Diskusije : Košarka

 Komentar
Ovo je raspad sistema
epicentar
(student)
19. septembar 2013. u 11.07
Je li ovo ta nasa taltentovana reprezentacija? Koju rastura jedna mala Slovenija, koja u jednom momentu gubi 40 razlike od Spanije. Mi smo zalutali u ovo četvrtfinale. Nije sramota boriti se I izgubiti od boljeg, sramota je ne pruziti nikakav otpor. Spali smo na to da nam neki anonimusi drže lekcije.
mraka23
(Igrac)
19. septembar 2013. u 11.24
Student imaš još mnogo da ucis. Slovenija sa bracom Dragic, Nahbarom, Begicem, Lorbekom, Vidmarom, Blazicem i Bozom na klupi anonimusi?
Još se u Ljubljani igrala utakmica...
epicentar
(student)
19. septembar 2013. u 11.57
Dobro, ako su već toliko dobri kao sto ti tvrdis, kad su zadnji put osvojili medalju na nekom prvenstvu. Francuzi su ih juče otresli ko slinu, a mi od njih gubimo 20 razlike.
mraka23
(Igrac)
19. septembar 2013. u 12.36
Nisu osvojili medalju iz raznih razloga. Ali imaju mnogo kvalitetniju i iskusniju ekipu nego mi zadnjih 4-5 godina. Njihovih 6-7 igrača imaju značajnu ulogu i u NBA i najboljim evropskim timovima. Kod nas je to samo Krstic i donekle Bjelica. Nemamo ni uocljivu prednost na trenerskoj poziciji. Francuzi su prva evropska liga, slovenci druga, a mi treca bez Tea i još nekoliko kvalitetnih igrača.
epicentar
(student)
19. septembar 2013. u 12.55
Pa ako smo treca liga, kako smo se uopste plasirali u četvrtfinale I to kao prvoplasirani u nasoj grupi? Da li smo bas toliko slabiji od Slovenije I Spanije? Nije sramota gubiti, ali ne I na ovakav način.
mraka23
(Igrac)
19. septembar 2013. u 13.24
Pa bolji smo od onih koji su 3 i 4 liga. Ne zaboravi da ozbiljnim ekipama sa četvrtfinalnim utakmicama prvenstvo tek pocinje.

Slazem se da nismo odigrali zadnje dvije utakmice ni blizu potencijala.
Ali to nije cudno s obzirom na mladost i neiskustvo ekipe i ne samo na reprezentativnom nivou nego i klupskom.
Eto to je razlog za veliku poen razliku.
mraka23
(Igrac)
19. septembar 2013. u 13.45
Student,
vidis na ovoj diskusiji ovdje je nekada u jednom danu bilo vise komentara i tema nego sada za godinu dana. I to od kosarkaski veoma obrazovanih diskutanata. A znaš zašto? Zato što se kosarkaska zarulja ugasila. Zato je i bio rat jer smo se digli previse (ne samo u sportu), jer smo bili mocni i imali potencijal da budemo sto je Spanija danas u sportu. U sportu je takođe ogroman novac i naravno to zapad nije htio da gleda.
Pored toga NBA nije sport već entertaiment kao rialiti sou. A euroliga je monopolizovana gdje samo velika lova prolazi i cudom Vujosevic (zvjezdas sam ali je covjek cudo.

Reprezentativno su tu 2-3 ekipe i ponekad još neko klikne i to je to.

Dakle pravi ljubitelji basketa su ga popusili u ovoj globalizaciji.
toolmaker
(kockar)
19. septembar 2013. u 17.53
Dosta vise o zaveri zapada u vezi Yugoslavije! Yuga je bila SKLEPANA zemlja sa tri religije i tri jezika i bezbroj narodnosti i dijalekata - napravljena da se raspadne. Dve najvece republike u Yugi su bile 'pravoslavna' Srbija i 'katolicka' Hrvatska - znaci opozicije. Islamisti su takođe bili dosta zastupljeni; vecina u Bosni kao i na Kosovu.

Ne možemo se sada uporedjivati sa Spanijom koja je mnogo homogenizovanija od bivše Yuge bar religiozno i jezicki a i nacionalno jer Baski cine samo (čini mi se) 10% stanovnistva ali su skoro svi zitelji Spanije ipak Rimski Katolici.

BabaTunde
19. septembar 2013. u 20.44
momci da li neko ima neki dobar link da pogldam bar 1-2 meca? hvala i VELIKI pozdrav bratu kockaru.
toolmaker
(kockar)
19. septembar 2013. u 21.50
'Right back at ya' brate „Tunde”!!!
Sramota je šta se desava sa Srpskom kosarkom; na zalost mislim da uopste nije pitanje talenta već patriotizma i donekle trenera. Uvek se za reprezentaciju zovu najbolji igrači pa ko dodje! Samo kad stvaras novi (klubski) tim onda možeš da ga 'podmladis' ali uvek moras imati nekoliko iskusnijih igrača zbog ucenja strategija i trikova. Secam se kad je Yugo tim podmladjen (od strane Novosela, čini mi se?!?!) i svi stari asovi su sedeli na tribini na prvenstvu Evrope. Pred utakmicu sa Rusima su Ruski igrači prisli tribini gde su sedeli nasi veterani i aplauzom im odali postovanje - to je bila scena!
Inače voleo bih i ja da vidim kako su 'poletarci' igrali na sampionatu.
NVuk
19. septembar 2013. u 23.40
Niste imali bog zna šta da vidite.

Gledao sam par utakmica dok sam bio dole i pozitivni utisci, pored solidnog Krleta, su bili samo Nedovic i suterske sposobnosti par klinaca.

Duda je postavio igru onako kako je moralo - trcanje i kontre, aktivna odbrana, i neki protivnici se nisu snasli. Povreda Markovica nas je dodatno oslabila, posle Tea i drugi plej otpade, ostadose rezerve.

Sa malo drugacijim rasporedom i da nismo bili onako izigrani namestanjem na kraju drugog kruga, mogli smo biti tu gde su Hrvati.

Objektivno, 4 najjača tima tu su Spanci, Francuzi, Litvanci i Zlouvenci, tim redom. Iza toga su svi isti osim par otpadaka (Svedska, UK) i bilo ko od njih je mogao da uzme to četvrto mesto.

Makedonci su mi još bili i mnogo bolji, Teletovic je nosio Bosnu, Crnogorci da su imali Pekmena bili bi isto tu negde.

Zahvaljujuci rasporedu prodjose kroasani ni krivi ni duzni, a mogli smo i mi.

Sa Teom, Savanovicem Novicom, mi smo u onih prvih 4, odmah iza spanaca i francuza.

Ako se skupi ta ekipa za Rio, imace šta da se gleda.
Internacional
(student)
20. septembar 2013. u 11.31
Tim koji izgubi od Makedonije, ne zasluzuje da uzme medalju.
Pobeda nad Francuskom i Litvanijom, donekle uleva nadu.
Spanija je iskusniji tim, a mi smo grali bez najbolja 3 igrača.
U svakom slučaju hvala Ivkovicu i igračima.
NVuk
21. septembar 2013. u 23.54
Makedonija sa Mekkejlebom, iskusnim Ilijevskim i još puno iskusnih igrača je sjajan tim, četvrti poslednji put i to potpuno zasluženo.

Mekejleb je najbolji plej ovog prvenstva, a tu ukljucujem i Parkera.

Ništa strasno izgubiti od njih, naročito za neke klince.

Poraz od Ukrajine je bio kojesta, mada ništa nije kostao. U sustini, ništa bolje nisu mogli da urade. Igrali smo u pogresnim grupama - da smo bili u zadnjoj grupi, pa da možemo mi da taktiziramo s kim ćemo u četvrtfinale...

Ko može da ocekuje da će Spanija biti najgora u polufinalnoj grupi???

A i ta njihova utakmica sa Italijom je bila teska sramota. To bi FIBA trebalo da kaznjava takav manjak profesionalizma. Trebalo je masovno se kladiti na Italijane tada, da puknu kladze, pa bi možda bilo neke istrage i sranya.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.