Diskusije : Kulinarstvo

 Komentar
Torta za krstenje
Komunikativna09. septembar 2013. u 08.48

Dajte mi neki predlog za tortu za krstenje. Treba da je cvrsta, jer planiram fondan preko, modernija jer je slavljenica veci devojcurak i da nije previse kompikovana za napraviti. Može i dvospratna varijanta ;o)

Takođe ideje za ukrasavanje nisu na odmet. Ja sam htela beli fondan sa možda roze trakom ili da napravim nešto modernije. Ako vas ne mrzi, okacite mi neki link da razradim ideju.

Hvala :***
maja3s
(diskutant)
09. septembar 2013. u 19.57
ja sam pravila tortu za krstenje...nisam koristila fondan već slag...međutim namuci se ali sam na sredini napravila pravoslavni krst u zutoj boji...svi su se odusevili kad su vidjeli...još sam napisala sretno krstenje i ime djeteta...
pravila sam tortu Kremisimo samo sam japromjenila recept jer ta torta mi je bila niska i ja sm onda pravila jednu koru a ostalo po receptu redala keks...i da kolicinu fila sam uduplala pa sam i tu mjenjala...
mogu da ti nađemrecept ako hoćeš ovdje sam ga nasla na netu
Majda
13. septembar 2013. u 13.49
Ideje za ukrasavanje često tražim na ovom sajtu, imaš gomile slika:
http://cakecentral.com/g/

Što se tiče kolaca, ne znam da li imaš neke zahteve/restrikcije. U principu, izbegavaj mekane torte sa puno fila ili slagom, vocne, zatim torte sa puno korica, one teško opstaju duže vremena van frizidera i teško nose fondan. Reforma je recimo odlicna za takve svrhe.
Komunikativna
(($))
16. septembar 2013. u 04.11
Hvala svima vama na ovako obimnom javljanju :0))

Majda, super ti je ovaj link za dekoracije! Moram nešto da osmislim za sledeću tortu- sinov rođendan. Inače, sada pa do posle Božića, po jedna torta mesecno mi ne gine. Oktobar sinov rođendan, novembar slava, decembar cerkin rođendan, Božic u januaru, februar sestrin rođendan i onda imam pauzu do maja :0)

Na kraju sam napravila nepecenu jafa tortu od mici55. Imate je u kuvaru. Pošto sam imala turbulentnu nedelju, odlucila sam se za ovu brzu varijantu i ukrasila sam je bojenim slagom, sarala malo olovkama i lepo je ispalo. Sa puno ljubavi :0)) Torta se svima dopala pa ću je sigurno još praviti.
maja3s
(diskutant)
17. septembar 2013. u 06.27
jao komunikativna kome govoris :D

ja pravim 5 torti za 5 rođendana godisnje plus sto pravim za Bozic Vaskrs Sprsku NG...i ako rodjus pada na radni dan pravim za taj dan tortu iako slavimo za vikend pa pravim ponovo za vikend...

ove godine sam planirala i kumcetu da pravim tortu za rodjus ...međutim neide uvjek sve po planu pa nisam uspjela ni doći kumcetu na rođendan a kamoli da napravim...ali sljedece godine neću preskociti :))

a da ne otvaram novu temu dajte mi prijedlog da napravim tortu za odrasli rođendan...nemam ama bas nijednu ideju...lako ću ja isarati samo koju tortu da pravim ...ove sa keksom plazma i to mi je vise djecije ...nešto za odrasle..
Majda
19. septembar 2013. u 08.28
Jao Majo, pa za odrasle je barem lako, ima tako puno divnih torti, od starinskih, pa do ovih modernih.
Margarita, zito, reforma, sarlota, vocne, cokoladne, biraj...
 Komentar Zapamti ovu temu!
 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…