Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Mrsav pas
scatha
(student)
05. oktobar 2012. u 17.34
pozdrav svima,
imam zenku nemackog ovcara, stara je 16 meseci (skoro). ona je zivahan, veseo pas, živi u dvoristu, nije vezana, trci po ceo dan, lopticu voli vise od nas :))), sve je super osim toga da je ona jaaaako neuhranjena.ima visinu odraslog psa i 22 kg, dok njeni rodjaci imaju svi preko 25-26kg. možda ne zvuci strasno, ali dosta loše izgleda.sva rebra joj se vide preko dlake, karlične kosti, meko tkivo na sapama je skoro nestalo, pa su joj sape „pale”...često kažem da bi, da smo u inostranstvu, bili tuzeni za zanemarivanje zivotinje.
ona je primila sve vakcine, ciscena je od parazita redovno, dobija vitamine (multi, B komplex i Ca). menjamo joj granule,gotovo smo sve vrste kod nas (srbija) dostupne probali.njih mesam da konzervama, to nešto bolje pojede. probala sam da joj kuvam, ali i to nije ispalo dobro.
realno, ona pojede sasvim ok kolicinski,jede 2x još uvek.bila bih srećnija da klopa nešto više( ili bar sa vise entuzijazma), ali dobro.
mislim da je problem u tome sto ona ima 3-5 stolica dnevno, ponekad redjih. nas veterinar kaže da je zdrava, krvna slika joj je fantasticna, creva, jednjak, krajnici...sve je ok.
da li neko ima neku ideju, ma koliko luda bila, šta može biti uzrok ovakvoj mrsavosti? predlog ili primedbu?
hvala
možda da joj dajem da jede samo 1 put u toku dana?
ps izgladnivanje nije upalilo, bas kao ni kod moje dece:)))).ona nakon celog dana pridje ciniji, omirise i ode.onda se vrati nakon pola sata i uzme par zalogaja...pa opet tako :(((jedino jogurt smaze odmah (dajem joj skoro svaki dan + probiotik(povremeno))
baxuz
(φεμμινα™)
06. oktobar 2012. u 04.18
doga moje keve je isto takva... premrsava po svim standardima a potpuno zdrava...

znaš kad vidis rahiticno mrsave ljude koji bi sve dali da se ugoje a ne mogu, takav im organizam... e takvi su i psi... :)

moja keva je tek nešto malo uspela da uradi da bi povecala njenu kilazu ali ova je toliko hiperaktivna da joj se hrana prosto „ne lepi”...

nemoj psu davati brdo razlicite hrane već se osloni samo na onu za koju vidis da pas stvarno voli... mesaj krekere sa konzervom mesa jer ona podstice bolji apetit (svi psi vise vole meso nego krekere) i kupi krekere za hiperaktivne pse...

eto toliko mogu ja da ti kažem iz iskustva moje keve :)
i ne brini, nećeš ostati bez psa :)

marijamhlc
06. oktobar 2012. u 06.28
Koju joj hranu dajes da jede, mislim na granule?
scatha
(student)
06. oktobar 2012. u 13.32
hvala na odgovorima.trenutno jede brit hranu za juniore...
marijamhlc
08. oktobar 2012. u 06.41
Brit nije losa hrana, mada je nas pas imao strasno povracanje od nje, i generalno znam da kada sam dala psu lutalici ovde nasem da jede, on ju je samo blago odbio, iako jede pas granule. Verovatno ni tvom psu ne prija ta hrana.

Možda da predjes na malo kvalitetniju sada ishranu, tipa RoyalCanin, Eucanuba, Hills, Belcando, Trainer.
Sada je period kada mu treba hrana sa puno minerala, vitamina, proteina, a te kvalitetnije hrane sve to imaju u sebi.

Probaj da predjes na njih
marijamhlc
08. oktobar 2012. u 06.43
E da, zaboravih da dodam, nas retriver je od prilike u tom periodu jeo oko 500gr dnevno hrane, ja verujem da vucjaci treba da jedu mnogoooo vise!:)
PERISTERI
(NEMAM MOTO)
09. oktobar 2012. u 09.06


Da li je oduvek bio tako mrsav?
zana78
(medicinska sestra)
11. novembar 2012. u 19.52
I ja imam njemackog ovcara sa istim problemom, doduse živim u americi i utvrdili su da ima EPI External pancreatic insufficiency. Od svih kerova koji obole od toga 80 % su njemacki ovcari. Jede često ali je jako mrsava ima jeke gasove i proliv koji je onako zuckaste boje. U sustini znači da je gusteraca prestala da pravi enzime za probavu hrane i samim tim se javi nedostatak B12 vitamina. Sada joj na hranu dodajem enzime u prahu i B12 injekcije nedeljno i super je. Al to je tako do kraja zivota. Isto su joj svi nalazi bili dobri osim B12 i TLI (Trypsin-Like Immunoreactivity)po tome se jedino utvedi. Vidi ovu stranicu ako ti engleski nije problem. http://www.epi4dogs.com/tli.htm
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.