Diskusije : Film

 Komentar
The Danish Girl
Fan
11. april 2017. u 05.43
Ne znam kako mi je promako ovaj film, dal' sto nisam bio u Svecku 2 godine, kakvi su svedjani, znam da su se usrali sa Aliciom Vikander i njenim osvajanjem kipica, morao bih da ga pogledam od tolikog smrada po medijima. Ovako sam to sve promasio pa nisam.
Ne secam se ni da se ovde pisalo o filmu a nije uopste los, čak šta vise. Globalisticko promovisanje izopacenih, abnormalnih vrednosti kao sto su pederastija, transdzenderisanje, pedofilija i slično? Ne znam ali znam da se likovi kao opisani u The Danish Girl setaju među nama i da im nije lako.
Znam za slučaj ovde u Svedskoj, da bas ne pišem u kom gadu ali radi se o nasoj srpskoj devojcici koja je sa nekih 13 godina zelela operaciju u muskarca. Ukljuceno je tu bilo puno institucija u slučaj, mada se nikada o tome nije nigde pisalo, ja privatno znam za dogadjaj. Socijalne sluzbe, doktori, psihijatri su posmatrali slučaj godinama, evaluirali situaciju i na kraju kada je devojcica napunila 18, uz slaganje roditelja izvrsena je operacija i devojcica je postala muskarac. Slučaj je interesantan jer većinom muskarci žele da budu žene, ovde je obrnuto ali to nije sve. Postoji još jedan twist u celom slučaju. Naime, devojcica se osecala da je zarobljen muskarac u telu žene ali sexualno opredelenje joj je bilo da voli muskarce. Uprosceno moglo bi se reći da je devojcica izrasla u gadnog pedera samo sto je to sve bilo potpomognuto operacijom. Sad valjda ima i decka, ako se već nije i ozenio, ne znam, ima već sigurno 4-5 godina kako vise nemam informacija šta je i kako je sa njim/njom.
Secam se tokom njenog odrastanja da je, pored svih ostalih, isla i na redovne psihijatrijske kontrole, vrlo ucestale i da je ceo proces trajao nekih 5 godina dok najzad nije odluceno i operacija dozvoljena. Naravno, u Svedskoj je to o trosku države, to jest na teret poreskih obveznika koji nikada nisu ni čuli za slučaj.
U svakom slučaju da joj država nije platila snasla bi se ona sama kao sto to rade svi ostali sirom sveta koji ne žive u Svedskoj.
U Tajlandu gde su transgenderi/ladyboysi vrlo česta pojava u drustvu i gde ih niko ne dira nego čak rade na svim normalnim mestima kao sto su banke, samousluge, bolnice i sve ostalo, oni koji skupe pare za operaciju su obično oni koji se vrlo uspesno bave prostitucijom.
The Danish Girl je film o jednom od pionira i prvih osoba koje su se podvrgle operaciji i na dobar način prikazuje tu neku psihicku transfomaciju muskarca u ženu.
Dobro uradjen film koji vredi pogledati.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
11. april 2017. u 06.04
Pun je Beograd takvih uglavnom dolaze iz Merosine ima tamo neko cudno zracenje.

Priznaj da si se najarcao na engleskog pederka Edija koji glumi uglavnom engleske oficire.

Sad su u Beogradu problem transdjenderi koji neće da se operisu.
Fan
11. april 2017. u 06.28
A ima toga u Beogradu? Mmmm, pa šta da ti kažem, živiš u svetskoj metropoli. Još si tamo i deci obezbedio po stan...👍🏿
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
11. april 2017. u 06.50
Pazi uvek smo bili napredni u tome ovde je sin (kcerka) Sher menjala pol dok si se ti patio sa tom Svedkinjom. Samo sad trandje traže vise da budu obuceni kao drugi pol, a ne ono sto je u gatjama. Sličan je problem u Americi. To se sada zove djender.

Radi se o fundamentalno nesrecnim osobama koje ni jedan zakon ne može zadovoljiti. Major Helana je tražio da nosi zensku odecu (uniformu) pre operacije. On ti je Jenner pre Jennera. Ovde se od SMrada desilo toliko stvari koje prethode ostatku sveta da mislim da će morati da mu redefinisu status na Wiki zbog Dojajka. Veliki prorok SMrad.
Fan
11. april 2017. u 07.43
Јебо те тај твој Џенер у шупак! Ne znam o cemu lupetas ko po obicaju, radnja filma je tamo 1924, tako nešto, pogledaj film pa kenjaj.
Fan
11. april 2017. u 07.53
Pricaj mi nešto o beograckim transdzenderima 20-ih.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
11. april 2017. u 09.13
Mika Alas koji je guzio prestolonaslednika Djordja Karadjordjevica?

evo ti njegova slika pa ti vidi da li je on bolji od Edija https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3d/Prince_George_of_Serbia.jpg
dadayaya
(mind over matter)
11. april 2017. u 09.13
ne razumem ovo markizovo u vezi wiki statusa nešto... gluposti vala.

Babette
(office mite)
11. april 2017. u 10.57
Fundamentalno se slazem s Herrom.

Naslov zabelezen, hvala.
Fan
11. april 2017. u 11.08
Šta je Herr rekao osim kao i obično da je Beograd centar sveta? 😂😂
Babette
(office mite)
11. april 2017. u 11.54
Radi se o fundamentalno nesrecnim osobama koje ni jedan zakon ne može zadovoljiti.
Babette
(office mite)
11. april 2017. u 11.55
a i ostatusu SM bi se moglo raspredati, samo me strasno mrzi ;)
SrboPeuljanac
(Sanjar)
11. april 2017. u 12.08
Nisam gledao i ne namjeravam.
Ne zanima me tematika...
Fan
11. april 2017. u 12.09
A pa stvarno treba biti Ajnštajn pa to zakljuciti, ne verujem da se neko sav srećan odlucio na promenu pola. Kad se napiju čuo sam da se tetoviraju ali pol redje menjaju.
Kad su ukljuceni psihijatri sigurno je ne samo da su fundamentalno nesretni nego i totalno јебани у мозак da ne kažem fucked up in the head. To ni oni sami ne poricu. Nisam gledao Kardashijanove tako da ne znam kako su obradi tatu Dzenera, možda je sve izgledalo glamurozno ali sigurno je da mu nije bilo lako u zivotu kada se odlucio na taj korak.

Za Milosevica stvarno ne razumem šta je hteo da kaže? Neki njegov govor, šta li, pojma nemam?
fontisa
11. april 2017. u 14.57
prorekao prodavane bulje

anyway...vrlo sam okruzena lgbtq populacijom, svaku noc kad mrak padne izniknu tampoputi sa dugackim perikama i tasnicama.
normalno je da u prirodu postoje odstupanja, nema razloga da se ljudska vrsta preskace.
od starta su obelezeni i nije im lako u zivotu. ista je tragedija voditi zivot koji ti ne prija, ali tu su kompromisi pa kao ajde...naći će se već neki razlog u odnosu na biti rođen u pogresnom telu. ta skucenost za samospoznaju i samostalnost, plus pritisak okruzenja čini podjednaku tragediju kao ovi prvi.

svi smo mi u istom loncu
dadayaya
(mind over matter)
11. april 2017. u 15.53
roboti (funcionalno adekvatno 'adaptibilni') će nadamo se da usrece mnoge te 'nesrece', i biće i mnogo manje lutanja, izgubljenog vremena i para, nepotrebnog dokazivanja, opasnih situacija... (i shodno i shvatanja šta je vaznije u zivotu a šta sporednije)... živeli roboti!
: )

ali bitna je i dostupnost nauke i medicine i njenih benefita svakom, i pre svega pravedniji drustevni poredak koji bi zamenio surovi kapitalizam (kome finansijski odgovara patolosko-demonsko generisanje i održavanje svakakvih konfuzija, podela i konflikata, zarad nečijeg profita)
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
11. april 2017. u 15.58
Pusa za baku iz centra sveta. Vidis Fane u kakvoj nesreci živis sa tolikim trandzama oko sebe kao da si u LA. Gotovo svako od nas je
sedeo u klupi ili pored sa nekom takvom osobom. Nema ih ni blizu 10% ali 1 do 2 ucenika u nekadasnim odeljenjima, sad mogu deca i da odsluže skolovanje a da nemaju nekog takvog drugara, malo dece, odeljenja su sada u mnogim BGD opstinama po 20 ucenika. Cisto da imate perspektivu.
dadayaya
(mind over matter)
11. april 2017. u 16.19
u vezi promene nekog wiki statusa, naravno ne mislim da je to glupost (ako odrazava neku korektnu informaciju), nego samo mislio da je glupost da se mene nešto posebno tiče neki SM-ov wiki status (kako je ispalo po onom markizovom postu)...
Fan
11. april 2017. u 16.30
Ne znam ja za to, ja sam sedeo sa debelom Slavicom u zadnjoj klupi u trecem osnovne i jednog dana kad je nosila frotirani šorc joj predlozio pokazi ti meni tvoju pa ću ja tebi mojeg(a). Naravno da je pristala i mogu da potvrdim da je bila cisto zensko iako debelo. Nisam joj ga pokazao, izvadio sam se nešto kao sad će zvoni mada sam se posle kao odraso kajao sto nisam.
Nemoj da mešaš crossdressere sa transgenderima, nisu to baš iste stvari.
dadayaya
(mind over matter)
11. april 2017. u 16.45
eto priznajes da si (ko klinac) bio nevaljali lazov. stidi se !
: )
dadayaya
(mind over matter)
11. april 2017. u 17.04
Fan
11. april 2017. u 17.39
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
11. april 2017. u 17.40
I debela zenska sto nije videla tvog crvica presla u trandze? E zivote.
Fan
12. april 2017. u 11.14
https://instagram.com/p/BSygINegz9G/

Ебо слику своју стварно живиш у свецкој метрополи.
dzoinjegovasenka
20. april 2017. u 06.29

Žene su zanimljiva oblast . Ne samo Dankinje. Pogledajte ovu filozofsku misao iskrenog sladostrasnika i filmofila:

„Mlado tijelo je čvrsto, jedro, puno topline i životne energije. Oči mladih osoba su pune radoznalosti, žara i požude. Koža mladih žena je baršunasta, meka i vlažna. Znoj djevojaka i mladih žena ima opojni miris i sladunjav ukus. On je najjači prirodni afrodizijak koji djeluje preko čula mirisa i ukusa, a pojačano se luči u trenucima emotivnog uzbuđenja.”

(Josip Broz Tito)

Fan
20. april 2017. u 06.52
Amen!! 😇🙏🏻
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.