Diskusije : Zona sumraka

 Komentar
Svet misli
Ivana13
03. oktobar 2014. u 15.37
Pre nekoliko dana sam sanjala strasan san. Dobro, možda bas i nije strasan, ali je ostavio snažan utisak na mene.

Bila sam sama kod kuce i sve je bilo iskljuceno [tv, komp]. Bolela me je glava i malo sam prilegla u nadi da će proći
No, glava me je sve jače i jače bolela, osecala sam mucninu i vrtoglavicu. Zatvorila sam oci i
videla male kugle, na hiljade njih. Nekako sam znala da je to svet misli, da su te kugle misli. Jedan muski gas je rekao: „Vodi nas.”
Uzasnula sam se, ne volim da vodim na javi, a izgleda ni u snu.
Onda je drugi muski glas rekao: „Pusti je, vidis da je bolesna.”

I, to je to.
Kada sam se probudila, glava me vise nije bolela, ali ne mogu da se oslobodim razmišljanja o ovom „svetu misli” i glasovima koje sam čula.

ctpaba
(CP6uH)
24. oktobar 2014. u 09.29
LSD?
windy-chicago
(windy-chicago)
24. oktobar 2014. u 09.38
Ja mislim da tebi treba jedan od 20 cm, onako cvrst i prav. Vise nikad takve snove ne bi imala.
wie_wat_waar
(student)
24. oktobar 2014. u 12.06
Koji odgovori...i onda se cude sto nema diskutanata.Ako ne znate da tumacite snove bar cuti. I ne nudite ono sto nemate. Da imate bili bi na drugom mestu ne bi ovde zujali.
Regulus-Gavrilo
(Signal in the Heavens)
09. novembar 2014. u 04.38
Тако то бива са сновима које не успевамо објаснити. А зашто?

Па зато јер не радимо довољно над собом, базом информација коју сакупимо, лежи у фрагментима.

Рецимо, један „харддиск” треба с времена на време „дефрагментирати”. Тако је и са човеком, треба да пролази кроз своју базу знања, прејаке усхићености и доживљаја, а тако и са евентуалним траумама које нагризају из потаје, јер нисмо узели довољно времена да разумемо природу тих збивања.

А онда имамо и наше амбиције-жеље о будућем. Када човек заспи све то прошло и оно чиме је човек преокупиран задњим временом и мислима на једно ново сутра.

У сну сва та сазнања и мисли лебде много пута не повезано, добија се једна дифузна слика тј. чудни догађаји које је тешко повезати.

Нормално да је тешко, оно прошло и оно о чему бринемо мислећи о будућем се измешају у једну хрпу.

Шта да ти кажем Ивана... можда је напетост пред Божић, јелка украшена куглицама „свет мисли” о поклонима испод, бацила око на неког мушкарца и гледа како да га смува „води нас”, али се боји да јој неће поћи за руком, другар тог дечка може да утиче и да га одврати, „видиш да је опичена”.

Извини, ако није проблем, реци, колико имаш година испод 30, или преко?

Ако си пак девица са овом врстом визија онда је реч о пророчанству...а то је већ нешто. Прави пророк као и гласник никада не вежба, то за почетак треба да знаш.

То се одвија махинално без предрасуда, без утицаја прошлог која претвара лични его у жељу ка умишљеном будућем.

И на крају, нема овде нормалних ако те то брине, ти си сасвим нормална. Теже је мени, зато сам се и јавио на твој пост, ово није шала. Ја рецимо, ја већ 10 година не сањам, уствари, сањам, али сам одређујем о чему, увек свестан да ја то само сањам.

Зато у мојим сновима не може ништа да крене наопако. Свестан да је то сан, ја могу себи све да позволим. Тамо нема стида или страха, као и смрти. Али зато се рађам и умирем сваког дана.

Поз.

Ivana13
14. novembar 2014. u 14.11
Dobro, Gavrilo, hvala za to malo sto si napisao.

Ne razumem šta će tebi znaciti odgovori na pitanja tipa koliko imam godina i da li sam devica?
Dopada mi se ovo o cemu si pisao i zato ću ti odgovoriti: imam 36 godina, nisam devica, ali dugo već nemam seksualne odnose. Tako sam odlucila i osecam da imam mnogo vise energije za realizaciju svojih ideja.

Bilo bi super ako bi mi ostavio neki link da procitam stogod o upravljanju snovima.

Da ne ostavim beton komentar, evo pitanje za tebe: koliko ti imaš godina i zašto te rastuzuje to što ne možeš da sanjas? Zašto ne radis nešto u reali, onda ti neće biti zao sto su ti noćisamo obično spavanje?
Konj_na_belom_princu
(Miriomorfoskopticar)
14. novembar 2014. u 14.19
Iv.. što to radiš siebi?

Ovo nije tema za zonu.

Moje lično mišljenje je da si nesvesno izlečila sebe.

Sad kad čovek pročita ovu rečenicu ona zvuči dosta prostoneprošireno, naročito ako se sve to što ti se desilo može opisati sa jednom rečju - nesvesno.

Ovo je ipak tema za psihologiju ali i za aparapologiju.

Jednostavno napravila si logaritam mentalne priojekcije koja te je samoizlečila. To je sasvim moguće za takve osobe kao što si ti. Ja ne bi pridavao prevelik značaj svemu ovome ili ako baš insistiraš sasvim je moguće da ćeš morati da odeš negde na princes krofne, priznaj nisi ih jela odavno.. a i estetika je nenadiebiva.
Konj_na_belom_princu
(Miriomorfoskopticar)
14. novembar 2014. u 14.23
ali pošto s tobom nije lako izaći na kraj..

evo

https://www.youtube.com/watch?v=cidb28qD9D8
Konj_na_belom_princu
(Miriomorfoskopticar)
14. novembar 2014. u 14.34
Ivana13
15. novembar 2014. u 15.25
Svasta, pa astralce su proterali sa psihologije.
Ivana13
15. novembar 2014. u 15.32
Inače, hvala za linkove.

Znaci, ako procitam 6 knjiga koje preporucuju postacu MSc sanjar.
Konj_na_belom_princu
(Miriomorfoskopticar)
15. novembar 2014. u 18.25
Kao što vidiš.. sve ti je to palamoodievina.

Da citiram moju omiljenu..

„Ja, Čuang-ću, sanjao sam da sam leptir, leptir koji leprša ovamo i onamo, sa željama i mislima što ih ima leptir. Znao sam samo to da sledim običaje koje sledi leptir i bio sam posve nesvestan svoje ljudske prirode. Odjednom sam se probudio i ležao u krevetu JA SAM. I sada više ne znam jesam li bio čovek koji je sanjao da je leptir, ili sam sada leptir koji sanja da je čovek.”
Ivana13
21. novembar 2014. u 06.00
Da, to ti je bas omiljeno.
Konj_na_belom_princu
(Miriomorfoskopticar)
23. novembar 2014. u 14.28
Pa? Radiš li nešto na tome il te je već prošlo..

Malopre sam gledao jedan zanimljiv dokumentarac u kojem neki ljudi tvrde da postoji nešto kao recimo univerzalna biblioteka ideja koja pluta u kosmosu.. kao i sa radio stanicom potrebno je možda samo naštelovati naše alfa talase.. i uhvatiti pravu stanicu. Možda je mjuz super.

Ja se ovih dana ne bavim nešto sobom. Nema se vremena. Sve interesantne stvari padnu u vodu kad vidiš da ti nisi više u prvom planu. Nekako kad živiš za druge pobedio si sebe. Pa u skladu sa tim... Iskreno ti želim. manje je je više rekla si jednom. E pa što manje Ivane više je Ivana.

Osim toga.. budi ubeđena dok ti se ne desi i ne znaš a je to jedino ono pravo i da su sve ostalo bili samo izgovori. (al bilo je i par dobrih :))
Regulus-Gavrilo
(Signal in the Heavens)
01. decembar 2014. u 00.54
Ivana13: „Da, to ti je bas omiljeno.”

---

:) Ивана, имаш врлина, на овоме би ти већина теолога завидели.

Јер ако ово није благослов онда не знам шта би могло да буде...
--

Случајно, пошто ретко посећујем ову секцију, видим питање у вези управљања сновима. Немам таквих линкова, ту врсту материјала.

Ивана, по питању девице..старости, реч је о еволуцији или боље речено циклуса кроз којег човек или човечица попут тебе пролази, свако из нас пролази.

Укратко хоћу рећи: ствари које оптерећују људски ум јесу вечност и бесконачност (простор и време). Да ли смо вечни, да ли смо свесни своје истините, тј. исконске природе.

Шта нам то недовршени ембриони - теолози, теоретичари, високог профила научници, сервирају. Да ли смо ми говорећа подврста која није у стању да се избави мајмунског менталитета. Или неко свесно ради на томе да нас претвори у био роботе? Где је истина о нама?

Па сигурно не у светим скриптама пећинског мајмуна који је кресао камен, и шарао угљеном по каменим зидовима. Још мање истине у моћним Корпорацијама, банкирима, њиховим институцијама, вођене материјалним благостањем.

Истина, о постојању, о нама, је у нама, сав запис (хронологија) нашег путовања и еволуција космоса је смештена у нашем ДНК-а.

Кабале, Тантра - присутност змија у свим религијама( сексуална енергија, чакре, дрво знања и живота.

О чему они трабуњају, зашто свесно све извитопере, славе себе, подижу себи храмове, да би на крају изтрулели у блату.

Што се мене тиче, знаш дешава се са времена на време, пукне негде, комета удари и ево мене, нисам тражио да дођем на овај свет, као и другим местима. Овде уствари није лоше, узело времена да привикнем новом оделу - џак коже 85 кг пун текућина, којег ево тегљим 50 год;) и није баш увек весело.

Некад сам себе не подносим, анималичне потребе, убија лагано али сигурно, брза храна, секс, размена хемисјских суптанци, убацивање, пражњења, гадно некако. Тешко је сачувати себе као духовно биће.

С друге стране, када би било бога, тај би нам завидио, заронити у материју (свет материје) и ослободити се тог загрљаја, то је већ нешто. Дивно понекад, бити бог у блату, или као свиња у блату.

Неки не праве велику разлику, или пак, нису свесни разлике.

Јавићу се за дан-два кад будем имао више времена. А ти види шта можеш да сазнаш о себи, надам се да овај свет у коме обитаваш није сасвим заглушио твоја чула...

Можда ћемо једног дана, седети на ободу Ориона и посматрати слапове звезда и њихов пад у вртлог непробојне таме...
Konj_na_belom_princu
(Miriomorfoskopticar)
01. decembar 2014. u 04.41
au.
kt61
14. oktobar 2015. u 14.54
Ako nema seks ipak mora da se trlja.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.