Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Artritis kod pasa
BabaTunde
08. avgust 2012. u 23.19
11 godina do skoro IZUZETNO IZUZETNO aktivan pas je dijagnostikovan (dijagnoza još nije potvrdjena) da ima artritis. da li neko ima savet šta da radim ... da li da idem sa konvencionalnim lecenjem ili ima neka alternativa koju mi preporucujete? još nešto, veterinaru BEZGRANICNO verujem, sjajan je dijagnosticar tako da ću da čujem i njegovo mišljenje ALI tek za 10 dana - dugo se ceka šta mogu. voleo bih da čujem da li neko ima bilo kakav predlog pre nego sto odemo do doktora? u poslednjih nekoliko dana sam mu davao advil 2X dnevno. nemam utisak da mu je bolje ali ni gore tako da sam mu lek ukinuo. inače, pas ima apetit (sto je meni jako bitno), dobro je raspoložen, mase repom, raduje se svakom izlasku ALI bolno skici već posle par minuta napolju. onda obično sedne, malo se odmori i tako nekako zajedno izguramo nasu staru rutu.

hvala
mimozaaa
(posmatrac)
10. avgust 2012. u 02.18
I moja kujica ima problema sa artritisom a stara je 11 godina. Sepa na zadnju sapu ali ne cvili. Kreće se sporo te sama tempira svoje setnje. Ja je pustim a ona seta koliko može a kad joj je teško ona sjedne ili krene polako kuci. Dajem joj Caniviton prah kojeg stavim u hranu. Inače pomaze zglobovima da se podmazuju. Bude joj malo lakse. Nema lijeka sem tableta koje su i protiv bolova. Njih uzmemo kad bas jako boli. I mene zanima da li postoji nešto sto može pomoći?
avlijanerka
10. avgust 2012. u 05.19
Evo, na naslovnoj strani imate pricu u psu kojeg gazda uspavljuje svako vece u toploj jezerskoj vodi, jer kucov ne može da zaspi od bolova. Na njihovoj Facebook stranici se vidi da su sada poceli neki laserski tretman koji kao ima dobre sanse. Nekoliko ljudi je pisalo da svojim psima daju Glucosamine i da daje odlične rezultate.
BabaTunde
12. avgust 2012. u 10.07
situacija nije najbolja ali sad šta je tu je. pregladao ga je i prepisao mu je lek metacam. http://www.metacam.com i predlozio da mu dajem glukozamin tablete na dnevnoj bazi. oko jednog smo se slozili ... sto mu dajem vise tableta to će imati sve vise negativnih posledica po druge organe, jetru, bubrege, gastrointestinalne organe, krvotok ...ALI bol će biti manji sto može da bude dobro a i da ne bude dobro. smanjenjem bola pas će ponovo dobiti sigurnost da je sve uredu i nastavice da trci sto će mu pogorsati situaciju tako da će u sledećoj seriji lecenja MORATI da dobija veću dozu leka. dogovorili smo se da mu lek dajem „po potrebi” i da se vidimo za mesec dana. ja imam specificnog psa koji MORA da trci najmanje sat dva u toku dana tako da je najbolje što se medikacije tiče da svako porazgovara sa svojim veterinarom da ne bi bilo tezih posledica. metacam nije naivan lek i kod nekog „radi” a kod nekog ne.
Ola011
16. avgust 2012. u 23.58
Uf, uf bas mi ga je zao a i vas, sve znam...:( Videla sam u Blue Cross Animal Hospital da se spominje neka terapija laserom...Probajte i sa masazom, ako ne pomogne, prijati nega i paznja.
trudnjacica
(consultora)
05. septembar 2012. u 15.46
Nisi napisao/la , artrozu čega, koji zglobovi su u pitanju, kukovi? Koji stepen? Ja znam prilično o artrozi, artritisu i displaziji kukova jer je nazalost i kod mog psa to dijagnostikovano. Ima raznih metoda za razne stepene oboljenja , sve zavisi gde se nalazis, kakve su ti ekonomske prilike...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.