Diskusije : Astrologija

 Komentar
Za bilo koga :)
Zar_Ptica
(Master of teaching)
03. oktobar 2012. u 14.29
Imam pitanje, a to je : posao.
06.05.1986. godine, mesto rođenja ako je potrebno Beograd, Savski Venac,
pola osam uvece,
zensko sam...
:)
Dakle, da li ću naći posao i kad?
Opis,astro sneza, nena ili neko ko se razume? Hvala!!!
OPIS-50
(OPISIVAC)
06. oktobar 2012. u 06.29
Na Vase pitanje odgovor ne postoji,posao je danas vrlo, vrlo teško naći jedino nešto privatno i to je na kratak rok.Pošto si zensko cuvaj se prevara i nenasjedaj na bajke.
The_Star
16. oktobar 2012. u 20.36
Jupiter Vam prolazi kroz 8. kuću i biće tu još bezmalo godinu dana. U tom periodu možete očekivati dobitak novca od drugih ljudi (u najširem značenju). Tu spadaju nasledstva, novac dobijen na kredit, novac vašeg partnera (bračnog, poslovnog), itd. U svakom slučaju to je novac koji je dobijen na raspolaganje i korišćenje, a ne zarađen sopstvenim trudom. Pošto Jupiter prelazi preko natalne Venere (vlada 7. poljem) i progresivnog Sunca (natalno u 7. polju) naročito su mogući dobici od partnera (7. polje). Ovo bi bio dobar period za krunisanje veze brakom i dosta vrednih poklona, a ako ste već u braku onda je period povoljan za partnera i njegove finansije, pa onda preko njega posredno i za vaše finansijsko stanje.

Vreme rođenja se vrlo često zaokružuje i obično je približno tačno. Ako vam je vreme rođenja zaista 19:30 onda u prethodnih 1-2 a i u sledećih 1-2 godine imate jake aspekte koji uključuju Zenit vašeg horoskopa. Ovo znači promenu društvenog statusa na neki od sledećih načina:
* sklapanje braka - menjanje vašeg statusa u društvu kad od devojke postajete udata žena; to često ide uz menjanje prezimena, što je takođe promena statusa ovog puta u matičnim knjigama
* zaposlenje (za nezaposlene) ili promena posla/firme (za već zaposlene)
* još jedna stvar koja je moguća u vreme kad ima više aspekata Zenita je promena mesta stanovanja ili neka promena koja više ima veze sa roditeljima. Na primer, roditelj može da ode u penziju.

Ukoliko su se ove stvari dešavale pre nekoliko godina onda bi vreme rođenja trebalo da se koriguje za bar nekoliko minuta kasnije. Ako se ništa od svega ovoga nije dešavalo onda bi korekcija vremena rođenja opet trebalo da se uradi ali na suprotnu stranu (znači rođenje je bilo ranije) i u tom slučaju očekujte ova događanja za koju godinu.

Bez obzira na to, vreme rođenja Vam je sigurno dovoljno precizno da jedan aspekt definitivno deluje u ovom periodu: Sunce - Venera. Znam da je Vaše pitanje vezano za posao ali ovaj aspekt se naročito u ženskom horoskopu obično vezuje za ljubav i brak, pogotovo u Vašoj karti gde je Sunce u 7. kući a Venera vlada 7. kućom (7. kuća = brak). U manjoj meri se ovaj aspekt može odraziti na posao jer Sunce vlada vašim Zenitom (profesija) a Venera prirodno vlada 2. kućom (novac).

Za nalaženje ili promenu posla je bitna i 6. kuća. Progresivni Mesec će tamo ući za oko 5-6 meseci, ako je vreme rođenja tačno. Progresivni Mesec obično donese promene u svako polje u koje uđe, i pošto 6. kuća vlada radnim mestom i zaposlenjem, očekujte prilike za zaposlenje za oko 5-6 meseci pa na dalje.

Kakva vrsta zaposlenja je moguća? Natalni Mesec Vam je u 6. polju što Vas često vodi ka poslovima u kojima Ste u kontaktu sa masom ljudi, kroz rad sa hranom, komunalnim službama, uslužnim delatnostima u najširem smislu, javnim službama ili trgovini robom široke, masovne potrošnje, itd. Pošto je tamo i Merkur, Vaše radno mesto će od Vas uvek zahtevati mnogo komunikacije (Merkur). To znači mnogo reči, moguće i dosta papira (Merkur). Merkur vlada decom i mlađim ljudima, znači moguć je posao vezan za decu ili mlade. Pošto Mesec predstavlja i kuću, porodicu, pa posredno i nekretnine, moguć je posao i u oblasti nekretnina, bilo kroz kupoprodaju ili možda nalaženje i izdavanje. Ne trošite energiju tražeći posao na kome se radi sporo i bez mnogo promena - obe planete će Vas uvek voditi ka tome da su promene česte, i da stalno nešto dešava. Pošto Vam je Sunce kao vladar Zenita u 7. kući ovo je još jedan pokazatelj da ste profesijom okrenuti partnerstvu, da radite sa poslovnim partnerom, ili možda sa mužem, da radite na ugovor ili sa ugovorima, ili na primer u trgovini. Mesec je u tačnom aspektu od 120 stepeni sa Uranom, vladarem Vaše 4. kuće (ponovo porodica, kuća, nekretnine) pa je to opet smer u kome bi bilo dobro da se krene. Ovaj aspekt Vam daje i dobru intuiciju tako da lako čitate (Uran) šta narodu (Mesec) treba.

Lični horoskop uvek treba posmatrati kroz prizmu opštih dešavanja i ako je ekonomska situacija loša razmislite o ličnoj inicijativi. Imate dosta naglašene fiksne znake i treba Vam vremena da se pokrenete ali ste zato natprosečno uporni. Zato uhvatite zalet na vreme i budite spremni a prilike koje će se pojaviti. Trenutno Vam deluje i aspekt Pluton - Sunce. Pluton vlada Vašim 1. poljem (lične sposobnosti i inaicijativa, između ostalog) a Sunce je vladar Zenita (profesija). Ovo je još jedan pokazatelj da porazmislite o ličnoj inicijativi. Sa Mesecom u 6. kući mogu se očekivati česte promene uslova rada i zaposlenja, pa je bolje da ne razmišljate puno o kancelarijskom poslu od 8 - 16 sve do penzije. I kad biste dobili takav posao, dosadio bi Vam jer ste u podznaku Škorpion, vrlo dinamičan znak.

Pozdrav!
Zar_Ptica
(Master of teaching)
18. oktobar 2012. u 07.11
Opise, u pravu si :)

The star, stvarno si super!
Udala sam se nedavno :))) dodala prezime na svoje ;)
Vreme jeste apsolutno tačno.
Trenutno volontiram :D ne znam da li se to racuna , hehe.. ja to ne racunam u posao!
Do sada sam promenila dosta poslova i sve je istina sto zboris..
Stvarno mi svaki posao dosadi posle recimo 3 meseca. Ipak, nekako uvek ispadne da promenim posao nezavisno od mene lično.. interesantno!
P.S. Da li mi skoro stoje deca, ako možeš pogledati, ja se nadam da ne, jer mi trenutno to ne bi nikako odgovaralo!
Hvala veliko!!!
The_Star
19. oktobar 2012. u 14.11
Pošto sada radite kao volonter, a to ne računate u posao :-), onda je pored prethodno pomenute situacije potrebne za promenu posla i radnog okruženja (6. kuća) potrebno da se dogode i progresije ili tranziti vezani za 2. kuću (zarada).

Trenutno su aktivni tranziti Saturna i Urana (oba su natalno u 2. kući). Oni nisu lične planete i više se odnose na šira društvena događanja koja su van Vašeg domašaja. Uticaj tih tranzita na vašu sposobnost stvaranja prihoda sada nija povoljan. Očekujte restrukturiranja i reorganizacije u sredini u kojoj sada radite/volontirate.

Progresija Neptun-Jupiter takođe deluje, nije loša ali nije ni mnogo jaka. Ona više opisuje dobru volju da Vam pomogne neko ko je u prilici da pomogne. Takvog čoveka biste mogli da prepoznate po izgledu kao ili punačkog (ekspanzija u širinu) ili visokog (ekspanzija u visinu) ili uopšte krupnog pošto je u pitanju čovek sa jakim Jupiterom (ekspanzija, širenje). Čovek je verovatno ili obrazovan (intelektualna visina) ili je dosta proputovao (fizička daljina - opet Jupiter), ili oboje. Takva osoba bi mogla da pomogne da se nekako održite dok ne počne nešto konkretnije da se dešava sa prihodima i zaradom a to je kroz nekoliko meseci, verovatno početkom sledećeg leta što se poklapa sa onim opisanim za 6. kuću u prethodnom komentaru. Jupiter, vladar Vaše 2. kuće (zarada) će tada ući u Raka, što je za Jupitera vrlo povoljan znak i u tranzitima će praviti dosta aspekata što će Vama doneti priliku za zaradu. Taj period počinje početkom leta a tranzitni aspekti će biti jači kako vreme prolazi, sredinom i krajem leta.

Moram da ponovim neke stvari iz prethodnog komentara. Vi ste u podznaku Škorpion i imate mnogo energije, ali Vam je vladalac Pluton u 12. kući i slabo aspektovan. Morate naći načina da ga aktivirate. Razgovarajte, analizirajte, nađite načina da ga izvučete iz senke 12. kuće. Dokle god se to ne desi jako ćete se oslanjati na druge jer su Vam 4 od ukupno 5 ličnih planeta u desnoj polovini karte u kućama 6, 7 i 8. Svaki položaj planeta može da se iskoristi onako kako Vama odgovara. Zato, umesto da se po inerciji uzdate u nekog drugog, aktivirajte Plutona vladara 1. kuće i sarađujte sa drugima tako što ćete i Vi doprinositi i aktivno uticati na saradnju i odluke.

Što se tiče dece, samo kratko: Uran Vam tranzitira kroz 5. kuću 90 stepeni od Neptuna koji vlada 5. kućom (deca). Verovatno osećate da biste bili izgubljeni (Neptun) u ulozi roditelja, a pogotovo da bi Vam trudnoća i rođenje deteta ograničili slobodu (Uran). To je samo Vaš lični utisak, ne i činjenica, ali ako ipak želite da odložite trudnoću i položaj onda sačekajte dok ne osetite da ste spremni. Taj tranzit je spor i polako će slabiti. Bez mnogo gledanja daleko u budućnost, vidi se progresija Venera 180 Mars i tranzit Uran 0 Mesec za oko 3 godine od sada, i tada će u Vama želja za roditeljstvom i potreba za promenom verovatno biti jača nego sada, osim naravno ako se ne dese neki aspekti u međuvremenu, mada gledano ovako na brzinu nisu mnogo uočljivi.

Pozdrav i sve najbolje!
Zar_Ptica
(Master of teaching)
25. oktobar 2012. u 05.24
The Star, hvala stvarno, svaka ti je na mestu!!!
:)
Nasla sam još nešto sitno da radim, nije ništa preterano,al opet znaci :)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.