Diskusije : Muzika

 Komentar
Retro yu 80s, zaboravljeni Šarm i Stil
dadayaya
(mind over matter)
11. januar 2014. u 05.45
Evo da pomenem u ovoj 2014-oj dva zaboravljena dragulja s početka 80ih, koja zahvaljujuci youtube-u (kao i pregrst druge muzike) je danas vrlo lako naći i cuti (za razliku od pre 10-tak godina kada bas nije bilo tako lako naći starije yu-raritete kao mp3 preko file-sharinga).

http://www.youtube.com/watch?v=JgZ32c1QWJA

http://www.youtube.com/watch?v=yR-jh036kGI

Synth sekvenca koja prati refren u numeri 'Marina' Smederevske grupe Šarm zaista podseca na rani OMD sto je neko primetio u komentarima na Youtube-u, i samo potvrdjuje značaj i kvalitet te pesme (i pored toga muzicki mocne) u okviru yu 80s muzike, a Splicani Stil isto imaju karakteristicnu synth pratnju (na malom casio-u, tokom cele pesme) sto je ustvari i jedna od glavnih obelezja te njihove simpaticne i vedre electro-pop numere.
Može se s pravom reći da čak i sa danasnje vremenske distance obe ove pesme su i dalje istinska remek dela... i zato evo jedan neobavezan topic posvecen ranom 80s yu-zvuku koji se bitnije oslanjao sa synth, a danas poprilično zaboravljeni... dodajte vi neke slične ex-yu one-hit-wonder bendove a koji su imali neku prepoznatljivu synth sekvencu u svom hitu.
dadayaya
(mind over matter)
11. januar 2014. u 16.19
„oslanjao sa synth” = oslanjao NA synth
: )
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.