Diskusije : Košarka

 Komentar
I tako.. ode Posljednji Mohikanac
geriatrikus
(zvakac karamela)
13. jul 2016. u 14.28
I šta ja da gledam sada?
Modernu kosarku „pichkica” od 7'3„ i 260lb, što se bez 4 koraka ni okrenuti ne znaju...ali su sposobni da pogode sa 10m. Yebote, to ti je skil, zafrljacis umetaljku i uleti neka podjekad. 3 od 10 i već si trojkas. Cuven!
Malo sam i tuzan. Nije da sam bas toliko naivan i da mislim da se 40godisnjak može nadguravati sa duplo mladjim. Nije ni da ne mislim da je vrijeme da se kaže ”dosta je bilo„...nije, nego 'nako, tuzan sam sto ode i posljednji trag onoga sto je bilo značajan dio mog zivota.
Tim je bio onaj za koga sam se mogao vezati sve do onomad i reci:”jes, to je to, izucis zanat, pa na pos'o, ne može obrnuto. i nije kosarka tenis, boks, sah...najvaznije je usaglasiti se sa cetvoricom k'o i ti i napraviti ih igracinama, iscrpiti njihovu energiju i od sebe stvoriti isto to, igracinu. Heeej, treba imati nos za to, glavu, vaspitanje, licnost. Ništa roling, ništa skok sut, ništa 36% za tri, 42% za dva...jok, uklopi se, osjeti, stani, pogledaj, postuj, pomozi...
Kome ja pricam, novus ordo saclorum...Dzeremi Lin je najbolji bek sto je kosarka ikad imala, milijardu majica dobar; da nije Popa, ko bi još Timovu majicu obuk'o?
Davno još, krajem 90ih, pricam sa nekim o kosarci. Pa kaže:„ meni se Dankan nekako ne svidja, pogledaj onog Kevina, pa onog, pa ovog...
Super, neka si mi rek'o, ustedi mi i vremena i truda, a i zivaca; niti ću njih gledati tako, a ni tebe slusati. Ne samo o Dankanu, već niocemu sto sa kosarkom ima veze. Šta mi to ti još možeš značajno reci na tom planu? Da mi malo o skijanju, o snijegu i Bernardincima...volis li vise pasulj, ili grasak...yeb'o kosarku, nećemo se time zamlacivati, jel'
I bas me zanima šta vise volite: baklavu, hurmasicu, ili možda srpsku snitu, burek sa spinacem, ili zeljanicu, bozu, limunadu, Jupi, Kenijadu, yebo kosarku, koga to još zanima ”
Precanin
(Нека буде борба �)
17. jul 2016. u 11.52
Гери, јел може краћи превод?
geriatrikus
(zvakac karamela)
17. jul 2016. u 14.23
Kako da ne, šta treba?
Baklava?
Baklava je kolac orijentalnog porijekla koji se pravi slaganjem jufke tanko razvijenog tijesta, u nekoliko, obično desetak i više slojeva između kojih se dodaje smjesa mljevenih oraha i naizmjenično sitno ribanog tijesta tirita. Reže se na komade koji su slični rombu. Poslije dužeg pečenja na niskoj temperaturi zaljeva se agdom. Agda je kuhana smjesa vode i šećera.
Baklava je tradicionalno jelo na Balkanu, kao i na Orijentu. Smatra se da porijeklo ima iz Armenije, ali zbog mnogobrojnih varijacija, postoje pretpostavke da potiče iz Arabije, kao i iz Grčke...
Nadam se da znaš šta je hurmasica, a nije problem, ako treba i objasniti
milanche
20. jul 2016. u 16.42
To i meni smeta -kosarka bez centara koji umeju da misle i igraju kao centri.

Ovo sada je sve kako si opisao - grmalj koji je godinama trnirao na poziciji small forward-a, ali je jednog leta dosao kuci sa letovanja visi za 16„. Trebalo bi da igra centra, ali su ostale navike small forwarda. Umesto da ide pod kos, okrenut ledjima fintira kao Olajuwon, puca zicere o tablu kao Duncan, koristi sky hook kao Jabbar, lupa banane kao Russel...on bezi na kapicu, satro nešto dodaje, streca da ga neko ne udari, obavezno puca trojke, ili izbacuje loptu iz reketa svom kolegi trojkasu.

I sve je to kao OK, dok ne dodje playoff, zamor od 90-tak utakmica doda svoj deo i promeni preciznost, i onda po prostom pravilu pobedi onaj ko je imao najsrcanijeg inside-the-paint igrača.”
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.