Diskusije : Film

 Komentar
Allied (2016)
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
28. decembar 2016. u 04.54



Allied (2016)
http://www.imdb.com/title/tt3640424/
https://en.wikipedia.org/wiki/Allied_(film)


Kad imate dramu svedenu na odnos između dvoje glavnih protagonista onda glumci koji ih tumače moraju da budu na visini. Ovde i jesu, uglavnom. Kotilardova (ima je ovih dana na sve strane) je više nego dobro iznela ulogu špijunke koju je lako voleti ali ne i lako verovati joj. Bred Pit, sa svoje strane, daje filmu težinu holivudske A+ zvezde. Vidi se da je malo ostario ali ne smeta mu, možda je sad i lepši nego što je pre bio. Rekao bih da ide stopama Ričarda Gira u njegovoj zreloj fazi.

Neke scene Pit nije odglumio na najbolji način. Najpre pri tome mislim na scenu kad mu u onom podrumu obaveštajne službe saopštavaju da mu supruga možda radi za naciste. Drugo, očekivao bih malo vise „šlifa” od nekog ko bi po zamisli trebao da bude vrhunski britanski agent i komandos. Pitov lik nekako deluje zbunjeno i inferiorno u maltene svim ključnim situacijama u filmu.

Nije da mi se ne sviđa „Allied”, naprotiv, ima lepe scene i romantični naboj. Tokom gledanja padao mi je na pamet Kruzov „Valkyrie”. Oba su dobra, ovaj drugi je možda i bolji, napetiji i kompleksniji. U „Allied”-u postoji ta pozadinska intriga oko toga kome zapravo biti lojalan. U prvom delu filma vidimo tipičnu (klišeiziranu čak) dekandenciju nemačkih oficira i zvaničnika. Kasnije vidimo dekadenciju u britanskoj verziji. Viski, sex, kokain i lezbače. A možda je to malo i previše? Čitam prikaze na netu i često se javlja reč „implausibility”. Jeste, neke stvari ne piju vodu, posebno misija u Francuskoj. Kotilardova je obavila dobar posao, Pit skoro isto tako, dok je scenario trebao da bude malo ozbiljniji. Preterana upotreba CGI efekata takođe ne čini uslugu filmu. Na primer, uvodna scena kad se Pit spušta padobranom u marokansku pustinju - zašto je bio problem snimiti skok pravog padobranca? Jedna takva obična stvar u ratnim filmovima.

Kao ljubavna tragedija, „Allied” funkcioniše odlično. Kao ratni film ne toliko. Zemekis je malčice podbacio, i mane koje postoje u filmu idu uglavnom njemu na dušu.
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
28. decembar 2016. u 05.05
Čovek za koga mi je bilo veoma drago da ga ponovo vidim u ratnom filmu je August Diehl, podozrivi Gestapovac iz Tarantinovih „Inglourious Basterds”-a. U „Allied” Diehl nije doduše Gestapovac nego nemački ambasador u Maroku, svejedno, isti jadac. Diehl je naravno samo ponovio ulogu iz Tarantinovog filma.

https://en.wikipedia.org/wiki/August_Diehl
dadayaya
(mind over matter)
16. januar 2017. u 17.26
Ragnar mrtav (definitivno) u 15.epizodi. Bile već 2 epizode bez njega... (i još 3 je ostalo u ovoj sezoni). Obnovili za petu sezonu sa isto 20 epizoda. Sinovi i Lagarta sad glavni... spremaju osvetu i nove pohode...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.