Diskusije : Kućni ljubimci

 Komentar
Mali prstic na zadnjoj desnoj nozi
Zoran84
21. jul 2012. u 15.18
Pozdrav,

Danas smo bogatiji za jednog clana porodice! Dzeki! mesanac labradora i karjalskog medvedskog psa. Dzeki je star 8 nedelja. Pun je energije trci, skace i gricka sve sto stigne! jedna stvar me muci a to je mali prstic na levoj nozi koji visi.? Potreban mi je savet osobe koja ima iskustva sa ovakvim problemom. Da li treba da ga vodimo kod veterinara zbog toga? noktic mu normalno raste i uopste se nezali na to niti obraca paznju, trci i hoda kao da mu ništa nefali. Pogledajte sliku da vidite o kom prsticu je reč. Dali je taj prstic slomljen? :( Dali to može kasnije da mu pravi probleme? na desnoj nozi taj prstic je isto labav i visi ali ne kao na levoj.

http://s13.postimage.org/y7p8cfynr/IMG_0768.jpg

Zoran
marijamhlc
22. jul 2012. u 12.26
Ništa se ne brini, sve je to ok, ali ako mislis da nešto ne valja, i da kucu boli kada mu pritisnes to mesto, uradice mu rengenski snimak i utvrditi da li nešto nije u redu. Ja ti savetujem da odes do veta za svaki slučaj, da posle ne bude nekih komplikacija, ako nešto nije uredu, pa ćeš platiti 10x vise nego sada.

Zoran84
22. jul 2012. u 12.32
Ma uopste ga neboli dirao sam ja to i ništa neoseca kao da je sve uredu. u petak idemo da primi prve vakcine pa ćemo da pitamo veterinara dali je to normalno.
Lignjeslav
24. jul 2012. u 04.57
Pitaj veta ali meni se čini po slici da je to „peti prst” koji kod pasa danas i nema neku ulogu. Ova ostala četiri na vrhu sape su svi normalni i na broju, koliko vidim. Mislim da nema šta da brines, da je to sve kako treba.

Pirinejski pas, naprimer, ima i još jedan prst sa noktom tu negde i ta dva su čak i snazni još uvek i služe mu kao dodatna pomoć za veranje po brdima, onolikoj psini!
baxuz
(φεμμινα™)
24. jul 2012. u 18.15
koliko ja znam taj 5. prst nema ama bas nikakvu ulogu i ne predstavlja nikakav problem... ponekad se desava da pas može da zakaci u igri ili trcanju taj prstic i da ga povredi pa se on onda odstranjuje iz preventive sto i nije neki veliki zahvat...

mislim da nemas o cemu da brines i da će te vet dodatno razuveriti... :)
Zoran84
25. jul 2012. u 01.09
Hvala svima na odgovorima!
Bili smo kod veterinra i sve je u redu, to je peti prstic kako oni kažu i neigra ama bas nikakvu ulogu kako sam ja razumeo ona mi je rekla da su to nekad njima odstranjivali zbog toga što se u igri povrede pa se onda upali i bude problema. Primio je prve vakcine :) za 4 nedelje idemo da primi još :) i da mu stave mikrochip.

Evo par slika od Dzekija :)

http://s16.postimage.org/ac306c95x/IMG_0794.jpg

http://s8.postimage.org/69ns2mch1/IMG_0776.jpg
avlijanerka
26. jul 2012. u 03.48
Presladak je malisa! Najmedeniji su mi kada tako legnu, a noge na sve četiri strane:))) Obavezno mu ugradi mikrocip sto pre, to je jedini način da ga pronadjes, ako dodje do nevolje.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.