Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Macka ostaje sama 10 dana
avlijanerka
26. mart 2013. u 21.05
Moj macak (star 8 godina) će ostati sam u stanu nekih 10 dana dok odemo na odmor. Komsinica koju on poznaje će ga obilaziti, menjati vodu i pesak, ali posto on nije bas druzeljubiv, verovatno se neće igrati sa njim.
Da li imate iskustva sa tako dugackim periodom? Ziva se izjedoh, pa razmišljam i da skratim odmor na nedelju dana, to mi nekako deluje izdrzljivije za njega.
baxuz
(φεμμινα™)
27. mart 2013. u 18.29
I ja moje kuce ostavljam na nekoliko dana i idem na odmor. Da joj ne bi zivot menjala, dolazi moj brat da glumi dogi siterku. Ona njega obozava i stvarno ne oseti da nismo tu. Šta hoću da ti kažem? Ti najbolje poznajes svog macora. Kakav je, kako provodi dan kad si ti na poslu, da li može tako dugo da izdrzi. Moje kuce je po ceo dan samo i nema problem s tim. Vise bi bio problem da je odvedem na drugo mesto. Lično mislim da će macor biti ok, ostaje u svom okruzenju, ne menja mu se ništa i mirne duse možeš na odmor.
avlijanerka
30. mart 2013. u 11.05
Moj macak nije toliko vezan za teritoriju, koliko za mene. Dok je bio mali, ostao je jednom sam dve nedelje i strasno se ugojio i podivljao. Ta slika mi je stalno u glavi. Mislim da ću ipak da idem na samo sedam dana.
Nana101
30. mart 2013. u 21.31
Mislim da to zavisi od macke same; ja sam imala 2 (sada tri), i jednom smo otisli na odmor preko 10 dana. Platili ženu da doldje 2x dnevno da svim zivotinjama promeni vodu / hranu. Kad smo se vratli, jedna od macaka poludivlja i vidno smrsala, druga kao da joj se ništa nije desilo. Posle smo ih par puta ostavljali u vrlo lepom „hotelu” za macke, i situacija slična; ta macka je jednostavno podlozna stresu.

U zadnje 2 godine praktikujemo da nam neko koga one znaju bude u kuci i tokom dana i noćidok mi nismo tu, znaci na svojoj teritoriji, i to je idealno rešenje za nas. Samo sto sad imamo drugi problem - kad se vratimo, obe se ugojile, posto ih previse hrane :-) Ali bar ova slabih zivaca mnogo bolje podnosi.

Ne znam, ja ne bih skracivala odmor, previse ga dugo cekam i premalo imam, tako da biram sebičnost.
avlijanerka
31. mart 2013. u 14.17
Ja obično macka ostavljam kod drugarice i njemu je tamo super, skroz je opusten. Ovaj put to nije moguće i mora da ostane kod kuce. Ja se tesim da je vreme krace, ali ću zato ići u luksuzniji hotel:))
baxuz
(φεμμινα™)
18. april 2013. u 17.12
I kako je macor preziveo tvoj godisnji odmor? :-)
avlijanerka
21. april 2013. u 07.38
Idem tek za nekoliko nedelja.
baxuz
(φεμμινα™)
21. april 2013. u 17.21
Ja mislila ti bila i vratila se.
avlijanerka
21. april 2013. u 22.35
Ne, na zalost, radije bih se kaljuzala u toplom moru nego ovde smrzavala:)
Hillside
17. avgust 2014. u 19.42
Avlijanerka

nikada nisi napisala kako je prosao odmor i da li je macak lepo podneo tvoje odsustvo?

Pozdrav iz Montreala:))
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.