Diskusije : Kulinarstvo

 Komentar
Sladoled od dva sastojka
Majda20. jun 2014. u 12.46
Naleteh na recept Najdžele Loson za pravljenje sladoleda bez masine, od samo dva sastojka. Sinoć sam pravila, danas probala. Recepte i slike mozete da pronadjete na raznim blogovima, kao i na njenom sajtu (no-churn ice cream).

Potrebno je samo 500ml slatke pavlake (neumucene) i jedna konzerva zasladjenog kondenzovanog mleka. Slatka pavlaka sa 35% masnoce se prvo umuti u slag, pa se doda kondenzovano mleko. Oni koji imaju pristup tzv. double-cream proizvodima sa 45% mlecne masnoce (UK), mogu odmah zajedno da umute oba sastojka, jer toliko visok procenat masnoce može da izdrzi dodavanje mleka pre mucenja.

U zavisnosti kakav sladoled volite, mozete dodati i izmiksano voce, mlevene prepecene lesnike, bademe, prah kafe, cokoladu...

Ja sam sinoć napravila sladoled sa ukusom mlevenog badema. Mišljenje mi je još uvek neodređeno. Pravi se zaista brzo sa minimumom petljancije i prilično je ukusno. Lici na pravi sladoled i može da prođe, ali razlika se ipak oseti. Sledeći put ću verovatno dodati i malo kisele pavlake, jer ja ne volim previse slatke sladolede.
 Komentar Zapamti ovu temu!
 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…