Diskusije : Film

 Komentar
Broken Arrow (1996)
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
07. decembar 2016. u 22.00




Broken Arrow (1996)

http://www.imdb.com/title/tt0115759/
https://en.wikipedia.org/wiki/Broken_Arrow_(1996_film)


„Slomljena strela” je koštala 50 miliona a napravila 150 pa bi se sa te strane reklo da ova akcija ne može biti tako loša. Al' zamalo. Film u stvari veze s vezom nema. Prvo, Travolta. Uvek je miscast dati mu da igra negativca. Negativca kao u Pulp Fictionu, to da, ali ne nekakvog teroristu koji hoće da otme atomsku bombu i raznese Denver ako mu ne daju pare. Publika jednostavno ne uspeva sebe da prisili da poveruje u takav lik. Drugo, režija. John Woo je izgleda bio odsutan kad je neko režirao ovaj film u njegovo ime. Ili ljudi oko njega nisu razumeli njegov broken english? Ko bi znao. Ekipa inače dobrih i poznatih glumaca deluje kao raštimovani orkestar koji ne može da se dogovori šta treba da svira. Tako, svađaju se i gužvaju notni papir pred publikom, samo čekajuci da zavesa padne i svetla se pogase. Treće, radnja. Akcioni filmovi, dabome, po prirodi pate od klišea, ali ta fora sa ukradenom atomskom bombom je valjda stara koliko i Bondov Thunderball iz 1965. Imam takvo ubeđenje da je atomska bomba podsvesni simbol one jajaste lopte u američkom fudbalu, tj. ragbiju, oko koje se svi grabe i tuku. Kad ne bi bilo lopte ne bi bilo ni igre,i kad ne bi bilo bombe ne bi bilo ni filma. Klasičan „plot device”.

Travolta je iste te godine (1996.) snimio Phenomenon, dramu vrednu gledanja:

http://www.imdb.com/title/tt0117333/

...dok mu ova „slomljena strela” uopšte nije trebala u karijeri.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
11. decembar 2016. u 04.47
Warseru srećom stize novi nastavak pa da i ti pogledas nešto novije u bioskopu. Arigato.
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
12. decembar 2016. u 00.04
http://www.smh.com.au/entertainment/movies/rogue-one-premieres-to-raves-relief-and-an-actual-xwing-20161211...

The first public Rogue One screening featured spontaneous applause throughout and a massive ovation when the final credits rolled. Many theatre patrons sat through the lengthy credits to applaud once again when the film went to black.

„That was the biggest relief of my life,” an elated Edwards told USA Today at the Rogue One after-party. „I was nervous right up until the end. But when those credits hit, there was this primal cheer. I had to be really careful not start crying. Star Wars means everything to me.”
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.