Diskusije : Automoto

 Komentar
Dolivanje Dvotoktola u dizel automobile
Vladonja
(zenskaros)
05. mart 2019. u 14.29
Čujem stalno price kako mnogi dolivaju dvotoktol ulje u dizel motore.Ja imam audi a4 b8 koji je presao 240 000 pa se kolebam.STA VI MISLITE O TOME
Starac_Foco
(--)
08. mart 2019. u 15.54
Teško da ćeš ovde nešto saznati, promet na forumu je mali, ali je li tebi jasno sto bi ti to trebao raditi, koja je svrha, koji bi problem to trebalo da rijesi?

Pretpostavljam da je ideja koristiti dvotaktol kao jefiniju verziju aditiva za dizel gorivo, sa koliko ja vidim jedinom svrhom boljeg podmazivanja sistema za ubrizgavanje goriva posto je iz sadasnjeg dizel goriva odstranjen sumpor koji inače dobro podmazuje.

To će možda i poboljsati podmazivanje ali može izazvati probleme sa zacepljanjem dizni. Ako je to PD motor ja to ne bi radio. Tamo su pritisci i po 1500 bara na diznama i samo gospod Bog zna šta bude ako sam kroz njih progonis i neku dodatnu hemiju koja nije dizel gorivo.

Najvjerovatnije ništa ne bude, nit pomaze nit odamze, ali litar dvotaktola je pretpostavljam i dalje skuplji od litra goriva.
Ako je to stariji motor koji je napravljen kad EURO 5 nije ni postojao, sipaj mu EURO 4, koji je malo masniji i to ti ga isto dodje kao da u EURO 5 dodas malo ulja (a i dvotaktol je ulje).
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.