Diskusije : Kulinarstvo

 Komentar
Kolac za skolsku zabavu
Komunikativna09. jun 2013. u 16.43
Dajte mi ideju za neki kolac za skolsku zabavu. Prošle godine sam pravila kolac sa visnjama i pekla u kalupu malog mede+ raznorazne druge kalupe. Sada bih da sebi još vise pojednostavim pa ispecem jedno dva pleha i isecem u parcad. Dajte mi samo ideju koji kolac. Nebih samo nešto previse kremasto jer će biti toplo vreme a svu hranu služe u skolskom dvoristu. Znači da je estetski lepo a na ukusu još lepse ;0))

P.S- Da se pohvalim da sam konacno sebi kupila dobrog pomagaca, pa mi je sada još vece zadovoljstvo da pecem, mesim, seckam i jedva cekam da ga još vise koristim :0)

http://m.youtube.com/#/watch?v=oKb2v72bff4&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DoKb2v72bff4
europa
10. jun 2013. u 09.20
Cao,možeš napraviti kokos kocke(nisu cupavci)vrlo jednostavno za napraviti,ne smeta mu toplota a fino izgleda.Ja sam često nosila na skolske zabave i svima se jako dopao.Ako nemas recept napisacu ti.Pozz
kopiR
(zivot ide dalje...)
10. jun 2013. u 10.46
Možeš da napravis i:

http://www.serbiancafe.com/lat/kuvar/recipe/7/8807/deciji-mafini#.UbXlQpxGmp0

ako nećeš cokoladni preliv onda stavi secernu glazuru i oboji u raznim bojama. Naravno bojis prehrambenim bojama.

Možeš da kupis gotove kornete za skladoled, napunis masom od ovih gore mafina i ispeces. Kada se ohade nanesi glazuru u boji i ukrasi kako ti želiš. Ovo je za decu super, a interesantno takođe i sa raznim kremama nanetim posle hladjenja korneta s patispanom. Međutim posto ti nećeš kreme stavi kao sto sam već rekla.

Pozdrav!
Komunikativna
(($))
10. jun 2013. u 17.06

Super ti je ideja za ove kornete... Svidja mi se ali nemam vremena za taj podvig. Kada se budem jednom odlucila, kako se pece, sa kornetom? Na šta da zabodem kornet u rerni i na kojoj temperaturi? Treba li da se naprska kornet sa vodom ili?

europa, daj recept da vidim.

Može i neki rolat, ali samo ne sa bananama jer banane pocrne pa posle neće moj kolac niko da kupi :o))

kopiR
(zivot ide dalje...)
11. jun 2013. u 01.45
Ma nije ti puno posla to sa kornetima. Kornete kupi one kao casice, a potom ih puni masom za patispanj. Oni narastu kao mafini i kada se ohlade ti ih dekorises - saras kako želiš. Kornete nije potrebno prskati vodom.
Kada bi htela kremaste kolace onda bi koristila one druge kornete ( fisek) i njih punila raznim filovima i kremama i to se ništa ne pece već samo ohladi i sluzi.Hladi se na sobnoj temperaturi.
Što se rolata tiče, pa oni skoro svi idu sa nekim filom koji za vrucinu nije bas preporucljiv. Napravi sa jabukama rolat ( stavila sam ga u kuvar ovde) on je super. Deca, a i odrasli vole i lenju pitu. Ako nju pravis onda seci onako dijagonalno i opet je lepo na oko.

Pozdrav!
Komunikativna
(($))
11. jun 2013. u 13.18

KopiR, ako bih se ipak odlucila za kreme i filove u kornetima, koji da pravim? Ako bi isao krem preko, onda ne mogu glazuru preko, ili bi moglo? Izgleda da si me ubedila za kornete :o))
kopiR
(zivot ide dalje...)
11. jun 2013. u 14.40
Evo jednog starog recepta za punjenje korneta:

Lesnik kornet

½ kg mlevenog buter keksa
200 g cokolade za kuvanje
250 g žele bombona
250 g butera
150 g secera u prahu
50 ml ruma

Ostalo:

Cokoladna glazura

100 g lesnika
Korneti za sladoled

Dobro umutiti buter sobne temperature sa secerom u prahu, dodati keks, otopljenu cokoladu, sitno iseckane bombone I rum. Sve dobro izjednaciti, kasikom uzimati masu I puniti kornete. Napunjene kornete umakati u glazuru ( vrhove) a potom u istucane lesnike. Kornete ostaviti 2-3 h na sobnoj temperature da stoje, a zatim sluziti.

Obzirom da spremas za decu umesto ruma stavi sok po izboru. Ako imaš mleveni plazma keks onda možeš i njega da stavis umesto buter keks. Isto tako posle cokoladiranja vrha umesto lesnika možeš šta želiš da stavis - ukrasis.

Broj korneta ti zavisi od njihove velicine i koliko ćeš da ih punis.

Pozdrav!

Komunikativna
(($))
12. jun 2013. u 13.24

Hvala kopiR. Punila sam kornete sa ovom tvojom masom za mafine. Koliko sam mogla da primetim, nešto se nisu zalepili za kornet i bas će biti steta ako sve to ne slegne na svoje mesto, kada se bude ohladilo.

Pozz
kopiR
(zivot ide dalje...)
12. jun 2013. u 13.55
Oni su morali da se zalepe. Ne znam zašto to nisu uradili, a radi tvoje sigurnosti nanesi okolo spricem ( ili ivicom kese pa iseci vrh ) cokoladnu glazuru.
Za glazuru uzmi samo 1:2 tj 2 dela cokolade i 1 deo butera otopi, malo prohladi i sipaj - nanosi.
Komunikativna
(($))
13. jun 2013. u 16.44

KopiR, zakamuflirala sam ih i uspelo je! Hvala ti puno na savetima.

Pozz
 Komentar Zapamti ovu temu!
 
 

Blogovi...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…