Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Lutalice
mima_ns
28. avgust 2012. u 18.22
Nisam videla da je o ovoj temi diskutovano. Možda jer je naziv diskusije Kućni ljubimci. Svejedno, reč je o životinjama iako nisu kućne, već ničije. Mislim, ko ih voli, voli ih... Pa evo mog iskustva.
Počelo je bezazleno, hranili smo 3-4 mace od jesenas u okolini zgrade svako veče. Sad ih ima dvadeset i kusur. Bilo nam je žao gladnih maca ali sad vidim da se taj problem tako ne rešava i da smo im napravili medveđu uslugu. Nije mi žao da kupujem hranu za njih ali do proleća će ih biti duplo. Ne mogu prestati da ih hranim, da sedim u stanu, a znam da me čekaju... Kako im pomoći? U NS grade azil još od Maje Gojković. Jedan čopor pasa mota se od zimus oko naših zgrada pa i za njih se nađe malo hrane. Da li je ovakav stav ispravan? Kome se obratiti za pomoć? Da li je u nečijem nadeleštvu da ovo rešava?
frutolino
(sta te briga)
29. avgust 2012. u 07.37
Ja imam psa kao kucnog ljubimca .Dok ga nismo dobili nismo ni znali kolika ljubav može da bude između coveka i zivotinje.Međutim moja ljubav se proširila i na lutalice .Kad god imam priliku ja im dam htane i vode (posto živim van zemlje na zapadu ih nema po ulicama..)Cesto se pitam kako se snalaze za hranu i vodu preko zime i po onom velikom snegu ili po visokim temperaturama(..+ 50 stepeni ).aal koliko sam videla narod je tamo neprijateljski raspoložen prema njima svi ih mrze i gadjaju šta im padne pod ruku.Radije ima da se naloce pivom nego da odvoji za te jadne duse sto nemaju nikoga i nemaju krov nad glavom.A posebno da istaknem za ove poznate licnosti što se izivljavaju sa svim i svacim pocev od garderobe cipela tasna do nocnih provoda a nisam bas čula da se jedan od njih setio da pomogne ta prihvatilista za zivotinje .Znam i da ih ima puno svesna sam toga al ja ima radije da podelim svoj obrok sa njima i da znam da su par kuceta danas nahranjeni i sebi tako a i njima ulepsam dan.To je ono usta ja uzivam ali nismo svi isti neko ima da uziva u hrani i picu a kuce ima da stoji pored njega moleci ga ocima da mu pruzi par zalogaja .Imala bih o tome da pricam puno al nemam sad vremena.
appassionata
29. septembar 2012. u 12.33
Ispravan stav bi bio da ih, ako mozete, sterilisete. Lepo je to što ih hranite, ali se one razmnozavaju, pa ih je zato sve vise. Postoje veterinari koji vrse sterilisanje za lutalice besplatno.
scatha
(student)
05. oktobar 2012. u 17.43
koliko god to zvucalo surovo, sterilizacija je jedini način da se kontrolise broj, a samim tim i polozaj lutalica. problem je u tome sto brigu o tim zivotinjama vodi izuzetno mali broj ljudi (uglavnom žena, moram da primetim), one ih lece, hrane i neguju od vlastitog novca i vremena(koje bi mogle provesti sa porodicom). nakon sterilizacije, psu je neophodna nega, mora biti u kuci kod nekoga dok se ne oporavi...
vlasnicki psi su , takođe , problem.vecina beba na ulici su mesanci rasnih pasa u prvom kolenu.odnosno, vlasnici ne kastriraju muzjake, a zanimljivo im je da ih pustaju na zenke lutalica.
uslovi u prihvatilistima i azilima su ,uglavnom, katastrofalni.videla sam fotografije iz nekoliko-ono vise lici na logor.
znaci:sterilizacija, hrana, udomljavanje
govorim o srbiji
geriatrikus
(zvakac karamela)
25. mart 2016. u 16.33
a
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.