Diskusije : Film

 Komentar
Da li neko zna originalno ime filma
Laki1952
30. maj 2020. u 00.11
Gledao sam u Kinoteci film „Krvavo sunce” pre oko 40 godina.
To je neki azijski borilacki film i to mu nije originalno ime to je samo ime koje je vazilo u tadasnjoj Jugoslaviji. Da li neko zna kako mogu pronaći naziv tog filma na engleskom jeziku.
antologia
(svakog dana...)
30. maj 2020. u 05.46
Možda ovaj? Jedino sto mi pada na pamet, poznat iz 1945 i jeste o odnosima USA sa Japanom u 2.sv. ratu. Snimljen malo prije rusenja Hirosime. Nije azijski i borilacki, ali se makljaju puno- davno bilo:)

Blood on the sun (1945)
drama, romantika, triler, ratni | SAD
Rezija: Frank Lloyd

Glumci: James Cagney, Sylvia Sidney, Porter Hall, John Emery, Robert Armstrong, Wallace Ford, Rosemary DeCamp, John Halloran, Leonard Strong, James Bell, Marvin Miller, Rhys Williams
Laki1952
30. maj 2020. u 13.41
Hvala.
Naziv filma na nasem jeziku ne bi trebalo samo prevesti. Ko zna kakav je originalni naziv filma. Film je bas za decu, borilacka fantazija koja nema nikakve veze a realnoscu. Nešto u stilu Brusa Lija. Ipak scene izgledaju mnogo realnije nego u filmovima o Brus Liju.
antologia
(svakog dana...)
30. maj 2020. u 15.19
Nema na cemu. Ja sam se zakacila za informaciju da si film gledao u
kinoteci, otud ova asocijacija.
Trebalo bi još podataka za pretragu. Ne prevode nasi, niti su prevodili bez veze, koliko god slobodan prevod bio???
Možda bi trebalo pretraziti kinoteku u mjestu gdje si gledao film:)
Laki1952
31. maj 2020. u 00.18
Hvala, bas ste ljubazni.
Film sam gledao u Bogradu u Kinoteci. Film nije bio crno beli i nije bio star. Nadao sam se da ću naleteti na nekog filmofila koji je takođe gledao ovaj film a zna kako se pretrazuju arhive Kinoteke.
Babette
(office mite)
01. jun 2020. u 11.08
Možda neki detalj o radnji filma, kung fu filmova mali milion.
Laki1952
01. jun 2020. u 13.56
Neki momak brani brata i suprotstavlja se nekoj lokalnoj bandi. Naravno protivnici koriste sve vrste hladnog oruzja a on ih mlati samo rukama i nogama. Tehnika mu je vrhunska i kreće se fantasticno. Onaj ko je rezirao ove borbe izvanredno poznaje borilacke vestine i sve scene su veoma dobro uradjene.
Moram reći da sam ja tada bio veoma mlad i da sam aktivno trenirao borilacke vestine. Film mi se svideo.
Naravno sve u ovom filmu je u domenu maste i fantazije i sve je daleko od realnosti.
U realnosti jedan maksimalno utreniran covek, može se možda suprotstaviti dvojici ili trojici ljudi koji nisu vicni tom stilu borbe, a nisu mnogo krupniji ili snazniji od njega. Ako jedan od te trojice ima neko hladno oruzje onda je svaka borba tog junaka besmislena. Drugi veliki problem je da svaki vrhunski utreniran sportista ima veoma limitirane sposobnosi i posle samo nekoliko minuta velikih naprezanja naglo gubi snagu i postaje nesposoban za dalja naprezanja.
Ima jedna scena koju sam zapamtio. Covek ulazi u neku birtiju gde se okupljaju clanovi bande. Nosi u ruci neku keramicku posudu. Neko mu podmetne nogu i saplete ga. On baci posudu uvis i napravi kolut napred, zatim se doceka na noge i uhvati posudu. Onda odlozi posudu i isprebija sve clanove bande. Naravno on prođe bez ijedne ogrebotine.
Ti istocnjacki filmovi govore mnogo o ljudima koji žive na tim dalekim prostorima. Pre svega ih treba tako gledati a ne kroz prizmu borilackih sportova. Njihov način borbe protiv zla i nepravde je možda malo drukciji u tehnickom smislu ali stremi istom cilju kao i nas. Njihovi super heroji se u sustini ne razlikuju od naših.
Voleo bih da ponovo odgledam taj film. Možda bih sada malo bolje razumeo poruku te njihove bajke.
Babette
(office mite)
01. jun 2020. u 17.57
Možda je ovaj, a ako nije, mrzi me dalje da tražim

http://www.hkcinemagic.com/en/f905-The-Masked-Avengers.html/
Laki1952
01. jun 2020. u 21.44

Nije taj film. Ovaj junak se bori bez oruzja i izgleda sasvim prosecno. Nema specijalnih kostima, nema specijalnih efekata i sve izgleda sasvim obično.
Veliko hvala na trudu.
Pozdrav.
Semion
29. jun 2020. u 13.43
Kung Fu Qurac 3?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.