Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Šta se desilo?
bela
20. avgust 2012. u 12.14
Nas „decak” ima 2.5 godine - mesanac jorkija i maltezera...preko vikenda je bio na cuvanju kod prijatelja. Kad smo se vratili kuci docekao nas je kao i uvek, u svom hajper maniru, skacuci od jednog do drugog, bacajuci se po nama, pa opet skakanje i lizanje...spustila sam ga na pod i otisla na minut u drugu prostoriju, ubrzo je dotrcao moj sin vristeci posto pas ne može da se drzi na nogama...Spustila sam ga na pod i stvarno je padao na jednu stranu??? Samo posle minut je bio bolje...Danas je dobro, uobicajeno zivahan????? ODvescemo ga kod veterinara, ali njih se plasi i redovno se istraumira dok prilazimo zgradi klinike...Vasa iskustava i ideje...šta se desilo?
marijamhlc
20. avgust 2012. u 14.25
na zalost, epilepsija, i nas pas to ima, lekovima se sve regulise. ako ste u Beogradu javite se da vam dam kontakt kod koga da odete.
bela
20. avgust 2012. u 16.28
...pa nije valja...veterinarka mi se javila i kaže da tokom pregleda nije mogla ništa loše da ustanovi...on nije izgubio svest...glavicu je drzao uspavno, samo nije mogao da se osloni na noge i jako je drhtao (kao da se prepao). Rekla sam da mu izvade krv, mada ona na tome bas i nije insistirala... Kakvom vrstom pregleda se ustanovljava epilepsija?
avlijanerka
21. avgust 2012. u 06.31
Ako se ti ikada opet desi, probajte da snimite video kamerom. Veterinarima je mnogo lakse ako mogu da vide kako to izgleda.

Inacem ja se sve nešto nadam da nije epilepsija, možda neko ukljestenje od tog silnog skakanja?
bela
21. avgust 2012. u 09.48
Nalaz krvi je dobar...po onome kako sam joj opisala dogadjaj misli da nije epilepsija...Sinoć sam ga vodila u setnju, i primetim da na svakom desetom koraku „postedi” zadnju levu nogu...na dodir ga ništa ne boli, a ni doktor ništa nije nasao????Kad smo na kraju setnje sreli zeca, pustila sam ga da ga pojuri, i nikakve smetnje nije imao a da sam mogla da primetim...
Zaboravila sam da napomenem da je pre par nedelja ukrao sataras iz tanjira...posle par sati morao da povrati, pa posle povracanja nije mogao na noge od slabosti jedno par minuta...valjda to nije povezano sa ovom najnovijom epizodom????
Ideja sa kamerom je odlicna!...nadam se da mi neće trebati:(
marijamhlc
21. avgust 2012. u 16.22
Epilepsija bas ne može iz krvi da se ustanovi, to je neuroloski poremecaj, sve je isto kao kod ljudi, isti lekovi, isto lecenje.

Nevažno koje su rase, koliko godina imaju, sve može da zahvati. Najviše doduse oboljevaju mesanci jer je njihova krv dosta mesana, i onda je genetika jako losa, i možda je neko u nekom kolenu imao i eto vasem psu su krenuli napade.

Sve analize su sigurno savrsene, tek u trenutku napada, ako je tada prikjucen na MRI može da se vidi šta se desava u mozgu, sto znaci nema sanse da se ustanovi tako.

Ako se ponovi epizoda, pokusajte da snimite, i jako je bitno da imate veterinara koji ima pacijente sa epilepsijom, inače neće znati šta da mu da kada krene napad.

Neću da vas plasim, ali da znate za svaki slučaj, ako ponovo dobije napad, i zapadne u takozvani ciklus napada, to morate odmah da prekinete sa terapijom, inače će pas da vam ugine, ali opet kažem, najbitnije je psima sa epilepsijom da imate ODLICNOG veterinara, koji je spreman u sred noćida izadje i smiri psa. Vrlo se prosto prekida ciklus sa bensendinima, ili se daje preko vene ili sa cepicem u guzu direktno.

Epilepsiju može da izazove kako genetika, tako trauma, ujed zarazenog krpelja, ako ga je pecnula struja preko bandere i t.d, znaci sve sto može da izazove traumu kod psa.

Nema veze sto vam pas nije gubio svest, i nas pas je svestan kada dobije napad epilepsije, čak se odaziva i na komandu da pridje.
Mi nismo ni znali da je prvi napad bio napad epilepsije, tek pri drugom napadu smo postali svesni. Prvi napad mi se pas ukocio, kao da je uradjen OFF u glavi, on se sav pogubio i samo je pojurio ka meni da ga tesim jer se sav uplasio.
Odmah smo uradili milion testova, krvi, opterecenja srca, ma sve zivo, zdrav prav ništa mu nije falilo, ali eto...

U svakom slučaju, ako ste u Beogradu, možda bi ipak trebalo da odete do profesora Nese Andrica na vet fakultetu, da pogleda psa za svaki slučaj, on se bas bavi proucavanjem epilepsije kod pasa, i jedini je specijalista u Srbiji za tu vrstu neuroloskog poremecaja

Ako treba još nešto, javite

p.s ima nekoliko vrsta epilepsija kod pasa, sve se razlicito zovu, ali mozete sve naći na internetu šta vas zanima

marijamhlc
21. avgust 2012. u 16.26
Nemojte da se plasite, nije to ništa strasno, i sve se regulise lekovima, samo ako se na vreme reaguje.

Ako zapustite psa i ostavite bez terapije tada vam je već kasno.

Jedini slučaj kada već pas ne može da se leci i uspavljuje se je kada ima preko 5 napada dnevno

Moj savet je da ne ignorisete, pogotovu sto imate malo dete, za koje može da bude sok ako vidi sirotog psa u takvom stanju, nego da reagujete na vreme.

pozdrav
bela
21. avgust 2012. u 16.31
Hvala vam na informacijama. Nazalost nismo u BG-u, u Kanadi smo, ali imamo odlicnog veterinara...koji je trenutno na odmoru u BG-u:(

Procitala sam sve vezano za epilepsiju, sad mi je jasnije, kažem opet, tesi me to što je sinoć malo izbegavao da staje na zadnju levu nogu, a i posle je dugo lizao misic ispod zadnjeg levog kuka...tako da se nadam da je samo neko ukljestenje u pitanju...Da li vas pas ima problema sa nogom dan nakon napada, u smislu da izbegava povremeno da se osloni na nju???

Hvala još jednom.
marijamhlc
22. avgust 2012. u 02.50
Da naravno da ima, sa svim sapama, jer mu se kompletno zgrce misici u tom trenutku, i dobije uzasnu upalu svim misica na sapama.

Napadi se jako teski za pse, pa kao i za ljude ustvari, ali zivotinje generalno losije to podnose.

Možda da ga ne vodite kod vaseg veterinara, nego na veterinarski fakultet odmah, jer se na fakultetima uglavnom rade istrazivanja na tu temu, i tamo mogu odmah da obave sva potrebna ispitivanja.
avlijanerka
22. avgust 2012. u 07.35
Marijamhlc, veterinarski fakulteti u Kanadi se nalaze po nekim zabitima (postoje mislim samo tri), tako da do njih doći je komplikovaniji proces. Osim toga, nisam sigurna da li im treba uput od njihovog veterinara, inače zavrse kao pokusni materijal kod studenata.
Ja i dalje preporucujem da je video kamera spremna u svakom trenutku i da snime ako se tako nešto ponovo desi. Do tada je sve nagadjanje i cvrsto držim palceve da nije epilepsija. A i da jeste, kao sto marijamhlc rece, nije kraj sveta, sa lekovima se to jako lepo kontrolise.

P.S. Ako želite da vidite veterinara sto pre, u Torontu je nocna klinika koliko čujem sjajna i imaju dosta specijalista.
marijamhlc
22. avgust 2012. u 15.06
Jasno, znaci razlikuje se totalno od Evrope ceo sistem.

Ne daj Boze da zavrse ko pokusni kunici sa takvim stanjem, uzas, ne mogu ni da zamislim!:(

Onda samo oprezno i naravno, kao sto kaže avlijanerka, ako uspes da snimis scenu kada se to desava, odlično, kako bi veterinari imali bolju predstavu šta se desava,

Nadam se da će se sve lepo zavrsiti za kucu!
marijamhlc
28. avgust 2012. u 10.10
bela, kako vam je pas i ima li nekih novosti? da li se napad ponovio?
bela
02. septembar 2012. u 10.57
Sinoć smo dosli sa odmora. Priatelji kažu da im se desilo da su ga jednom videli kako nije mogao na noge posto su mu oko minut bile totalno mlitave-nije mogao da stane na njih. Sve ostalo je delovalo normalno, nije bilo grcenja - kao i kod nas. Nisu snimili. Moja kamera je spremna...
marijamhlc
05. septembar 2012. u 11.44
OK, da, to je onda definitivno epilepsija, posto se jako brzo ponovilo.

Ja vam najiskrenije savetujem da odvedete psa sto pre kod veterinara, i kazete šta se sve desilo, i u kom vremenskom periodu.

Sto pre psa stavite na lekove, bolje će njemu da bude i vece su sanse da će se posle 3 god skinuti sa lekova

puno pozdrava
Marija
bela
06. septembar 2012. u 10.37
Šta da vam kažem, oni ne misle da trebam da ga dovedem i ne misle da je epilepsija. Preksinoć je opet u setnji malo „izbegavao” zadnju levu nogu, a sinoć ju je lizao i malo grickao oko sape,kao da mu nešto smeta, a bez da se ista desilo u zadnjih 10 dana...Kamera je spremna...
marijamhlc
07. septembar 2012. u 06.43
Možda ima macju travu u samoj sapi, koju treba izvaditi, ili moguće da mu je neki nerv prikljesten.

Promenite veterinare!!!!! ja svakako smatram da psa treba odvesti kod veterinara, o Boze, ajde sto je u Ca teško i za ljude što se tiče specijalista (brat mi živi u Ca već 15 god), ali da li je moguće da se i veterinari ponasaju tako???????

Verujte mi mi smo u Bg-u do sada promenili 10 veterinara dok nismo nasli onog koji nam odgovara, i kod njih smo već 2 god.

avlijanerka
07. septembar 2012. u 08.05
Ja nekako i dalje verujem da je u pitanju samo neko ostecenje nerva...
Bela, menjajte veterinara odmah! Koliko se secam, vi ste u Kanadi, imate sjajan sajt www.vetratingz.com, gde mozete da pronadjete nekog dobrog u vasoj blizini.
bela
08. septembar 2012. u 02.23
Cekajte ja mislim da imam dobrog veterinara...Kaže da epilepsija ponekad ne može da se dokaze čak ni preko CT-ja ili magnetne rezonance...Kaže da su simptomi nekarakteristicni, ali ne iskljucuje mogućnost da je epilepsija u pitanju. Kaže da želi da se utvrdi da li sve noge budu nepokretne, ili samo npr.zadnje, da želi snimak toga što se desava i da nema nikakvih problema da ga stavi na blazu dozu lekova za epilepsiju - ali da bi to imalo smisla samo ako je neko stalno kuci pa može da potvrdi da nema vise „epizoda”. Receno mi je šta da radim u slučaju sledećeg napada, na šta da obratim paznju...i ja sad cekam...u nadi da se neće ponovit.Postoji mogućnost ukljestenog prsljena, a i to kao i masa drugih stvari može da se dokaze samo tokom napada. Sad znam na šta da obratim paznju.Ni jednog momenta i ni jednim predlogom nije zloupotrebio cinjenicu da kuca ima zdravstveno osiguranje...Ne razumem šta bi bio dobar doktor - neko ko bi mi na osnovu moje price potvrdio epilepsiju i dao lekove?? Već sam imala slično iskustvo sa detetom kad nam je lekarka nakon petominutne posete automatski prepisala pumpicu sa kortikosteroidima...obrzalozenje: ovde sva deca imaju astmu pa sigurno ima i ona...Radilo se o bronhitisu koji je prosao sam od sebe bez antibiotika. Videcemo šta će biti...
marijamhlc
08. septembar 2012. u 10.24
Nas pas isto ima netipicne napade, nema onog padanja na zemlju i tresenja. On se ukopa u mestu, par sec se ne pomera, i onda krene ko pomahnitao da laje i da trci oko kola, vuce povodac.
Ja sam Vam na početku rekla, epilepsija, ni kod ljudi ni kod pasa ne može da se registruje ni na CT-ju ni na magnetnoj rezonanci, osim u trenutku napada.

Ako mu je prikljesten nerv, to može da se vidi na magnetu ili na rengenu bez problema, jer u tom slučaju ako nešto pritiska nerv, može biti neki kicmeni prsljen ili nešto drugo.

Imate razne nacine da izazovete napad kako bi proverili, buka, kada spava da ga uplasite necim sto izazove jak tresak pored njega, slikanje fotoaparatom sa blicom, uzbudjenje kada vidi druge pse/ljude koje voli, stres zbog nečega.
Napadi epilepsije se uvek dogadjaju posle sna i posle nekoliko min do 5 min kako se pas probudio.

mimozaaa
(posmatrac)
08. septembar 2012. u 11.15
Navela si sve situacije koje izazovu napad a interesantno je da prva stvar nasta vetiran posumnja je ukljestenje nerva a toliko pasa ima epilepsiju. Ista stvar se desila i kod psa labradora moje prijateljice. Ja sam odmah posumnjala na epilepsiju a veterinar na nerv. Ona je vise zeljela da cuje ovo drugo pa je samu sebe ubjedjivala da je to, a sve je govorilo obrnuto. Kako je vrijeme prolazilo tako je on sve vise i cesce te duže imao napade i to upravo u takvim situacijama kad spava, neko pozvoni na vrata, sve neke iznenadne situacije. On je jadnik na kraju bio ekstremni slučaj a i kasno se krenulo s lijecenjem te je na kraju imao po 50 napada u jednom danu i morao je biti uspavan.
zato je najbolje snimiti situaciju te pisati na papir kad se desilo, koliko je dugo trajalo i kako se ponasao. Sve to daje veliku pomoć veterinaru da utvrdi tačno dijagnozu te odredi pravu terapiju. Postoje psi koji imaju 2-3 napda godisnje a ima i onih kod kojih se često desava pa se čak i pogorsava.
Ipak ako je ner u pitanju pravi tj. dobar veterinar zna pritiskom na određeni dio kicme utvrditi da li je to ili nešto drugo. Ne može ukljestenje nerva da boli jedan dan da pas sepa a da ga ostale dane ne boli niti se ista na njemu primjeti.
bela
08. septembar 2012. u 16.59
Ja sam otvorena za sve mogućnosti ali zaista ni u jednu nisam 100% ubeđena. Pocinjanje sa najmanjom dozom lekova za epilepsiju mi je još najjednostavnije...Ono sto me buni i nema smisla, je da u periodu kad već 20 dana ništa nije bilo...on i dalje lize i gricka svoju nogu????? Ako su napadi epilepsije kod svih pasa razliciti (ili mogu da budu), to bi znacilo da se svako neuobicajeno ponasanje u startu može voditi kao epilepsija...???? Najlakse bi bilo da se to desava jednom dnevno pa da ja lepo nakupim sve informacije ili čak da ga i ostavim na klinici...ovako, šta da radim/rade sa psom koji nema nikakvih problema osim sto kad legne lize nogu povremeno???
Da li se epilepticni napadi umnozavaju ili ne????? Da li su psi kojima se napad desava jednom u mesec dana takođe stalno pod lekovima? Ima li dodatnih posledica od uzimanja tih lekova??
Hvala.
marijamhlc
09. septembar 2012. u 06.12
Pazi ovako, svakako ti pas daje neki signal da mu nešto nije u redu sa njim, sto znaci odvedi ga kod veterinara. Nemoj da trazis samo jedno mišljenje nego ga odvedi još kod nekog veterinara da cujes i šta će neki drugi veterinar da ti kažem.

Svaka ordinacija veterinarska je prica za sebe, ako radi samo jedan veterinar on se specijalizuje samo opstu medicinu, i neke specificne bolesti on jednostavno njegove signale ne može da razazna jer možda nikad nije imao takav slučaj, a naravno neće da trosi vreme citajuci malo vise o toj nekoj bolesti.

Primera radi, nasem psu kada su postavili dijagnozu epilepsije, od tada smo promenili 4 veterinara, iz gore navedenih razloga, oni jednostavno nisu znali kako da se ponasaju sa psom koji ima epilepsiju i šta treba da mu daju kada nastupi ciklus epilepticnih napada, koji na zalost mogu i da ubiju psa! A nama se desila situacija da niko od ta 4 veterinara nije znao šta da radi sa psom koji je pao u ciklus ep napada, i imao napade na svakih 4 min. Sticajem okolnosti kod komsinice je bila devojka koja je odmah pozvala svog veterinara decko dosao i odmah je znao šta treba da uradi.

Ako pas ima jedan napad mesecno, to je prihvatljivo i u tom slučaju ga ne treba stavljati na lekove, ali svejedno, to mora veterinar da vam kaže kakvo će lecenje da bude.

Da li se napadi umnozavaju, opet, zavisi od psa do psa...

Lekovi - u početku će pas biti osamucen non stop, posto Fenobarbitati su droga, opijati, ali to traje 2-3 msc, i posle toga pas se vraca u normalno stanje, navikava se na lekove. E sad, šta treba izbegavati, stresne situacije, slikanje sa blicem, jake zvukove, uzbudjenja jaka, znaci malo izolovati psa od svega.

Odvedite psa da snimi tu sapu sto lize, možda mu je stvarno usla macja trava u sapu i deluje mu na nervni sistem.

Da li ste proverili sve na krpelje, možda ga je zakacio zarazen krpelj? to se prvo obavi, analiza krvi na sve!

Na zalost nasem psu je to bio okidac, ujeo ga je zarazen krpelj, preneo mu babeziju, i to mu je otislo na nervni sistem koji mu je izazvao totalnu pometnju u glavi!:(

Rekli ste u jednom postu da veterinarka nije htela da mu izvadi krv, a kako je planirala da postavi psu dijagnozu sa takvim simptomima???? prvo mora da iskljuci neke osnovne stvari pa tek onda da prelazi na ostatak, rengenski snimak i t.d

avlijanerka
09. septembar 2012. u 09.02
Bela, ja sam stvarno stekla utisak da tvoj veterinar nije siguran u kom pravcu da krene sa ispitivanjima. Meni se nije dopalo što ne želi da uradi testove koji bi eliminisali ukljestenje nerava ili sve ono sto je Marija napomenula. Možda jeste epilepsija, ali ako kucov već 20 dana lize nogu, ondu tu ima i nešto i drugo, pa mi je nerazumljivo da veterinar smatra da to ne treba da pogleda. Možda je dobar za neke stvari, a za neke druge nema puno iskustva.

Marija i mimoza su ti dale puno odličnih saveta i svi se nadamo da ćete sto pre otkriti šta je u pitanju. Ljubi kucova...
bela
09. septembar 2012. u 12.21
Avlijanerka...krv je pregledana i u redu je sve bilo...ni tu nogu ne lize stalno, ali je to jedino sti primetim da radi...pregled nije pokazao nikakvu reakciju na bol ili problem, pa su mi rekli da nema smisla da ga čitavog guraju pod x-ray. Klinika ima vise veterinara i rangirana je izuzetno visoko po anketama pacijenata...Krpelja ovde nema - hvala klimi...Sad preko vikenda ne lize ni tu nogu...a svi ga ljubimo, ljuljamo i tetosimo...Hvala svima, obraticu paznju na budjenja i stres...Macinu travu još da istražim, za to nikad nisam čula...
baxuz
(φεμμινα™)
13. septembar 2012. u 07.21
bela da ti olaksam bar malo situaciju... moja maltezerka lize noge toliko da je nekad naporna za gledanje sa tom radnjom...

a nema ništa... ni buve, ni krpelje, ni popino pase, ni cicke... okupana je, cista, ništa joj ne fali niti je boli, skace, seta i hoda normalno ali su noge opasna zanimacija... ko ljudi koji grickaju nokte...

ja zakljucujem da je njoj dosadno...

za epi napade nemam šta da kažem jer nemam ama bas nikakvo iskustvo, osim ono od drugih ljudi... nisam nikad ni videla kako to izgleda kod psa...

ipak ispricacu ti nešto što ne može da odmogne a može da pomogne... mom muzu kad je imao 18 godina desilo se nekoliko sličnih napada kao epilepsija (mlitave noge, blaga pena na usta i kratko gubljenje svesti)... nasi lekari su to zakljucili po kratkom postupku uz nekoliko analiza i testova... dobi covek dijagnozu i lekove...

u tom periodu razvodili su mu se roditelji i bio je pod teskim stresom i velikim nervozama... na sreću ti napadi bili su sporadicni i laki...

kad je dosao da živi u IT, desi se jedan od napada i on ode u bolnicu... italijani odrade masovno ispitivanje, do sitnih creva, i na kraju daju dijagnozu da epilepsije nema nigde već od silne nervoze telo dozivi shok i takvo stanje izgleda kao jedna vrsta epilepsije... skinuse ga sa svih lekova, poslase kuci kao zdravog i rekose da batali nervozu... u kratkom vremenu moj muž je naucio da izbegava neuroticne situacije i evo već 18 godina nema traga od napada... nikad se vise nisu ponovili...

šta hoću da ti kažem, možda je tvoj pas jednostavno bio pod tolikim shokom i stresom sto je ostavljen, srećan sto ste se vratili da je upao u vrlo slično stanje kao epilepsija... tačno se ti napadi desavaju kad vas nije bilo ili od prevelike sreće sto ste dosli...

posto se taj napad već 20 dana ne ponavlja, to je po meni samo jedna epizoda a ne dijagnoza sa lekovima...

pas je sad u svom ambijentu, vi ste tu, on srećan i zadovoljan i nema vise traga od bolesti...

da je moj pas, ja bih sve lekove izbacila pa ako se ponovi epizoda e onda opet kod veterinara, a ako se ne ponovi da znaš da psa ne ostavljas nikome...

ja moju maltezerku ne mogu nikome da ostavim, jer ona zavija toliko da se izbezumi od silnog zavijanja za mnom... kad idem negde zovem brata koji glumi bebisiterku i spava u mom stanu da se kuce ne bi traumiralo...

a s obzirom da je tvoj polu maltezer, to su takvi ludaci od psa da se retko sreću :))

bela
13. septembar 2012. u 09.30
Hvala ti na javljanju i ja tako razmišljam...a Izgleda da tu Macinu travu imam za izvod u basti, mada je svaka fotka na netu pokazuje drugacijom...Ništa već preko mesec dana...ljude kod kojih ga ostavljam, malo je reci, obozava. Domaćica redovno uzme godisnji kad on dolazi...A i prvi put kad mu se desilo, bilo je nakon povracanja, gde se grdan bas isprepadao, i mi zakljuchismo da od slabosti/straha ne može na noge...Pene nije bilo, samo drhtanje, isto kao sto drhti kad udje u kola...Ne znam, biće valjda sve OK...A krene li ponovo da se desava - ima osiguranje, pa šta bude trebalo imace.

Jel problem da mi neko opise delovanje te Macine trave na pse - bas ništa ne mogu da nađemna netu..Mislim da mi to u basti raste kao korov, ali ne deluje kao nešto na šta se možeš ubosti???
baxuz
(φεμμινα™)
13. septembar 2012. u 12.22
ja nemam pojma šta je macina trava... možda ona travuljina što se lepi psima za dlaku... evo gledam slike na guglu i ne mogu da definisem šta ta trava radi ili izaziva...

popino prase http://tinyurl.com/9k6s9wh je trava koja se zabode u dlaku psa, zna da udje pod kozu ili u uvce psu i onda je potrebna intervencija veterinara...

moji psi su to imali i u usima i među prstima na sapi, zato maltezerku kontrolisem kad je sezona te travuljine jer joj se svuda zavuce...

bela, sve sam vise ubedjujena da tvom psu nije ništa a ne da ima epilepsiju... maltezeri su po prirodi dramaturzi, tresu se čim im nešto nije po volji i vrlo su cudne naravi...

bela
13. septembar 2012. u 13.02
...ma „najstrasniji” period tek sad nastupa...kad suvo lisce pocne da susti...tad heroj nos ne sme da promoli napolje...Da naginje ka drami - naginje...i ja se nadam da je sve OK.
avlijanerka
14. septembar 2012. u 09.57
Ovo sto baxuz piše ima puno smisla i držim vam palceve da malisa vise nema nikakve epizode.
bela
01. novembar 2012. u 14.27
Evo ništa već 2 meseca...sad je već „grdno” razmazen...mora stalno da je na nekome...u krilu, na ledjima, na necijoj nozi...sklupcan oko nekoga,...izuzev kad „brani” kucu:)...Prošli Petak nisam radila, bili smo sami u kuci, spremala sam se da izadjem iz kuce i tu on pocinje polako da drhti...U momentu kad sam pred vratima, trese se kao pred streljanje...epizode se ne ponavljaju, ali njegova ovisnost o meni...a bome i moja o njemu, su već na granicama normalnog.
baxuz
(φεμμινα™)
03. novembar 2012. u 08.39
bela rekoh ti ja da je to karakterna a ne fizicka bolest :)
sad znaš da ćeš do kraja njegovog zivota da imaš „problem” kao sto ja imam sa mojim psom... :)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.