Diskusije : Film

 Komentar
Kurrveštija i njen Prvo su mi skenjalii ćaću
Fan
19. septembar 2017. u 16.11
I mene kao i većinu Srbalja nervira blesava kurveštija Angelina i ne gledam filmove ni od nje ni sa njom. Ipak, tema sa Crvenim Kmerima i dogadjanja u Kambodzi tih godina nekako mi je bliža nego „silovane bošnjakinje” tako da sam First They Killed My Father ( http://www.imdb.com/title/tt4882376/ ) skinuo da pogledam.
Što pamtim, kad je Holivud i Čemerika u pitanju jedino se The Killing Fields tamo 80-tih ozbiljnije pozabavio tom temom iako su Ameri, kao i obično, direktno zaslužni za dolazak Crvenih Kmera i pogubljenje, ne zna im se broj, 2-3 miliona Kambodzanaca, četvrtine stanovništva u to vreme.
Ovde se Angelina bavi konkretno dogadjajima unutar zemlje tako da bi film mogo da se gleda kao nastavak The Killing Fieldsa odnosno šta je bilo posle ambasade, mada je to malo obradjeno i tamo.
Znači samo 2 filma o Kambodzancima dok ebem li ga kolio je snimljeno o jevrejima, Dobro, jest da je njih vise pobijeno ali je ipak nesrazmera u obradjivanju teme frapantna iako su reko bih, jevreji pobijeni na humaniji način. Kambodzance su između ostalog klali oštrim listovima banane da ne troše municiju.
Film ima solidnu ocenu na Imdb-u ali je žešće njesra. Previše produkcije, čuda, muda ali od filma ništa. Traje predugačko za ono što je rečeno a nije rečeno ništa. Devojčica i njena porodica prolaze kroz patnje, pa to smo znali i bez Angeline, sve je ispričano površno bez mesta dogadjanja i neko neupućen teško da može da sazna što se sve to dešava, pa ni šta se stvarno dešava. Mesta dogadjanja su izostavljena isto, negde je a ebem li ga gde.
Šteta kad se već uvatila za ozbiljnu stvar, a verovatno ima i emocija s obzirom da je usvajala i provela vreme tamo, sto nije sposobna i da napravi nešto od toga.
Ne preporučujem!

Pogledao sam isto i Pitates of the Caribian, Johnny se blesavi ko i obično.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
19. septembar 2017. u 16.54
Ti si neuk i zaboravljas da je Pol Pot aka Salot Sar francuski i zagrebacki djak. Nadahnjivao se njihovim divljastvom iz doba revolucije. Gradio put Bratstva jedinstva. Šta bi bilo kod tebe da neko skine kralja krv do kolena?
horatius
(konj)
19. septembar 2017. u 17.10
Koje, hebote, zagrebačke revolucije? Radnje akcije sad su već revolucija, jel. Ok, meni bi bile, al budimo ozbiljni
Fan
19. septembar 2017. u 17.11
Ne znam šta pričaš, krivi su ustaše?
Fan
19. septembar 2017. u 17.14
Ma Herr lupeta po običaju, kad nema šta da kaže pametno on kaže glupo.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
19. septembar 2017. u 17.29
Dva totalno nepismena idiota. Lepo sam napisao da je gradio Put bratstva jedinstva.

Sad moram ko dojajko

https://sr.wikipedia.org/sr-el/Auto-put_Bratstvo_i_jedinstvo
Babette
(office mite)
19. septembar 2017. u 17.43
Moras da dodas u Wikju paragraf da je Pol to gradio, pa da se obrazujemo.

Ja inače nikad nisam kontala tog Pola, ni šta je uradio, ni ko je tu kome zavuk'o, totalno sam neznalica, boze. Ako mogu ista pametno da saznam iz tih filmova, pogledacu. Istoriju varim jedino kad je romansirana.
Fan
19. septembar 2017. u 17.43
Pa to je bitno? Svi su Titovi pioniri, djaci i omladinci, i Pol je sigurno hteo da bude bravar. Uprkos svemu ne isporučiše ga Hagu. Dobro, niko ga nije ni tražio ali ipak.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
19. septembar 2017. u 17.45
To postoji već tamo. Ovo znam iz nekadasnjeg STARTA. Casopis sa golim devojkama iz SFRJ.
Fan
19. septembar 2017. u 17.47
Baba, pa ništa pametno nije snimljeno na temu, načekaćeš se. I Killing Fields je bio kanta svojevremeno.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
19. septembar 2017. u 17.54
Evo ti Baba pusti agrikolu. Ima toga tona na nekim TV kanalima koje ne gledaš.

https://topdocumentaryfilms.com/year-zero/
Fan
19. septembar 2017. u 18.08
Mladjani Pilger, i dalje tera isti friz.
Ovo je bolje:
https://www.amazon.com/Cambodia-Year-Zero-Francois-Ponchaud/dp/0030403065
Expander
(Floyd ....)
19. septembar 2017. u 23.58
Ovo mi je na pljuvomet od kuce...nekih 700 m vazdusne linije;
https://i.ytimg.com/vi/H3w9ta2r-3Q/maxresdefault.jpg

A podigli su neke betonske ograde gore nego Sloba u pm :D
Fan
20. septembar 2017. u 05.14
Šta je to, Asian food market?
Ja sam bio u Kambodzi ne znam ni sam koliko puta, najmanje 20 ali je to uglavnom bilo za thai vizu, onda samo predjem granicu koja mi je na 10 km i tu ima neki casino u koji nikad nisam uso, i onda se vratim nazad. Ceo moj boravak u Kambodzi bude 5-6 minuta.
Dva puta sam bio stvarno, prvi put pre skoro 20 godina a drugi put zimus. Angkor Wat mi je na 160 km od sela ali nisam mogo d namolim devojku da odemo tolike godine a ona pa nogom tamo nije krocila u zivotu jer je uobrazila da je beda, sirotinja, da nema ništa i da je samo muka ako odes tamo. Sto jeste bilo pre 20 godina. Tada nisu imali ni puteve nego sve neka crvena prasina koju si stalno istrisao sa sebe ko kaubojci posle jahanja. Ni Phnom Phen nije bio nešto, još uvek se oporavljao od Crvenih Kmera a po selima su živeli u drvenim „kucicama” koje i nisu mogle tako da se nazovu jer nisu imale zidove. Kad prođes sve si mogao da vidis šta se desava „unutra” bilo nocu bilo danju.
Siam Reap, iako je mesto gde se nalazi Angkor Wat isto nije bio ništa, nisi imao šta ljudski da pojedes jer jedini zapadnjaci koji su tada dolazili su bili ili vrlo bogati turisti koji su odsedali u par nekih nazovi luksuznih hotela i mi backpackeri koji smo spavali po guest housima za po 3-4 dolara noć.
20 godina kasnije je sasvim druga država u pitanju. Moja devojka je bila odusevljena, nije se nadala da je tako, pa reko majke ti ga jel te teram sve ove godine da idemo a ti nećeš mada sam i ja bio vise nego iznenadjen napretkom. Siam Riep je sada prava turisticka klopka po ugledu na sve druge. Putevi, motori, automobili, restorani, barovi, kafici,pizze, hamburgeri... Vrvi od charter grupa, pripitih tetki u srednjim godinama i techa koji jure mlado Kambodzansko meso. Sve u svemu jugoistocna Azija ko i svugde drugde. Kad vidim tako nešto milo mi oko srca i pomislim se da ima nade i za Srbiju. Kad su Kambodzanci posle njihove golgote postali normalni što ne bi mogli i mi?
SrboPeuljanac
(Sanjar)
20. septembar 2017. u 06.56
Vidim da si rekao da ovo ne treba gledati, ali sam ga skinuo i pogledacu, posto ne znam ama bas ništa na tu temu, ma ni povrsno.
Pravicu se da ga nije rezirala drolja ofucana.
Expander
(Floyd ....)
20. septembar 2017. u 06.58
Ne znam buraz nisam nikad zalazio tamo, pored auto-puta je, ali vidi se da ima i hram, vidjam i monahe ponekad
Veoma cijenim taj narod, vrijedan je i vrsni su poljoprivrednici..znaju sve i od njih uglavnom i kupujem svjeze voce i povrce subotom, istina ne bas svake ali..

Valjda je i Vudu čuo za Virginia i Parafield Airport market😁
Fan
20. septembar 2017. u 07.26
Jeste, što se tiče poljoprivrede i stocarstva jesu sposobni, pa vecina stanovnistva i tamo i u Tajlandu je seljastvo koje je vrlo kivno na gradjanstvo i burzoaziju. Nije cudo da su se Crveni Kmeri pojavili tada, jedino sto su bili mnogo ekstremni i krvolocni.
Zbog Budizma su vrlo miroljubivi i gostoljubivi i gde sam ja sam zalazio i prolazio po celoj toj budistickoj jugoistocnoj Aziji bilo bi nezamislivo bilo gde na drugom mestu u svetu po cenu da najmanje budem opljackan 1000 puta a sigurno i nešto mnogo gore. U Azijii mi nikada dlaka nije falila sa glave. Naravno, i tamo se desava sve i svasta i treba biti oprezan kao i svugde ali ja se ipak tamo osecam sigurnije nego bilo gde u drugim delovima sveta.

Srbo, ako ćeš da gledaš onda obavezno prvo pogledaj The Killing Fields ( http://www.imdb.com/title/tt0087553/ ) ako već nisi. Film je bio dosta zapazen u ono vreme i može da se gleda kao uvertira Angelininog filma.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
20. septembar 2017. u 10.22
Indij'na Djons bro.
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
21. septembar 2017. u 06.36
Za taj na Parafieldu vala i nisam.
Expander
(Floyd ....)
27. septembar 2017. u 04.11
Daleko si jbga...Port Wakefield? :)
Na Gepps Cross prodaju trulez, a i ciganluk je gore nego na Sabackom vasaru.
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
11. oktobar 2017. u 21.17
Ta valjda ću jednog dana da se oblacim u David Jonesu, a ne na buvljaku..
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.