Diskusije : Automoto

 Komentar
Kraj za vw tdi motore??
jugos011
(The Best or nothing...)
25. jun 2016. u 12.26

Folksvagen - kraj za TDI motore!
Folksvagen - kraj za TDI motore!
| 24. 06. 2016. - 10:38h | Komentara: 65

Matijas Miler, šef Folksvagen grupe, koji je dobio zadatak da očisti kompaniju nakon „Dizelgejt” afere, zatražiće kraj za TDI motore! On postavlja pitanje da li se isplati ulagati novac u razvoj dizel agregata i nemački mediji očekuju da će Milerov predlog vrlo brzo naći na razmatranju,

Pretpostavlja se da će VW prvo krenuti sa „povlačenjem” TDI motora iz Severne Amerike gde će 2020. godine na snazi biti strogi propisi o emisiji štetnih gasova. Ispostavilo se da bi razvoj novih, čistijih TDI motora bio neisplativ, odnosno da bi cena modela sa dizel motorima bila podjednaka sa cenom elektiričnih automobila. Takođe, Folksvagen grupa želi da od 2025. godine bude lider na polju električne mobilnosti a plane je da se godišnje prodaje između dva i tri miliona E-automobila. Miler je dodao da je „dizeglejt afera samo ubrzala propast dizel motora kojima su dani ionako već odbrojani”.



Kraj dizel motora predvideo je i šef Volvoa Hakan Samuelson koji je insistirao da švedski proizvođač prestane sa prodajom dizel verzija u SAD. Samuelson smatra da će „dizelaše” u potpunosti odmeniti hibridni modeli koji će za godinu-dve biti jeftiniji od automobila sa klasičnim dizel agregatima.
Folksvagen grupa bi trebalo da uskoro počne sa „brisanjem” ponude TDI motora za neke od modela svojih 12 brendova, kao i sa ubrzanim razvojem hibirdinh verzija poput „škode superb hibrid”.
Starac_Foco
(--)
14. jul 2016. u 23.13
Ma sjeverna Amerika je svega 5% svjetske populacije, imace ko voziti te „prljave” dižele još mnogo godina...
car_dusan_silni
(srednjovekovni roler ruler)
12. avgust 2016. u 14.40
I dalje ne kontam zašto se ne prave hibridi sa dizel agregatom elektricne energije koji dopunjava bateriju, a onda direktno pogoni elektro motore kada se auto nalazi u pokretu i kada mu za održavanje brzine ne treba toliko mnogo snage ?
ring
(lozac)
20. septembar 2016. u 03.34
Koliko sam slusao najveceg VW akcionera, on kaže da su Elektroauti modni trend i da VW neće nikad proizvoditi Elektroauto, jer oni proizvode upotrebljive aute.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.