojim trojkama prelomio utakmicu i ubio naše ugrace u pojam . Da li ih je davao iz izgradjenih akcija je potpuno nebitno...bitno je to da njemu ova linija za 3 poena „nije daleko” , jer...ona u NBA ligi pali metar iza one njihove linije...a to su ovi nasi morali da znaju...pa kad ti ubaci dve ...onda da mu opridjes i uvatis ga za desni bubreg...a ne da ga pustis da sutne 3-ću i 4-rtu .

Elem , ebiga , mora malo njih da stane ako oćeš da im budes blizu...a protivnika da bas krene . A nas nije krenulo...čak šta vise , sutirali smo očajno . Šta onda da ucekujes ?
Pa prvaka NBA lige su u o frke odlucivali „promaseni otvoreni sutevi” . I , naravno da trener nema veze sa tim . Osim da na klupi ima drugog sutera...pa da kaže Bogdanovicu , odi ti dete malo na klupu , a ne da se mali ispucava .

Meni bi bilo interesantno videti tu finalnu utakmicu sa Marjanovicem i Bjelicom u timu . Mada , fali nam još jedan veci , tezi i jači centar .

NVuk
04. septembar 2016. u 06.50
Dobiti NBA drim timove jedino funkcionise ako možeš da ih iznenadis kad se prvi put sastanete u nekom polufinalu, još bolje četvrtfinalu.

Pošto su nas osetili u grupi, sve da je svaka trojka usla, u finalu nije vise bilo sanse.

Cinjenica je da su se ovi previse zahebavali na tom kruzeru gde su bili smesteni i da su igrali bez prevelike ozbiljnosti. Valjda je i coach K, posto mu je ovo poslednje, popustio, pa se ipak provukose.

Ipak, za ovaj i ovakav tim, raspored koji smo imali je bio sjajan. Preko starih musterija hrvata i kengura, a bez da se susretnemo sa Gasolom, ili litvancima, do srebra, bolje nije moglo.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.