Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Procedure za putovanje sa mackama u EU
Amarena
28. oktobar 2012. u 23.08
Da li je iko putovao sa macama/kucama iz tzv trećih zemalja u EU (zemlje koje nisu u EU niti u okruzenju?). Ja treba da se selim sa svoje dvije mace i sve sam iscitala ali ne mogu da skontam da li moraju da rade test krvi iako su redovno vakcinizane protov bjesnila u zadnjih XY godina. I drugo da li taj test može da se radi samo u onim laboratorijama koje su na website listi? Ne živim ni u jednoj od zemalja koje su pomenute pa me to zbunjuje.
Selim se sa Filipina najvjerovatnije na Kipar.
Ako je neko imao sličnih iskustava bilo bi super da se javi.
Hvala
marijamhlc
30. oktobar 2012. u 10.20
Mi smo sada u proceduri sa preseljenjem iz Srbije za Nemacku, treba znači da se uradi Titar test za obe mace. Kada se odradi titar test, mace treba vakcinisati ili si ih već vakcinisala protiv besnila, ali 6 msc posle vakcinacije ne smeju da napuste zemlju.

Pre nego sto krenete, treba da se zastite pritiv buva/krpelja, i da se ociste od parazita, i sve to da se unese u njihov pasos.

Eto, to je procedura!:)
mimozaaa
(posmatrac)
30. oktobar 2012. u 12.09
Ja sam prije vise od 10 godina dovela psa iz Australije u Njemacku. Krenula sam tako što sam kontaktirala organizaciju za transport zivotinja avionom i od njih sam dobila sve informacije šta pas treba da ima i šta bi trebao još da primi od vakcina. Oni imaju sve podatke koja zemlja šta trazi što se tiče vakcina. Odradila sve po tom spisku a bilo je u pitanju samo jedna vakcina i u roku od tri mjeseca od primanja te vakcine trebalo je da on doputuje u Njemacku. Tako smo i uradili te preko te organizacije izvrsili uplatu i transport, a mi smo odabrali preko koje kargo kompanije će letjeti tj. birali smo onu koja ima najkracu vremensku rutu tj. najmanje zadržavanje na odredistima.
Dosao sav isprepadan, dezorjentisan i dehidrirao i da sam znala da će ga toliko taj put potresti, izcrpiti, vjeruj da mu to nebi priredila.
Bilo pa prošlo a on brzo zaboravio i nazalost prošle godine sam se od njega zaovjek oprostila.
Sad je među andjelima ali će uvjek ostati u mom srcu i nema dana da za njim ne pustim suzu.
Što se transporta psa tiče iz naših krajeva u Njemacku tu ama bas nema nikakvih problema. Bitno je da pas ima mikrocip da ima redovne vakcine i vjeruj da će proćia da niko ne trazi nikakv papir niti njegov pasos u kome će biti navedeni svi podatci od broja cipa te naljepnice od vakcina sa potisom veterinara i datumi istih.
Putovala sa svojim psom svake godine na godisnji i natrag po svim zemljama bivše nam države i za toliko godina samo su nam dva puta tražili njegov pasos i onako formalno prelistali. Čak na bosankoj granici su tražili papire i tražili da otvorim zadnja vrata na autu da ga vide i tad mu kažu „ Gdje si Lesi ti nama dosoooo! A Moj Lakac od sreće sav se uvrce i mlati repom kao da je ugledao nekog od nas. Ma bilo smjesno. Jednom Hrvati tražili isto da ga vide uz papire koje usput nisu ni prelistali ali su njega toliko izmazili pa čak i ljubili u glavu. Ma nikakvih problema i ako neko zatrazi to će biti na granicnim prelazima naših bivših republika ali to neka te ne brine. Pas će proćii nije potrebno da ima zastitu protiv krpelja niti ocistiti od glista to niko ne pita niti trazi.
Otvoriti pasos za zivotunju u njoj će veterinar napisati sve vakcine i datume kad je koju primio, broj mikrocipa a možeš naljepiti i njegovu sliku na mestu gdje je to predvidjeno i to je sve.
Toliko pasa dovlace raznorazne udruge ovamo za udomljavanje pa čak i stence te nema neke vece procedure niti problema.
Amarena
19. januar 2013. u 20.02
Hvala na pomoći,

Za marijamhlc, treba mi dodatna informrmacija, naime moje su mace redovno vakcnisane (zadnja vakcina u junu znaci pre sest mjeseci), uradili smo titer test pre mjesec i po dana. Da li je su rezutati titter testa koje ste imali bili stari 3 mjeseca?

Sve smo papire skupili, ali izgleda da taj titer test mora biti 3 meseca star pa smo sad u dilemi šta da radimo. Kiparska veterinrska sluzba nam bas ne odgovara na tako pecificno pitanje.

Hvala puno
Amarena
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.